FAQ

Heb je een vraag over de Cosmo Academy? Kijk dan of jouw vraag hier tussen staat. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op via het contactformulier en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

Cosmo Academy

Hoe kan ik mij inschrijven voor de Cosmo Academy?

Inschrijven voor de opleiding kan via de ROC’s waar wij gevestigd zijn. Wil jij je inschrijven voor een van onze opleidingen? Onderstaand vind je een directe link naar de inschrijfpagina per ROC.

Ja ik wil mij inschrijven voor:

Koning Willem 1 College – Den Bosch

Nova College – Haarlem

Friesland College – Heerenveen

Wat zijn de toelatingseisen voor de Cosmo Academy ?

Alle informatie over toelatingseisen vind je op de volgende pagina’s:

Tot wanneer kan ik mij aanmelden voor de Cosmo Academy?

Je kunt je aanmelden voor de opleiding tot de start van het nieuwe studiejaar. Het nieuwe schooljaar begint eind augustus.

Wanneer krijg ik iets te horen over mijn aanmelding?

We laten je weten wanneer we jouw aanmelding hebben ontvangen. Je krijgt zo snel mogelijk bericht over het vervolg, o.a. wanneer het intakegesprek zal plaatsvinden.

Wanneer zijn de informatiedagen?

Gedurende het schooljaar vinden er verschillende open dagen plaats op verschillende locaties. Houd vooral onze website, Facebook- en Instagram pagina in de gaten zodat jij zeker weet dat jij niks mist. Een overzicht van alle open dagen vind je hier

Op welk mbo-niveau kan ik de Cosmo Academy volgen?

Op al onze locaties in is het mogelijk om de opleiding te volgen op zowel niveau 3 als niveau 4. Meer informatie over onze locaties vind je hier.

Hoe lang duurt de Cosmo Academy?

De Cosmo Academy op niveau 4 duurt in totaal drie jaar. Je kunt de opleiding ook versneld volgen wanneer je in het bezit bent van een havo diploma of overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5. In dit geval duurt de opleiding twee jaar.

De Cosmo Academy op niveau 3 duurt in totaal twee en een half jaar.

 

 

 

Hoeveel lesuren heb ik per week?

De studiebelasting van een Mbo opleiding is in leerjaar 1 30 contacturen, in leerjaar 2 28,5 uur en in leerjaar 3 27 uur. Gemiddelde zelfstudie per week is 5 uur.

Waar kan ik de Cosmo Academy volgen?

Je kan onze mbo-opleidingen volgen in Den Bosch (Koning Willem 1 College), Haarlem (Nova College) en Heerenveen (Firda).

Mag ik stagelopen in het buitenland?

Ja, dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden! Dit kan in het tweede leerjaar.

Is er een leeftijdsgrens om stage te mogen lopen in het buitenland?

Om stage te mogen lopen in het buitenland moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Algemene voorwaarden en regelingen

Welke Algemene voorwaarden zijn van toepassing op de diensten van Cosmo?

Voor de voorwaarden die horen bij de opleidingen en trainingen van Cosmo verwijzen wij je naar bijgaand document

Op het servicepakket en inzet professionals en stagiaires zijn de algemene voorwaarden dienst Entertainment  van toepassing.

Hoe gaat Cosmo om met mijn privacy in het kader van de AVG?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese Privacywet die bedrijven verplicht te informeren over hun privacybeleid.

Klik hier voor het Privacybeleid dat Cosmo hanteert voor studenten en deelnemers van onze opleidingen/trainingen.

Waar kan ik terecht in het geval van onoverkomelijke klachten en in geval van ongewenste omgangsvormen?

Wij doen ons best om deelnemers een leerzame en fijne tijd te bezorgen en opdrachtgevers een prettige samenwerking met Cosmo en streven naar het voorkomen van klachten. Desondanks kan het voorkomen dat een deelnemer en/of opdrachtgever een klacht heeft. Of dat er op school of tijdens stage sprake is van ongewenste omgangsvormen door een student, een medewerker van Cosmo of het stagebedrijf. Cosmo behandelt een eventuele klacht te allen tijde vertrouwelijk. Als je een klacht hebt probeer je deze eerst op te lossen met degene die het betreft.

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid