Zelfstandig medewerker Entertainment en Performance niveau 3 - Van Hoorne

Cosmo biedt een unieke mbo-opleiding Entertainment en Performance niveau 3 in Den Bosch aan, waar je wordt opgeleid tot zelfstandig medewerker. Tijdens deze opleiding “powered by” Van Hoorne Entertainment leer jij hoe je een professional wordt die samen met zijn team het verschil maakt in de ervaring van de gasten die bijvoorbeeld een voorstelling, evenement, musical, theater, festival, vakantie- of attractiepark bezoeken. Jij werkt dáár waar het gebeurt en bent altijd in contact met de gast! Jij stelt dagelijks alles in het werk om de bezoekers, zowel klein als groot, een bijzondere en unieke belevenis mee te geven. Werken in dit vakgebied voelt meestal niet eens als werk. Dagelijks speelt de combinatie van dansen, zingen, acteren, presenteren, organiseren én gastvrijheid voor jou de hoofdrol.

Goed om te weten. Na het afstuderen aan de Cosmo Academy aan banen geen gebrek.

Over mbo opleiding Entertainment en Performance niveau 3

De Cosmo Academy is een praktijkgerichte driejarige BOL-opleiding in de richting van leisure, hospitality, entertainment en performance. Dit betekent dat je zowel naar school gaat als vaste periodes hebt waarin je (internationaal) stage loopt. Gedurende de drie jaar van jouw opleiding Entertainment en Performance niveau 3 krijg je zowel theorie- als praktijklessen, waarbij wij op de Cosmo Academy veel waarde hechten aan het zelf ervaren en doen. Op die manier leer jij meteen hoe je de geleerde theorie toe kunt passen in de praktijk.

‘Powered by’ Van Hoorne Entertainment betekent dat dit bedrijf nauw betrokken is bij de samenstelling en gedeeltelijke uitvoer van het (praktijk)onderwijs.

 • Je danst, zingt, acteert en presenteert
 • Je coördineert, organiseert en coacht je teamleden
 • Je hebt altijd blije mensen (vooral kinderen!) om je heen
 • Je werkt in de professionele entertainmentbranche
 • Je begeleidt diverse activiteiten (voor en na shows)
 • Je leert alles over gastvrijheid

Veel persoonlijke aandacht tijdens je opleiding

Om als professional te groeien moet je ook als mens kunnen groeien. Wij gaan dan ook voldoende aandacht geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Iedere student krijgt een persoonlijke coach aangewezen binnen Cosmo. Je coach heeft intensief contact met jou, helpt jou door je vragen te beantwoorden en geeft je advies. Sowieso is er wekelijks de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. Wij hechten veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving, zodat jij lekker jezelf kunt zijn. 

Na jouw afstuderen van de opleiding Entertainment en Performance niveau 3 heb je voldoende vakkennis van zowel de theorie als de praktijk. Daarnaast heb je ook een stevige persoonlijkheid waarmee je klaar bent om aan het werk te gaan in de branche of om de volgende stap te maken op het hbo.

Vakkenpakket

Tijdens de mbo-opleiding Entertainment en Performance niveau 3 volg je verschillende vakken waardoor je een goed beeld krijgt van wat je allemaal kunt doen in de branche.

 • Performance: dans, acteren en presenteren
 • Zang, skin acting, grime, kostuum en decor
 • Organiseren van evenementen/activiteiten en draaiboeken maken
 • Hospitality: omgaan met gasten
 • Front- en Backoffice
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits / Spaans
 • Commercieel: economie en marketing
 • Keuzedelen: organiseren interne evenementen,  show & entertainment of oriëntatie op ondernemerschap
 • Algemene vakken: rekenen, loopbaan en burgerschap.

Daarnaast werk je veel aan projecten met je klasgenoten.

Wat ga je doen?

Tijdens je opleiding doe je heel veel praktijkervaring op als zelfstandig medewerker.

 • Stay or Go

Entertainment en Performance; dat leer je natuurlijk echt goed in de praktijk, op een podium met publiek. Daarom krijg je naast theorielessen ook veel praktijklessen. Elke week heb je bijvoorbeeld de kans om een workshop te volgen of een bedrijf te bezoeken. Zo kun jij zelf ervaren en leren hoe het er in de branche aan toe gaat en hoe jij je als gast voelt. Je krijgt les van praktijktrainers die zelf (naast het lesgeven) ook nog actief werken in deze bruisende branche.

 • Stage

Tijdens de opleiding ga je op stage bij Van Hoorne Entertainment of één van hun (internationale) partners. Op de Cosmo Academy word je opgeleid tot een professional die het verschil maakt in de ervaring en beleving van iemand die een voorstelling, evenement, theater, festival, vakantie- of attractiepark bezoekt. Stageplaatsen in de professionele entertainmentbranche zijn dus gegarandeerd.

 • Go4Experience

Laat je talent zien en doe ervaring op bij verschillende evenementenopdrachten.

 • Jobs

Tijdens je opleiding heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor gave bijbanen zo doe jij relevante werkervaring op.

Aanmelden voor een informatiedag?

Na je mbo-opleiding Entertainment en Performance niveau 3

Tijdens een driejarige mbo-opleiding Entertainment en Performance niveau 3 bij Cosmo ontdek je waar jij echt goed in bent en blij van wordt en maak jij belangrijke keuzes voor je verdere carrière. We bereiden jou voor op het werkveld of leggen de basis voor je (hbo) vervolgstudie.

Na je opleiding vind je een (leidinggevende) baan bij een entertainmentorganisatie, een vakantiepark of een resort. Ook kun je aan de slag binnen de sector dagrecreatie, bijvoorbeeld bij een in- of outdoor centrum, sportbedrijf of attractiepark. In de evenementenbranche werk je op festivals, bij evenementenbureaus of binnen een commercieel bedrijf op de interne evenementenafdeling.

Wij helpen jou om een topper te worden in de entertainment- en evenementenbranche. Kies je later toch voor een ander vak? Met de geleerde vaardigheden ben jij een waardevolle aanwinst bij verschillende soorten bedrijven met intensief klantcontact. Uiteraard kan je ook doorstromen naar het hbo.

Ik schrijf mij in!

Over Van Hoorne: specialist in entertainment, musicals en theater

Van Hoorne Entertainment is al jarenlang, sinds 2003, een gerenommeerd specialist in de wereld van familie-entertainment. De theaterproducties in Nederland worden jaarlijks bezocht door zo’n 450.000 gasten. Kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s genieten samen van producties en merchandise van (internationale) merken als PAW Patrol, Peppa Pig, Woezel & Pip, Fien & Teun, Brandweerman Sam en nog veel meer. Daarnaast ontwikkelt Van Hoorne jaarlijks een nieuwe sprookjesmusical voor het gehele gezin. Van Hoorne is dus actief in het theater, maar bereikt ook veel kinderen met hun eigen YouTube kanaal én in de bioscoop. Ze produceerden namelijk een film van het bekende duo Fien & Teun en maken bij RTL Telekids diverse televisieproducties zoals Pipo de Clown.

Van Hoorne verzorgt ook live-entertainment voor recreatie- of attractieparken, bijvoorbeeld voor Duinrell en Julianatoren, de Avonturenboerderij Molenwaard en Vakantiepark Molenwaard. Door het hele land en zelfs in België komen vele mensen in aanraking met de producties van Van Hoorne Entertainment. Zo maken de evenementen ‘Landgoed van Sinterklaas’ en ‘Sint on Ice’ deel uit van het aanbod, net als de roadshows en meet & greets met de bekende kinderhelden Spongebob, Kikker, Woezel & Pip, PAW Patrol, Dora en Thomas de Stoomlocomotief.

Toelatingsvoorwaarden Entertainment en Performance niveau 3

Vanaf de eerste dag van de opleiding Entertainment en Performance niveau 3 word je opgeleid tot de beste in jouw vakgebied. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Jij bent een echte gastvrije doorzetter. Als geen ander weet jij straks hoe je gasten kunt vermaken op een professionele manier. De planning en organisatie van diverse shows en activiteiten, daar word jij gelukkig van.

Let op; Voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je daarom zo snel mogelijk aan. Auditie doen is onderdeel van de aanmeldprocedure.

Jij kan al starten met de opleiding Entertainment en Performance niveau 3 wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s of certificaten:

 • Diploma vmbo-kader
 • Diploma vmbo-gemengd
 • Diploma vmbo-tl
 • Diploma mbo-niveau 2

Meer weten over de opleiding?

Is deze Cosmo opleiding wat voor jou? Schrijf je dan in via het Koning Willem 1 College in Den Bosch voor de opleiding Zelfstandig medewerker Leisure en Hospitality. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je uit te nodigen voor de auditie.

Wil je graag wat meer weten over de mbo-opleiding Entertainment en Performance of Van Hoorne Entertainment B.V.? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag.

Het is ook mogelijk deze opleiding op niveau 4 te volgen.

Ik schrijf mij in!

Meer weten?

Reviews

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid