Joycelyn is na de Cosmo Academy gaan werken als receptioniste bij Van der Valk

Joycelyn kwam er tijdens de Cosmo Academy achter dat haar hart ligt bij de front-office. Na haar studie is ze als receptioniste aan de slag gegaan bij Van der Valk en inmiddels is ze voor meerdere vestigingen werkzaam geweest. Na de zomer start Joycelyn met de hbo-opleiding Hotel Management waarmee ze in de toekomst hoopt door te groeien tot front-office supervisor. Wij spraken haar over haar ervaringen op de Cosmo Academy en over haar huidige baan bij Van der Valk Deventer.

De Cosmo Academy: dat is wat voor mij!
Als klein meisje had ik de droom om in een animatieteam te gaan werken. Als ik entertainers aan het werk zag tijdens onze vakanties naar Egypte dacht ik: dit is wat voor mij! Ik wist dat ik graag met mensen wilde gaan werken. Vooral de leisurebranche sprak mij erg aan, want leisuregasten brengen een hoop vrolijkheid met zich mee. Toen ik de Cosmo Academy tegenkwam op de open dag was ik meteen verkocht.

Een leuke leeromgeving
De Cosmo Academy is heel persoonlijk, je bent er geen nummertje. Docenten komen naar je toe om te vragen hoe het met je gaat en er is ruimte voor een-op-een aandacht. De Cosmo Academy is anders dan andere scholen. Iedereen is heel sociaal en erg met elkaar. Dat is wat de leeromgeving zo leuk maakt.

De Cosmo Academy is heel persoonlijk

De leukste vakken op de Cosmo Academy
In de eerste twee jaar van de Cosmo Academy vond ik de entertainment vakken het leukst. Vooral het opvoeren van een show met je klas is een hele vette ervaring. Ook begon ik steeds meer interesse te krijgen in het vak front-office. Vooral het oefenen van incheckgesprekken en klachtenafhandeling vond ik interessant.

Stage lopen op een vakantiepark
In de eerste twee jaar heb ik stage gelopen in een animatieteam op een vakantiepark. Halverwege mijn tweede stage kwam ik erachter dat mijn hart meer lag bij de front-office. Ik ben dan ook geswitcht naar een front-office stage om hier meer ervaring in op te kunnen doen. Na deze stage wist ik zeker dat ik voor front-office wilde gaan. In het derde jaar heb ik opnieuw een front-office stage gelopen bij Van der Valk. Na mijn stage kreeg een baan aangeboden en heb ik nog een jaar bij deze vestiging gewerkt.

Na mijn stage wist ik zeker dat ik voor front-office wilde gaan

Mijn werk als receptioniste
Sinds januari ben ik werkzaam als receptioniste bij Van der Valk Deventer. Dit is een nieuw hotel, waardoor ik samen met mijn collega’s de basis mag vormen voor de toekomst. Een super leuke uitdaging dus! Mijn werk als receptioniste is erg afwisselend, zowel in werktijden als in werkzaamheden. Over het algemeen werken wij in twee shifts. Tijdens de ochtenddienst werk ik van 07:00 tot 15:15 en tijdens de avonddienst werk ik van 15:15 tot 23:00. Mijn werkzaamheden bestaan uit het in- en uitchecken van gasten, het beantwoorden van vragen en mails, het opmaken en versturen van facturen, het opnemen van verschillende reserveringen, het tellen van de kassa en het plaatsen van speciale pakketten op de kamers. Ik vind het heerlijk dat mijn werk zo afwisselend is.

Ik vind het heerlijk dat mijn werk zo afwisselend is

Hbo-opleiding Hotel Management
Na de zomer ga ik beginnen met de hbo-opleiding Hotel Management. Dit is een duale studie waardoor ik vier dagen in de week blijf werken en één dag in de week naar school ga. Het is mijn ambitie om hierna door te groeien tot front-office supervisor.

Ook een goede keuze als je verlegen bent
De Cosmo Academy is een perfecte keuze als je nog niet precies weet wat je wil gaan doen, maar je de leisure branche wel interessant vindt. De opleiding is heel breed waardoor je verschillende gebieden binnen de branche kan ontdekken. Ook als je wat verlegen of onzeker bent is deze opleiding geschikt. De docenten en praktijktrainers helpen je met het opbouwen van zelfvertrouwen. Toen ik begon met de Cosmo Academy bevond ik me altijd op de achtergrond, nu durf ik ook op de voorgrond te staan. Hier heb ik in mijn huidige functie veel profijt van.

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid