Leisure en Hospitality niveau 4

Ligt jouw passie bij het vermaken van gasten, jong en oud, op een vakantiepark of in een hotel? Of ben jij een natuurtalent in het organiseren van sportieve evenementen op de camping? Dan past de richting Leisure en Hospitality niveau 4 bij jou. Omdat niet altijd duidelijk is wat Leisure en Hospitality niveau 4 nou precies betekent noemt Cosmo de opleiding ‘leidinggevende Entertainment & Events’. Deze opleiding leert jou alles wat je moet weten om je gasten een beleving te bezorgen die ze nooit meer zullen vergeten. Hierbij komen jouw gastvrijvriendelijke kwaliteiten goed van pas. Je weet hoe je met jouw karakter je gasten kunt voorzien van een onvergetelijke ervaring. Niet alleen kom je met nieuwe ideeën om het entertainment naar een hoger niveau te tillen, je voert deze ideeën ook uit. Daarnaast ben je een echte teamplayer die een team kan motiveren en aansturen. Binnen 3 jaar leiden we jou op tot een Leisure en Hospitality professional. 

Het bijzondere aan de opleiding Leisure & Hospitality is dat wij nauw samenwerken met het bedrijfsleven.

Over Leisure en Hospitality niveau 4

Wanneer je een mbo-opleiding op niveau 4 wil volgen gericht op Leisure en Hospitality dan is de Cosmo opleiding ‘leidinggevende Entertainment & Events’ echt iets voor jou. Dit is een praktijkgerichte driejarige BOL-opleiding. Tijdens de opleiding wissel je stageperiodes af met periodes op school. De theoretische kennis die je opdoet in de lessen kun je vervolgens direct inzetten in de praktijk. Je kunt dus gelijk laten zien wat je in je mars hebt bij potentiële werkgevers. Bij Cosmo hechten we veel waarde aan leren door te doen. Om je voor te bereiden op een succesvolle loopbaan binnen de vrijetijdsector, kom je tijdens de opleiding binnen Leisure en Hospitality niveau 4 in aanraking met bedrijven en experts uit het werkveld. Je werkt samen met medestudenten aan interessante projecten en loopt stage bij toonaangevende bedrijven in het binnen- of buitenland. In deze drie jaar loop je twee keer stage. 

Persoonlijke aandacht en begeleiding voor iedere student

Uiteraard is ons doel om jou klaar te stomen voor jouw toekomstige carrière. Hiermee bedoelen we niet alleen op professioneel vlak, maar ook de groei voor jou als mens. Je persoonlijke ontwikkeling krijgt bij ons voldoende aandacht. Iedere Leisure en Hospitality niveau 4 student krijgt een persoonlijke coach toegewezen die je gedurende je studententijd kunt raadplegen bij vragen of wanneer je behoefte hebt aan advies. Het contact tussen jou en je coach is intensief en er is ruimte voor een wekelijks gesprek. 

We vinden het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn. We bieden een veilige omgeving waar jij kunt ontdekken waar je passies liggen en jezelf kunt ontwikkelen. Zo heb je na je afstuderen niet alleen voldoende vakkennis, ook sta je stevig in je schoenen waardoor jij klaar bent om te werken in de branche of om door te studeren na het behalen van je diploma.  

Doorstuderen in de richting van Leisure en Hospitality na het behalen van je niveau 4 diploma?

Heb jij grote ambities in de richting van Leisure en Hospitality en wil jij na het behalen van je diploma ‘leidinggevende Entertainment en Events’ doorstromen naar het hbo? Dit kan zeker. Er zijn voldoende hbo-opleidingen die aansluiten op hetgeen waarvoor jij geleerd hebt. Hierdoor vergroot je je kansen op een baan. Het is echter niet verplicht om een vervolgopleiding te doen. Kies jij ervoor om direct aan de slag te gaan in het werkveld? De wereld ligt voor je open. 

Vakkenpakket

Tijdens je opleiding in de richting Leisure en Hospitality op niveau 4 volg je verschillende vakken, waardoor je een brede kennis opdoet van de diverse aspecten binnen deze sector.

Wat ga je leren? 

 • Front- en backoffice
 • Performance: dans, presenteren en podium
 • Activity: sport, spel en organiseren
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits
 • Verschillende projecten, evenementen organiseren
 • Leidinggevende vakken
 • Keuzedelen: show & entertainment en evenementenorganisatie
 • Algemene vakken: rekenen, loopbaan en burgerschap

Wat ga je doen?

Tijdens je opleiding doe je heel veel praktijkervaring op.

 • Stay or Go

Bedrijven en experts uit de leisure en hospitality branche komen wekelijks naar ons toe of wij brengen een bezoek aan de bedrijven. Dit kan in de vorm zijn van een workshop, rondleiding of een gastspreker bezoekt de Academy. Zo kun jij zelf ervaren en leren hoe het er in de branche aan toe gaat en hoe jij je als gast voelt. 

 • Stage

Tijdens de opleiding ‘leidinggevende Entertainment & Events’ loop je twee keer stage gericht op Leisure en Hospitality. Cosmo Academy zorgt er samen met de businesspartners voor, dat er voldoende en verschillende stageplekken beschikbaar zijn. Zo maken wij bijzondere stages mogelijk bij uitdagende bedrijven. Wil je naar het buitenland. Ook dat kan! Indien je 18 jaar of ouder bent mag je  er voor kiezen om je stage te voltooien in het buitenland. 

 • Go4Experience

Tijdens je opleiding gericht op Leisure en Hospitality niveau 4 heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor gave bijbanen zo doe jij relevante werkervaring op.

Toelatingsvoorwaarden Leisure en Hospitality niveau 4

Jij kan al starten met de mbo-opleiding niveau 4 gericht op Leisure en Hospitality aan de Cosmo Academy wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s of certificaten.

 • Diploma vmbo-kader met wiskunde, economie of Duits in het vakkenpakket
 • Diploma vmbo-gemengd
 • Diploma vmbo-tl
 • Diploma havo (dan kun je de opleiding eventueel in 2 jaar volgen)
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

Meer weten over de opleiding? 

Staat een carrière binnen de Leisure en Hospitality branche jou op het lijf geschreven? Schrijf je dan in voor de opleiding tot leidinggevende Entertainment & Events bij een ROC bij jou in de buurt. Dit kun je doen in Den Bosch, Haarlem of Heerenveen. Heb je vragen over deze opleiding of wil je meer informatie ontvangen. Bezoek dan een informatiedag of neem contact met ons op. Onze docenten, medewerkers en (oud) studenten vertellen er graag meer over.

Ik schrijf me in!

Meer weten over de opleiding?

Aanmelden voor een informatiedag?

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid