Eigenlijk wil ik heel graag zeggen : Dankjewel en keep up the good work!

”Laatst zat ik na te denken over al het geluk wat vaak op mij af komt. Zo maak ik snel leuke contacten met mensen, krijg ik banen waar ik geen diploma of werkervaring in heb, vindt de familie van m’n vriend me leuk en ik kreeg het huisje dat ik zo graag wilde. Dit alles klinkt als toeval, maar dat is het niet.

Pas een aantal jaar nadat ik bij Cosmo mijn behaald heb behaald besef ik mij hoeveel handvaten, indrukken en ervaringen ik heb gekregen dankzij deze opleiding! Natuurlijk is het heel fijn om breed opgeleid te zijn en ben ik vaak erg blij dat ik ook marketing en bedrijfseconomie heb gehad. En wat komt dat Duits mij goed van pas zeg..

Maar waar ik het meest blij mee ben is dat ik een bepaalde zelfverzekerdheid, positiviteit, creativiteit, doorzettingsvermogen en een werkhouding heb geleerd die elke dag van pas komt. Eigenlijk wil ik heel graag zeggen : Dankjewel en keep up the good work!

Momenteel ben ik niet meer werkzaam in deze branche, maar ik heb er wel elke dag profijt van. Ik kan iedereen aanraden om deze opleiding te gaan doen. Je krijgt naar mijn idee een voorsprong op de rest van de maatschappij.”

Marit Folkertsma, oud-student Entertainment & Events

Image placeholder

De stage start al op school

“Als Talent Trainer verzorg ik gastlessen vanuit de Kennemer Duincampings (verder KDC) op de Cosmo Academy in Haarlem.  Ik geef de praktijklessen aan de studenten die voor een stage bij KDC hebben gekozen. Deze zijn toegespitst op het werken binnen onze organisatie. Dit zijn leerzame en leuke uren tijdens hun reguliere schooltijden, waarin ik de studenten al kennis laat maken met situaties uit onze praktijk en met mij als praktijkopleider. De vertrouwensband ontstaat”

“De recreatie branche is een ontzettend fijne omgeving om jezelf te profileren. Er zijn legio doorgroeimogelijkheden en kansen om je ultieme baan te ontdekken. En alles heeft te maken met het ‘blij maken’ van gasten. Een beleving creëren die ze nooit meer vergeten. En dat probeer ik ook te bereiken bij de student”.

“De samenwerking met Cosmo Academy draagt hieraan bij en is uniek. Het is een investering in de student vanuit school en vanuit ons als leerbedrijf. Een investering in het individu. Ik geef lessen op basis van de praktijk waar ik het maken van fouten stimuleer om zo de creativiteit te prikkelen. Het creëren van een veilige omgeving om de gepassioneerde en gemotiveerde student te helpen bij de grote stap naar vakvolwassenheid”.

Alexander van der Doorn, Talent Trainer en Trotse Teamleider Recreatie de Kennemer Duincampings

Image placeholder

Wij willen graag onze tevredenheid uitspreken over het animatieteam van Camping de Heldense Bossen. Het team is dit jaar super enthousiast en maken er echt met z’n allen iets leuks van.

Mijn kinderen hebben heel veel plezier in alle activiteiten en worden positief gestimuleerd om mee te doen. Er zijn veel nieuwe activiteiten en daardoor veel afwisseling. Ze zijn vooral fan van de Helden Rangers, ze hebben hutten gebouwd, bosbingo gespeeld en zijn op zoek gegaan naar insecten. Zo fijn dat ze buiten en in de natuur bezig zijn. En wat waren ze trots op zichzelf toen ze meededen met Tarzan de kindermusical!

Miraç, Ingrid, Arda, Kemal

“Afgelopen zomerseizoen de eerste samenwerking mogen ervaren met Cosmo, perfect! Goed opgeleide stagiaires en een goede service vanuit de stagebegeleiders. Een samenwerking met Cosmo is zeker aan te raden”!

 

Renske Visser - HU Birkelt Village Luxemburg 

Image placeholder

“Wij zijn als Ardoer De Heldense Bossen altijd weer blij als de entertainers van Cosmo op ons park aanwezig zijn. De kinderen staan te springen om mee te mogen doen met de activiteiten. Maar ook de ouders staan vol verbazing te kijken naar de spectaculaire shows die ze opvoeren. Wij zijn blij om Cosmo als partner te hebben en dankzij hun inzet kunnen wij een totaal pakket aan al onze gasten aanbieden”.

Marcel Timmermans Directeur- Camping De Heldense Bossen

“Ik werk al een paar jaar met Cosmo studenten. Ze vallen echt op. Cosmo studenten zijn doortastend, goed voorbereid op de werkzaamheden, ze weten echt waar een goede omgang met de gast over gaat. Ze zijn vrij, staan makkelijk voor een groep en zijn makkelijk in de omgang.”

Martin Postema, Bedrijfsleider Sprookjescamping

Image placeholder

Onze partners streven naar een positief verblijf van hun gasten op het vakantiepark. Vanuit deze evaluatie stuurden zij ons een mooie quote van één van hun gasten.

“Onze kinderen van 10 en 13 hebben echt genoten van het entertainment team! De medewerkers waren altijd in voor een geintje en super vrolijk. De shows van Beau en Bloem vond onze dochter echt geweldig en kinderen werden actief betrokken bij alles. Zelfs voor oudere kinderen waren de activiteiten nog leuk om aan deel te nemen. Bijvoorbeeld de schuimparty en het buikschuiven, allemaal heel leuk en goed georganiseerd.

Als ouders genoten wij ook in de avond van de Bingo. Echt knap dat de entertainers van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gemotiveerd en vriendelijk bleven in het vermaken van de gasten. Petje af voor deze jongens en meiden! “

Fam. Olfers, gast EuroParcs Resort Zuiderzee zomer 2020

Image placeholder

Zo veel enthousiasme

“Elk jaar mogen wij weer nieuwe studenten ontvangen uit alle delen van het land, alsmede vanuit de Cosmo leisure & hospitality opleiding. Afgelopen jaar was de eerste keer dat ik 4 studenten vanuit Cosmo Heerenveen heb mogen begeleiden. Samen met een collega, die ook stagebegeleider is,  hebben we de Cosmo studenten onder onze hoede genomen. En dat is uitstekend bevallen! Wat opviel was het enthousiasme vanuit de studenten wat ook oversloeg op de rest van het team”.

“Omdat het een eerste jaar betrof voor ons als vaste businesspartner van Cosmo Academy Heerenveen, zie ik na dit seizoen zeker waar de kansen zitten in het nog specifieker aanbieden van lesstof aan de studenten die bij Roompot past. Hierdoor zal de aansluiting op de stageperiode nog beter zijn.  Ik kijk uit naar de komende lichting Cosmo studenten op onze parken om ze weer een ervaring rijker te maken en te genieten van hun enthousiasme”.

Bijgevoegd nog een foto van ons team van afgelopen jaar

Erik Pilaszek, praktijkopleider en hoofd sport & animatie op Roompot Bospark Lunsbergen

Een mooi compliment..

Onlangs ontvingen wij per mail een mooi compliment van Familie Vos.

Beste stagebegeleider,

Hierbij willen wij u laten weten dat het animatieteam van Marins Playa in Cala Millor een groot compliment en dus een dikke pluim verdient. Uiteraard hebben wij hun dit ter plaatse laten weten maar willen u ook hiervan op de hoogte brengen. Het is bijzonder om te ervaren dat zulke jonge mensen zo gedreven, gemotiveerd, enthousiast en met passie hetgeen wat ze leren op school op die manier in de praktijk weten over te brengen. Alles wat ze doen, doen ze met een lach. Ze zorgen er iedere keer weer voor dat er een top entertainment programma ligt voor zowel jong als oud. Hospitality hebben ze hoog in het vaandel staan! Wij hebben genoten van een geweldige vakantie bij Marins Playa en daar heeft dit team een aandeel in gehad. Omdat een groot deel van de teamleden of in dienst is van Cosmo of bij jullie de opleiding volgt, willen we u laten weten hoe wij als vakantiegangers dit hebben ervaren.

Met vriendelijke groet, familie Vos

Familie Vos, gast Marins Playa Cala Millor

Image placeholder

Bij Cosmo Academy word je breed opgeleid

Het fijne aan een toerisme-opleiding is dat je eigenlijk overal kan gaan werken. Zowel in het binnen- als buitenland. In november 2021 verhuisde ik voor ongeveer een jaar naar Brussel. Daar werkte ik als receptioniste in hotel NH Grand Place Arenberg. Ook was ik medeverantwoordelijk voor de stagiairs.

Na ongeveer zes jaar in de hotelbranche gewerkt te hebben, ben ik nu net begonnen met een nieuwe baan. Dit als Interim Assistent bij Top Secretaries! Dit houdt in dat ik een tijdelijke functie heb bij diverse opdrachtgevers, om ze te ondersteunen (binnen de zorg, gemeente, account ect). Zo ook op het gebied van gastvrijheid/ dienstverlening. Daarnaast start ik direct bij Baker Tilly als secretaresse/projectondersteuner. Een andere branche, maar alsnog verleen in een stukje hospitality.

Pien van Trijp, oud-student Travel & Hospitality

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid