Leidinggevende Travel & Hospitality

Bedrijven hebben de komende jaren meer behoefte aan medewerkers die weten dat je met gastvriendelijkheid het verschil kunt maken voor je gast of klant. Je leert o.a. organiseren, adviseren en servicegericht werken. Jij zorgt voor de lach op het gezicht van anderen. Na je opleiding krijg je de leukste baan die er is; denk aan reisadviseur, manager reisbureau, reisleider, host, grondsteward(ess) of receptie-, oftewel frontoffice-medewerker. Kortom, na het afronden van de TUI Hospitality Academy kun je aan de slag bij een groot bedrijf of hotel of een reisbureau.

Het bijzondere aan de TUI Hospitality Academy is dat het de enige opleiding in Nederland is, die door middel van een opleiding nauw samenwerkt met het bedrijfsleven.

Over de opleiding

De TUI Hospitality Academy is een praktijkgerichte driejarige (of tweejarige bij instroom vanaf de havo) BOL-opleiding. Dit betekent dat je zowel naar school gaat als vaste periodes hebt waarin je jouw (internationale) stage loopt. Gedurende de drie jaar van jouw opleiding krijg je zowel theorie- als praktijklessen waarbij wij op de TUI Hospitality Academy veel waarde hechten aan het zelf ervaren en doen. Op die manier leer jij meteen hoe je de geleerde theorie toe kunt passen in de praktijk.

Naast vakkennis vinden wij het ook belangrijk dat jij je als persoon ontwikkelt. Binnen de TUI Hospitality Academy krijgt iedere student een coach aangewezen. Samen met jouw coach ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat klinkt misschien alsof je het zonder een coach niet zelf zou kunnen, maar dat is juist niet waar het om draait. Jouw coach laat jou zien waar jij goed in bent, waar jij om wordt gewaardeerd en waar jij het verschil kunt maken met jouw persoonlijkheid en technieken in leidinggeven.

Binnen onze academie vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin jij altijd jezelf kunt zijn. Zo heb jij na jouw afstuderen niet alleen voldoende vakkennis van zowel de theorie als de praktijk, ook heb je een stevige persoonlijkheid die klaar is om de wereld van toerisme verder te ontdekken.

Bekijk hier onze film

Na de opleiding. Doorstuderen of werken, het kan allebei.

Vanaf dag één word je bij op de TUI Hospitality Academy opgeleid tot de beste in jouw vakgebied. Jij weet straks als geen ander hoe je op een professionele manier gasten te woord moet staan. Het plannen en organiseren van de ultieme vakantie, jij wordt er alleen maar gelukkig van. Ook van het telefonisch afhandelen van een klacht draai jij je hand niet voor om. Problemen ga jij niet uit de weg, integendeel. Jij gaat er meteen mee aan de slag en lost het probleem zo snel mogelijk op.

Wil jij je na het afronden van jouw mbo opleiding verder ontwikkelen? Dat kan. Na het behalen van jouw niveau 4 diploma voor Leidinggevende Travel en Hospitality is het mogelijk om door te stromen naar het hbo.

Vakkenpakket

Het vakkenpakket is op te delen in de drie onderdelen; praktijkervaring, profiel- en theorievakken.

Praktijk- en profielvakken
Bij de TUI Hospitality Academy vinden wij het belangrijk dat jij meteen leert hoe je de koppeling kunt maken tussen theorie en praktijk. Vanuit deze gedachte is ons wekelijks Stay or Go programma ontstaan. Wat houdt dit in? Wekelijks organiseert de TUI Hospitality Academy excursies, workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken in samenwerking met TUI en andere organisaties binnen de branche. Profielvakken die je nog meer krijgt zijn:

 • Toerisme
 • Reisleiding
 • Jezelf presenteren
 • Frontoffice
 • Backoffice
 • Retail
 • Landenkennis

Theorie vakken

 • Talen; Nederlands, Engels, Duits en Spaans (keuze)
 • Commercieel: economie, marketing en rekenen
 • Leidinggeven: technieken van leidinggeven, sollicitatietechnieken en personeelsmanagement.

Stages

Tijdens de opleiding ga je twee keer op stage. Bij de TUI Hospitality Academy hebben wij een eigen stagebureau waardoor wij altijd een stagegarantie kunnen bieden.

Voorwaarden toelating Leidinggevende Travel en Hospitality

Jij kan al starten met de mbo-opleiding niveau 4 voor Leidinggevende Travel en Hospitality aan de TUI Hospitality Academy wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s of certificaten.

 • Diploma vmbo-kader met wiskunde, economie of Duits in het vakkenpakket
 • Diploma vmbo-gemengd
 • Diploma vmbo-tl
 • Overgangsbewijs van Havo 4 naar Havo 5

Veelgestelde vragen

Een overzicht van veelgestelde vragen vind je hier. Heb jij een andere vraag over de opleiding? Je kan deze aan ons stellen door jouw gegevens achter te laten op onze contactpagina.

 

Ga naar de contactpagina

Nieuws en Blogs

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid