Mbo-opleidingen

Mbo niveau 3 opleidingen

Zie jij een baan als entertainer, medewerker bij een festival, sportbedrijf, attractiepark of outdoorcentrum wel zitten?

Bekijk hier onze niveau 3 opleidingen

Mbo niveau 4 opleidingen

Ga jij later aan de slag als teamleider op een vakantiepark, reisadviseur, evenementen organisator of als receptionist bij een hotel? Jij kiest!

Bekijk hier onze niveau 4 opleidingen

Nieuw: Cosmopolitisch jaar in Hoofddorp. Verbreed je horizon en ontdek welke opleiding bij jou past!

Welke stappen kan ik nemen om te kijken of een Cosmo opleiding bij mij past?

Voordat je je aanmeldt bij Cosmo, zijn er drie stappen die je doorloopt om tot een goede keuze te komen. 

Stap 1: Bekijk onze website en socials

Je bent al op onze website, goedzo! Onder deze stappen vertellen we je alles over Cosmo, de opleidingen, locaties, stages, persoonlijke begeleiding en geven we antwoord op veelgestelde vragen. 

Ook kun je thuis alvast een webinar bekijken waarin we je vertellen wat de Cosmo Academy inhoudt. De linkjes vind je op de pagina van onze open dagen. Het kan ook handig zijn om eens te kijken naar de studiekeuzetips op de website keuzesprong.nl

Stap 2: Kom eens langs

Bezoek een open dag of kom een dagje meelopen. Je kunt dan de sfeer van de opleiding proeven en je merkt vaak direct of het bevalt of niet. Je kunt er vragen stellen aan onze studenten en docenten en zo ontdekken of een opleiding bij Cosmo bij je past. Check hier de data van de open dagen en meeloopdagen. 

agenda

Stap 3: Stel je vragen

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag. Stuur ons een berichtje en dan nemen we snel contact met je op. Dat kan via de WhatsApp-knop rechtsonder op deze website, door te bellen naar 073 624 9 931 of te mailen naar info@wearecosmo.nlKijk ook gerust in onze lijst met veelgestelde vragen: misschien staat daar het antwoord op je vraag tussen. 

Tip! Schrijf belangrijke informatie op en overleg ook met mensen die jou goed kennen. Uiteindelijk komt de juiste mbo studiekeuze vanzelf.

 

Zoals bij stap 1 beloofd vertellen we je hieronder alles over Cosmo, de opleidingen, locaties, stages, persoonlijke begeleiding en geven we antwoord op veelgestelde vragen.

Wie is Cosmo?

Cosmo is de mbo-opleider op het gebied van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen. Wij bieden kwalitatief goed scorende opleidingen waarbij er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Tijdens een driejarige mbo-studie bij Cosmo ontdek je waar jij echt goed in bent en blij van wordt en maak jij belangrijke keuzes voor je verdere carrière. We bereiden jou voor op het werkveld of leggen de basis voor je vervolgstudie. Je volgt de mbo-opleidingen van Cosmo op verschillende ROC locaties in Nederland. Zo zijn we altijd actief in een locatie in de buurt.

Mbo-studie

Tijdens een mbo-studie bij Cosmo word je voorbereid op het echte werk. Als BOL-opleider op het gebied van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen leren we jou om gastvrij, georganiseerd en creatief te denken en dit vooral te doen. Want je leert het meeste door zelf aan de slag te gaan in het werkveld. Dankzij de unieke samenwerking die wij met het bedrijfsleven hebben, kunnen we interessante stages aanbieden. Zowel in Nederland als internationaal.

Los van de stage bieden we onze studenten wekelijks het Stay or Go programma waarbij je een unieke ervaring krijgt bij branche gerelateerde bedrijven. Dit in de vorm van een bezoek aan het bedrijf, rondleiding, workshop of een gastspreker op de Academy. Hieronder een video van één van onze studenten.

Persoonlijke aandacht vormt de rode draad van je mbo-opleiding bij Cosmo. We zijn dan wel actief in heel Nederland, maar op iedere locatie hebben we fijne docenten en begeleiders die jou graag beter leren kennen. Niet alleen als lerende professional, maar ook als mens. Zo haal je samen met Cosmo het maximale uit jouw mbo-opleiding.

Met een Cosmo diploma ben jij een waardevolle aanwinst voor allerlei bedrijven met intensief klantcontact of wordt doorstuderen op het hbo easy!

Dat komt door de brede basis die we met onze opleiding leggen. Maar Cosmo biedt méér: Onze studenten leren nauwkeurig te werken, worden experts in klantcontact en leren om goed te presteren onder druk. Studenten van Cosmo staan bekend om hun gastvrijheid en fijne contact met andere mensen. Dit zijn eigenschappen waar je je hele leven profijt van hebt. En niet alleen jij, ook toekomstige werkgevers staan te springen om mensen die deze vaardigheden beheersen. Onze studenten komen overal terecht, en kunnen overal aan het werk.

Sfeer proeven op locatie tijdens de open dag?

Mbo-opleiding volgen

De mbo-opleidingen van Cosmo duren twee tot drie jaar, afhankelijk van het opleidingsniveau. Wij bieden mbo-opleidingen op niveau 3 en mbo-opleidingen op niveau 4 aan. Je volgt je mbo-opleiding op een van de ROC’s waar wij gevestigd zijn. Dit kan op drie locaties: Den Bosch, Haarlem en Heerenveen. Tijdens je mbo-studie loop je stage bij aansprekende bedrijven in jouw vakgebied. In het buitenland stagelopen is ook mogelijk in het tweede leerjaar. Hier leer je de fijne kneepjes van het vak en krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig professional.

Voor welke studie kies jij?

Het kiezen van een mbo-opleiding die bij jou past is altijd een uitdaging. Daarom vinden wij het belangrijk om je een goed beeld van onze opleidingen, onze werkwijze en onze leeromgeving te geven. Gedurende het schooljaar organiseren we verschillende open dagen op onze verschillende locaties. Wat zijn de kosten van de opleiding? Wil je graag persoonlijke begeleiding bij het maken van een studiekeuze? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer over alles wat Cosmo je te bieden heeft. Of we laten een van onze oud studenten dit vertellen, zij weten precies wat belangrijk is voor jou.

Stage lopen tijdens je mbo-studie

Leren doe je door ervaring op te doen in het werkveld, daar geloven wij sterk in. Daarom loop je tijdens je mbo-studie meerdere keren stage bij toonaangevende bedrijven uit de branche die jou haarfijn alle kneepjes van het vak leren. Tijdens je stage kun je direct je theoretische kennis toepassen en tegelijkertijd jouw passies en kwaliteiten ontdekken. Wie weet wordt jouw leerbedrijf wel je toekomstige werkgever!

Bij een aantal van onze mbo-opleidingen is het zelfs mogelijk om in het buitenland stage te lopen. Heel leuk en super leerzaam. Je leert een andere cultuur, taal en gewoontes kennen en leert hoe je met deze verschillen omgaat. Samenwerken met anderen is na je opleiding een fluitje van een cent.

Het aantal uren dat je stage loopt is afhankelijk van het opleidingsniveau van de opleiding. Uiteraard krijg je hierbij ondersteuning van je docenten en stagebegeleider.

Persoonlijke begeleiding en aandacht voor iedere student

Iedere student die een opleiding volgt bij Cosmo krijgt een coach toegewezen die jou helpt het maximale uit je studie te halen. Samen werk je aan je doelen, zodat jij na je studie klaargestoomd bent voor een vervolgopleiding of het werkveld. Bij je coach kun je terecht voor al je vragen en zij kunnen je voorzien van advies en motivatie. Ook zijn de vakspecialisten, docenten en je medestudenten daar om je te helpen ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied.

Bij Cosmo leiden we je breed op

Na het behalen van je diploma bij Cosmo kun je nog alle kanten op, de wereld ligt aan je voeten. Zo kun je ervoor kiezen om na een mbo-opleiding niveau 3 door te leren en een niveau 4 opleiding te volgen, maar je kunt ook direct aan de slag in het werkveld. Als je een diploma hebt behaald op een mbo-opleiding niveau 4 dan heb je hiernaast ook nog de mogelijkheid om door te stromen naar het hbo. Met een afgeronde hbo-opleiding vergroot je de arbeidskansen en heb je een breder scala aan carrièremogelijkheden. Dit is uiteraard niet verplicht.

Kosten en financiering

Alle studenten vanaf 18 jaar betalen lesgeld. Omdat alle opleidingen van Cosmo een bol-opleiding zijn, geldt er een vast bedrag rond de €1200 per collegejaar. Ieder jaar wordt de hoogte van het collegegeld opnieuw vastgesteld door de overheid. Naast lesgeld komen er ook nog kosten bij voor leermiddelen, materialen, kleding en excursies. Deze kosten zijn voor de totale opleiding van 3 jaar en kunnen per mbo-opleiding variëren.

Als je 18 jaar of ouder bent en een voltijdopleiding op het mbo volgt, dan kun je studiefinanciering aanvragen. We adviseren de studiefinanciering 3 maanden van tevoren aan te vragen bij DUO, zodat je zeker weet dat je op tijd de financiering ontvangt. De studiefinanciering varieert van 85 euro tot bijna 850 euro per maand, maar is afhankelijk van jouw situatie en of je aanvullend leent.

Bezoek een open dag en proef de sfeer

Naast open dagen en avonden organiseren we ook regelmatig een meeloopdag waar jij kunt ervaren waar Cosmo voor staat! Tijdens deze X-perience Day ervaar jij in een interactieve setting wat je gaat meemaken tijdens je opleiding. Bezoek één van onze open dagen bij jou in de buurt en ontdek wat deze mbo-opleidingen voor jou of de toekomst van je zoon of dochter kan betekenen!

 

Open dagen

Al je vragen over onze mbo-opleidingen beantwoord

Welke Cosmo mbo-opleiding past bij mij?
Om een mbo-opleiding te vinden die bij jou past heb je wat zelfkennis nodig. Wat zijn je (beroeps)interesses? Wat voor persoonlijkheid heb je? Over welke competenties beschik je? Als je deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden dan krijg je al een goede indruk van jouw voorkeuren en wensen. De mbo-opleidingen die Cosmo aanbiedt zijn uiteenlopend. Zo kun je bij ons de opleiding entertainment en events volgen, maar ook een mbo-opleiding in de richting van toerisme, hospitality, recreatie en leisure. Vind je het leuk om gasten te vermaken en ben je gastvriendelijk? Dan zijn onze opleidingen zeker iets voor jou.

Vind je het lastig om deze vragen te beantwoorden? Dat is begrijpelijk. Doe daarom een studiekeuzetest of beroepskeuzetest om erachter te komen waar jouw interesses liggen.

Wat is het verschil tussen een BOL en BBL opleiding?
In het mbo maken we onderscheid tussen een BOL of BBL opleiding. BOL staat voor beroepsopleidende leerweg, terwijl BBL, beroepsbegeleidende leerweg betekent. Alle mbo-opleidingen die Cosmo aanbiedt zijn in de vorm van BOL. Het verschil tussen een BOL en BBL opleiding is dat je bij een BOL-opleiding een hele week naar school gaat en soms stage loopt. Bij een BBL-opleiding werk je vanaf de eerste dag bij een bedrijf of instelling. Eigenlijk heb je een soort baan en ga je af en toe naar school om theoretische kennis op te doen.

Hoe schrijf ik mij in voor een mbo-opleiding van Cosmo?
Ben je enthousiast geworden van een studie van Cosmo? Dan wordt het tijd om je in te schrijven. Om je in te schrijven voor één van onze mbo-studies moet je je aanmelden bij de desbetreffende ROC. Cosmo heeft namelijk verschillende academies verspreid over heel Nederland waar je je kunt inschrijven. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je een automatisch bericht van ons. Vervolgens nodigen we je uit voor een intakegesprek. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of je toegelaten wordt.

Onze partners
Cosmo werkt nauw samen met toonaangevende partners die jou de kans bieden om jezelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk niveau. Samen met het bedrijfsleven zoeken we naar uitdagende opdrachten, de beste begeleiding en een fijne omgeving waardoor jij alles uit je mbo-opleiding kunt halen.

Heb je nog vragen?
Of wil je nog meer informatie over Cosmo en onze mbo-opleidingen? Dan kun je uiteraard wel contact met ons opnemen.

Neem contact op

Inschrijven doe je altijd bij een van de aangesloten ROC’s. We sturen je naar de juiste pagina.

Nieuws en Blogs

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid