Wij spraken met Rebecca, die de meest veelzijdige werkzaamheden heeft

Stel jezelf eens even voor! 

Hi, mijn naam is Rebecca en ben 25 jaar oud. Van 2014 t/m 2017 heb ik op de Cosmo Academy in Den Bosch gezeten.

Momenteel ben ik support-medewerker en praktijktrainer bij Cosmo Opleidingen. Daarnaast werk ik bij Campingpark Ons Buiten als recreatie-coördinator. Ik houd mij binnen Cosmo vooral bezig met het plannen en begeleiden van de stay or go’s. Daarnaast ondersteun ik andere afdelingen, zoals Cosmo Jobs.

Het gave aan mijn baan bij Ons Buiten is dat ik mee mag beslissen over het recreatieconcept en de inhoud van de activiteiten. Tijdens het vakantieseizoen ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van een groep enthousiaste entertainers, waaronder stagiaires van de Cosmo Academy. Samen zorgen we ervoor dat de activiteiten op Ons Buiten elke dag weer een feestje zijn om aan mee te doen.

Wat geeft jou energie? 

Wanneer ik mijn creativiteit kan uiten in het ontwikkelen en uitvoeren van entertainment-concepten. Ik word er dan ook blij van als ik enthousiaste gasten zie en ze een fijne ervaring kan meegeven tijdens hun verblijf.  

Daarnaast krijg ik er ook energie van als ik studenten iets nieuws kan leren. De student stelt vooraf doelen op en samen gaan we aan de slag om deze te behalen. Ik vind het daarom het mooi om te zien dat studenten tijdens hun stage een grote stap maken in hun persoonlijke groei.

Waarom heb je voor dit vak gekozen? 

Om heel eerlijk te zijn wist ik op mijn 18e niet precies wat ik wilde worden. Het enige wat ik wel wist is dat ik met mensen wilde werken. Uiteindelijk ben ik toen bij de Cosmo Academy terecht gekomen. In het eerste jaar was ik nog wat onzeker en bleef liever op de achtergrond. Ik wist toen nog niet waar mijn kwaliteiten lagen.  

Uiteindelijk kwam ik hier al snel achter en werd ik zelfverzekerder. Ik kan dan ook zeker zeggen dat alle Cosmo-studenten een persoonlijke groei doormaken en dat dit altijd nuttig is voor de toekomst.  

Dit vak vind ik erg leuk omdat er zo veel variatie is. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en goed bij mij passen.  

Hoe zie je de toekomst voor je? 

Voorlopig blijf ik werkzaam binnen deze branche, die veel te bieden heeft. Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer dingen mag leren op het gebied van organiseren en plannen. Wie weet kom ik dan later nog wel in de evenementen-branche terecht als organisator/planner.  

Wat heeft het jou op persoonlijk vlak gebracht? 

Ik kan nu zeggen dat ik weet wat ik wil, wat ik kan, wat ik nog zou willen leren en waarin ik nog zou kunnen groeien. Daar heeft mijn studententijd op de Cosmo Academy goed aan bijgedragen. 

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid