Doorstroom hbo

Gefeliciteerd. Na drie jaar hard werken is het eindelijk zover. De vlag kan uit want jij hebt je mbo-diploma behaald via Cosmo opleidingen. De wereld ligt voor jou open. De afgelopen drie jaar heb je genoeg kennis en kunde opgedaan en je bent persoonlijk enorm gegroeid. En daardoor openen zich na het behalen van jouw mbo-diploma weer nieuwe deuren. Ga je meteen het werkveld betreden en jezelf verder ontwikkelen? Of kies je ervoor om door te studeren? Een doorstroom naar hbo behoort tot de mogelijkheden! Je leest hieronder alles over deze optie.

Waarom doorstromen van het mbo naar het hbo?

Er zijn genoeg redenen aan te geven waarom het een interessante optie is om door te stromen van het mbo naar het hbo. Wellicht heb je voor jezelf het gevoel dat je nog helemaal niet uitgeleerd bent en dat je jezelf verder wil ontwikkelen. Wellicht vind je het nog te vroeg om te gaan werken. Daarnaast is het goed om te weten dat als je besluit om door te stromen van het mbo naar het hbo, je meer kans hebt op een goede baan. In veel gevallen ligt het salaris van hbo functies ook hoger. Als je nog ambitieus bent, is het doorstromen van het mbo naar het hbo dus zeker een traject die je in overweging kunt nemen!

Doorstromen naar het hbo: kies een opleiding die bij je past

Als je besluit om door te stomen naar het hbo is het van belang dat je een opleiding kiest die bij je past. je hebt hierin diverse mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een hbo bachelor te volgen maar associate degree is een andere interessante optie. Bij deze laatstgenoemde optie heb je al binnen twee jaar een HBO diploma op zak. Een associate degree is ideaal voor wie na een mbo-opleiding geen zin heeft om nog 4 jaar te studeren of voor studenten die toch een beetje opkijken tegen het hoge niveau van een hbo-bachelor. Associate degree is iets minder theoretisch en dit diploma is iets makkelijker te halen in vergelijking met HBO bachelor. Uiteraard kan associate degree een opstap vormen voor hbo bachelor.

Kom in contact met onze oud studenten

Wie kan jou beter informeren over het doorstromen van onze mbo-opleidingen naar een hbo-opleiding dan onze studenten zelf? Zij hebben immers zelf ervaren hoe het is om deze stap te zetten. Elders op deze website lees je hun verhalen. Het is zeker aan te raden om hier even de tijd voor te nemen als je niet meteen weet wat je wil gaan doen na het afronden van je studie of wat de mogelijkheden zijn. Onze oud-studenten vertellen je meer over hun keuzes, ervaringen en waar ze momenteel werkzaam zijn. Misschien helpt dit je bij het maken van je beslissing. Ontdek dat iedere ervaring uniek is en laat je inspireren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Betere ervaringsdeskundigen zijn er immers niet!

De verschillen

Om je verwachtingspatroon iets vorm te geven is het goed om je inzicht te geven in de belangrijkste verschillen tussen een mbo- en hbo-opleiding. De mbo-opleidingen van Cosmo zijn heel erg praktijk gericht. Bij een hbo-opleiding gaat het er iets anders aan toe. Je leert gedurende deze opleiding veel theoretische vaardigheden. Het tempo ligt iets hoger en de lesstof is uiteraard wat moeilijker maar als je in het bezit bent van een mbo-diploma die je behaald hebt bij Cosmo opleidingen heb je een prima basis. Hetzelfde is van toepassing op de begeleiding die je krijgt. De begeleiding bij het volgen van een hbo-opleiding is wat minder intensief (lees: persoonlijk) dan dat je bij Cosmo opleidingen gewend bent.

Het vervolg

Wanneer jij jouw mbo-diploma niveau 4 hebt behaald, kun jij dus doorstromen naar het hbo. Er zijn voldoende hbo-vervolgopleidingen die aansluiten op hetgeen waarvoor jij gestudeerd hebt. Ook op het hbo kun je een studie volgen in de richting van toerisme, recreatie, entertainment of evenementen. Bezoek open dagen en zorg dat je genoeg informatie verzameld over diverse opleidingen, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken. De keuze is helemaal aan jou. Goed of fout bestaat niet!

Wil je nu alvast meer weten over deze next step na je het afronden van je mbo-opleiding? Dan verwijzen we je graag door naar het artikel elders op deze website waarin we uitgebreid ingaan op de mogelijkheden om door te stromen naar het hbo.

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen over de mogelijkheden om na het afronden van je mbo-studie door te stromen naar het hbo? Neem dan gerust contact met ons op. We informeren je graag persoonlijk verder.

Doorstromen naar het hbo? Onze studenten gingen je voor

Na het afstuderen bij Cosmo kun je aan de slag in de wereld van toerisme, recreatie, entertainment of evenementen. Met een breed portfolio aan kennis en vaardigheden en een stevige persoonlijkheid ben je voorbereid op een toekomst als ware professional. Omdat we je breed opgeleid hebben beschik je over een breed scala aan kwaliteiten waarmee je een toekomstige baan of vervolgopleiding alvast een kickstart geeft. Hieronder hebben we een aantal functies beschreven waarin onze oud-studenten werkzaam zijn. Wellicht kun je er inspiratie van opdoen of helpt het bij het maken van een beroepskeuze of studiekeuze.

Onze Cosmo (oud)-studenten zijn onder andere werkzaam binnen de functie van:

  • Teamleider of coördinator van een entertainmentteam
  • Frontoffice medewerker (receptionist)
  • Backoffice medewerker
  • Host of instructeur in een leisure park
  • Eventhost
  • Evenementen organisator
  • Partymanager
  • Festivalmedewerker
  • Reisleider

Daarnaast zijn er ook genoeg studenten die zijn doorgestroomd naar het hbo. Benieuwd naar hun ervaring? Ga in gesprek op een open dag of bekijk onze website. 

Heb je vragen of kun je advies gebruiken?

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid