Mbo-opleidingen

Cosmo is de opleider op het gebied van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen. Wij bieden kwalitatief goed scorende mbo-opleidingen waarbij er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Tijdens een driejarige mbo-studie bij Cosmo ontdek je waar jij echt goed in bent en blij van wordt en maak jij belangrijke keuzes voor je verdere carrière. We bereiden jou voor op het werkveld of leggen de basis voor je vervolgstudie. Je volgt de mbo-opleidingen van Cosmo op verschillende ROC locaties in Nederland. Zo zijn we altijd actief in een locatie in de buurt. Op deze pagina vind je meer informatie over de mbo-opleidingen van Cosmo.

Mbo-studie

Tijdens een mbo-studie bij Cosmo word je voorbereid op het echte werk. Als BOL-opleider op het gebied van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen leren we jou om gastvrij, georganiseerd en creatief te denken en dit vooral te doen. Want je leert het meeste door zelf aan de slag te gaan in het werkveld. Dankzij de unieke samenwerking die wij met het bedrijfsleven hebben, kunnen we interessante stages aanbieden. Zowel in Nederland als internationaal.

Persoonlijke aandacht vormt de rode draad van je mbo-opleiding bij Cosmo. We zijn dan wel actief in heel Nederland, maar op iedere locatie hebben we fijne docenten en begeleiders die jou graag beter leren kennen. Niet alleen als lerende professional, maar ook als mens. Zo haal je samen met Cosmo het maximale uit jouw mbo-opleiding.

Mbo-opleiding volgen

De mbo-opleidingen van Cosmo duren twee tot drie jaar, afhankelijk van het opleidingsniveau. Wij bieden mbo-opleidingen op niveau 3 en mbo-opleidingen op niveau 4 aan. Je volgt je mbo-opleiding op een van de ROC’s waar wij gevestigd zijn. Dit kan op vier locaties: Den Bosch, Haarlem en Heerenveen. Tijdens je mbo-studie loop je stage bij aansprekende bedrijven in jouw vakgebied. In het buitenland stagelopen is ook mogelijk in het tweede leerjaar. Hier leer je de fijne kneepjes van het vak en krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig professional.

Voor welke studie kies jij?

Het kiezen van een mbo-opleiding die bij jou past is altijd een uitdaging. Daarom vinden wij het belangrijk om je een goed beeld van onze opleidingen, onze werkwijze en onze leeromgeving te geven. Gedurende het schooljaar organiseren we verschillende informatiedagen op onze verschillende locaties. Wat zijn de kosten van de opleiding? Wil je graag persoonlijke begeleiding bij het maken van een studiekeuze? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer over alles wat Cosmo je te bieden heeft. Of we laten een van onze oud studenten dit vertellen, zij weten precies wat belangrijk is voor jou.

Inschrijven voor een informatiedag?

Stage lopen tijdens je mbo-studie

Leren doe je door ervaring op te doen in het werkveld, daar geloven wij sterk in. Daarom loop je tijdens je mbo-studie meerdere keren stage bij toonaangevende bedrijven uit de branche die jou haarfijn alle kneepjes van het vak leren. Tijdens je stage kun je direct je theoretische kennis toepassen en tegelijkertijd jouw passies en kwaliteiten ontdekken. Wie weet wordt jouw leerbedrijf wel je toekomstige werkgever!

Bij een aantal van onze mbo-opleidingen is het zelfs mogelijk om in het buitenland stage te lopen. Heel leuk en super leerzaam. Je leert een andere cultuur, taal en gewoontes kennen en leert hoe je met deze verschillen omgaat. Samenwerken met anderen is na je opleiding een fluitje van een cent.

Het aantal uren dat je stage loopt is afhankelijk van het opleidingsniveau van de opleiding. Uiteraard krijg je hierbij ondersteuning van je docenten en stagebegeleider.

Persoonlijke begeleiding en aandacht voor iedere student

Iedere student die een opleiding volgt bij Cosmo krijgt een coach toegewezen die jou helpt het maximale uit je studie te halen. Samen werk je aan je doelen, zodat jij na je studie klaargestoomd bent voor een vervolgopleiding of het werkveld. Bij je coach kun je terecht voor al je vragen en zij kunnen je voorzien van advies en motivatie. Ook zijn de vakspecialisten, docenten en je medestudenten daar om je te helpen ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied.

Bij Cosmo leiden we je breed op

Na het behalen van je diploma bij Cosmo kun je nog alle kanten op, de wereld ligt aan je voeten. Zo kun je ervoor kiezen om na een mbo-opleiding niveau 3 door te leren en een niveau 4 opleiding te volgen, maar je kunt ook direct aan de slag in het werkveld. Als je een diploma hebt behaald op een mbo-opleiding niveau 4 dan heb je hiernaast ook nog de mogelijkheid om door te stromen naar het hbo. Met een afgeronde hbo-opleiding vergroot je de arbeidskansen en heb je een breder scala aan carrièremogelijkheden. Dit is uiteraard niet verplicht.

Kosten en financiering

Alle studenten vanaf 18 jaar betalen lesgeld. Omdat alle opleidingen van Cosmo een bol-opleiding zijn, geldt er een vast bedrag rond de €1200 per collegejaar. Ieder jaar wordt de hoogte van het collegegeld opnieuw vastgesteld door de overheid. Naast lesgeld komen er ook nog kosten bij voor leermiddelen, materialen, kleding en excursies. Deze kosten zijn voor de totale opleiding van 3 jaar en kunnen per mbo-opleiding variëren.

Als je 18 jaar of ouder bent en een voltijdopleiding op het mbo volgt, dan kun je studiefinanciering aanvragen. We adviseren de studiefinanciering 3 maanden van tevoren aan te vragen bij DUO, zodat je zeker weet dat je op tijd de financiering ontvangt. De studiefinanciering varieert van 85 euro tot bijna 850 euro per maand, maar is afhankelijk van jouw situatie en of je aanvullend leent.

Al je vragen over onze mbo-opleidingen beantwoord

Welke Cosmo mbo-opleiding past bij mij?
Om een mbo-opleiding te vinden die bij jou past heb je wat zelfkennis nodig. Wat zijn je (beroeps)interesses? Wat voor persoonlijkheid heb je? Over welke competenties beschik je? Als je deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden dan krijg je al een goede indruk van jouw voorkeuren en wensen. De mbo-opleidingen die Cosmo aanbiedt zijn uiteenlopend. Zo kun je bij ons de opleiding entertainment en events volgen, maar ook een mbo-opleiding in de richting van toerisme, hospitality, recreatie en leisure. Vind je het leuk om gasten te vermaken en ben je gastvriendelijk? Dan zijn onze opleidingen zeker iets voor jou.

Vind je het lastig om deze vragen te beantwoorden? Dat is begrijpelijk. Doe daarom een studiekeuzetest of beroepskeuzetest om erachter te komen waar jouw interesses liggen.

Wat is het verschil tussen een BOL en BBL opleiding?
In het mbo maken we onderscheid tussen een BOL of BBL opleiding. BOL staat voor beroepsopleidende leerweg, terwijl BBL, beroepsbegeleidende leerweg betekent. Alle mbo-opleidingen die Cosmo aanbiedt zijn in de vorm van BOL. Het verschil tussen een BOL en BBL opleiding is dat je bij een BOL-opleiding een hele week naar school gaat en soms stage loopt. Bij een BBL-opleiding werk je vanaf de eerste dag bij een bedrijf of instelling. Eigenlijk heb je een soort baan en ga je af en toe naar school om theoretische kennis op te doen.

Hoe schrijf ik mij in voor een mbo-opleiding van Cosmo?
Ben je enthousiast geworden van een studie van Cosmo? Dan wordt het tijd om je in te schrijven. Om je in te schrijven voor één van onze mbo-studies moet je je aanmelden bij de desbetreffende ROC. Cosmo heeft namelijk verschillende academies verspreid over heel Nederland waar je je kunt inschrijven. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je een automatisch bericht van ons. Vervolgens nodigen we je uit voor een intakegesprek. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of je toegelaten wordt.

Onze partners

Cosmo werkt nauw samen met toonaangevende partners die jou de kans bieden om jezelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk niveau. Samen met het bedrijfsleven zoeken we naar uitdagende opdrachten, de beste begeleiding en een fijne omgeving waardoor jij alles uit je mbo-opleiding kunt halen.

Inschrijven voor een mbo-opleiding bij Cosmo doe je altijd bij een van de aangesloten ROC’s. Voor meer informatie over Cosmo en onze mbo-opleidingen kun je uiteraard wel contact met ons opnemen.

Neem contact op

Nieuws en Blogs

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid