Doorstroom hbo

Is al het harde werken beloond? Heb je eindelijk je mbo-opleiding niveau 4 succesvol afgerond? Gefeliciteerd met het behalen van je diploma! De wereld ligt aan je voeten. Als je van plan bent om het werkveld te betreden dan houdt hierbij je tijd als student op. Heb je nog geen genoeg gekregen en wil je nog meer uit jezelf halen? Dan kan je met een mbo-opleiding niveau 4 diploma van Cosmo ook doorstromen naar het hbo.

Waarom doorstromen naar het hbo?

Je kunt om verschillende redenen ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo. Wellicht wil je de uitdaging aan gaan en nog meer kennis, vaardigheden en ervaring opdoen. Anderen kiezen ervoor om door te stromen, omdat zij de kans op een baan willen vergroten. Met een hbo-studie wordt je nog breder opgeleid. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om met een hbo-opleiding een totaal andere richting in te slaan. Wie weet is je toekomstbeeld gedurende de afgelopen 3 jaar veranderd.

Doorstromen naar het hbo: kies een opleiding die bij je past

Net zoals bij het kiezen van een mbo-opleiding, is het ook van belang dat je een hbo-opleiding kiest die bij je past en aansluit op jouw wensen. Gelukkig zijn er genoeg hbo vervolgopleidingen die aansluiten op de mbo-opleidingen van Cosmo. Van toerisme tot aan leidinggevende, de mogelijkheden zijn eindeloos. Om een studie te kiezen die bij jou past zul je jezelf moeten oriënteren. Dit kun je het beste doen door te lezen over de verschillende opleidingen en door deel te nemen aan open dagen. Tegenwoordig kun je ook voor een dagje proefdraaien bij een hbo-opleiding. Je krijgt dan een aantal proeflessen, je ontdekt de sfeer en ziet je nieuwe werkomgeving. Dit samen moet ervoor zorgen dat je een goed beeld hebt bij de opleiding, de vakken die je krijgt en wat er van je verwacht wordt.

Kom in contact met onze oud studenten

Ben je niet zeker of een hbo-studie iets voor jou is? Kom in contact met onze oud studenten die deze stap wél genomen hebben. Zij kunnen hun ervaringen en tips met je delen. Hopelijk neemt dat eventuele twijfels weg.

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over doorstromen naar het hbo? Of ben je benieuwd welke andere mogelijkheden er voor jou zijn? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. We voorzien je graag van persoonlijk advies.

Heb je vragen of kun je advies gebruiken?

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid