Leidinggevende Entertainment en Events niveau 4

Sporten, dansen, presenteren, werken op een podium, samenwerken, plannen, organiseren, collega’s aansturen en daarbij gasten een onvergetelijke tijd bezorgen. Dat is wat jij het liefste doet. En dat komt goed uit, want jij wordt hier alleen maar beter in. Na jouw driejarige studie aan de Cosmo Academy sta je aan de start van een mooie carrière. Doordat wij jou breed opleiden tijdens jouw opleiding kun je verschillende kanten op. Van het organiseren van evenementen, het leidinggeven aan een team op een vakantieresort of het werken in een frontoffice, het kan allemaal!

Het is ook mogelijk de opleiding Zelfstandig medewerker Entertainment & Events niveau 3 te volgen op onze locaties. 

Goed om te weten. De Leisure en Hospitality branche is booming. Na het afstuderen aan de Cosmo Academy aan banen geen gebrek.

Een open dag bezoeken?

Over de opleiding Entertainment en Events niveau 4

De opleiding Cosmo Academy niveau 4 is een praktijkgerichte drie jarige BOL-opleiding. Je wisselt periodes op school dus af met vaste stageperiodes. Gedurende de drie jaar van jouw opleiding krijg je zowel theorie- als praktijklessen waarbij wij op de Cosmo Academy veel waarde hechten aan het zelf ervaren en doen. Je komt wekelijks in contact met bedrijven en experts uit het werkveld. Ook loop je twee mooie stages bij toonaangevende bedrijven in het binnen- of buitenland en ga je tijdens de opleiding aan de slag met verschillende evenementopdrachten.

Persoonlijke aandacht tijdens de opleiding

Om te groeien als professional moet je ook kunnen groeien als mens. Je persoonlijke ontwikkeling krijgt bij ons dan ook voldoende aandacht. Binnen Cosmo krijgt iedere student een persoonlijke coach aangewezen. Deze coach helpt je door je te adviseren en je vragen te beantwoorden. Je hebt intensief contact met je coach en wekelijks is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek.

Wij hechten veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving waarin jij altijd jezelf kunt zijn. Zo heb jij na jouw afstuderen niet alleen voldoende vakkennis van zowel de theorie als de praktijk, ook heb je een stevige persoonlijkheid waarmee jij klaar bent om te werken in de branche of om de volgende stap te maken op het hbo.

Na de opleiding

Wil jij je na het afronden van jouw mbo-opleiding verder ontwikkelen? Dat kan. Na het behalen van jouw Cosmo Academy Entertainment & Events niveau 4 diploma is het mogelijk om door te stromen naar het hbo.

Of kies jij ervoor om aan de slag te gaan in het werkveld? Cosmo biedt verschillende vacatures na het afronden van jouw opleiding. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een baan.

Vakkenpakket

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding volg je verschillende vakken waardoor je een goed beeld krijgt van wat je allemaal kunt doen in de branche.

 • Front- en backoffice
 • Performance: dans, presenteren en podium
 • Activity: sport, spel en organiseren
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits
 • Verschillende projecten
 • Leidinggevende vakken
 • Keuzedelen: show & entertainment en evenementenorganisatie
 • Algemene vakken: rekenen, loopbaan en burgerschap

 

Wat ga je doen?

Tijdens je opleiding doe je heel veel praktijkervaring op.

 • Stay or Go

Bedrijven en experts uit de entertainment- en eventbranche komen wekelijks naar ons toe of wij brengen een bezoek aan de bedrijven. Zo kun jij zelf ervaren en leren hoe het er in de branche aan toe gaat en hoe jij je als gast voelt.

 • Stage

Twee stageperiodes bij één van onze businesspartners. In jouw eerste leerjaar loop je stage op een recreatiepark in Nederland of België. Wanneer je 18 jaar bent mag je in leerjaar twee stage gaan lopen in een hotel op Mallorca, Menorca of Ibiza. Vind jij het fijner om jouw tweede stage ook te vervullen in Nederland of België? Ook dat kan.

 • Go4Experience

Laat je talent zien en doe ervaring op bij verschillende evenementenopdrachten.

Toelatingsvoorwaarden Cosmo Academy niveau 4

Jij kan al starten met de mbo-opleiding niveau 4 voor Leidinggevende Entertainment en Events aan de Cosmo Academy wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s of certificaten.

 • Diploma vmbo-kader met wiskunde, economie of Duits in het vakkenpakket
 • Diploma vmbo-gemengd
 • Diploma vmbo-tl
 • Diploma havo (dan kun je de opleiding eventueel in 2 jaar volgen)
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

De opleiding in cijfers

Cosmo Landelijk
Studenten tevredenheid 7,3 7,2
Geslaagde studenten 83% 77%
Doorstroom naar het hbo 38% 34%

Meer weten over de opleiding?

Volg de opleiding Cosmo Academy niveau 4 bij een aangesloten ROC bij jou in de buurt. Je schrijft je in bij het ROC in Den Bosch, Haarlem of Heerenveen. Zou je graag wat meer willen weten over de opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een informatieavond.

Ik schrijf me in!

Meer weten over de Cosmo Academy niveau 4?

Aanmelden voor een informatiedag?

Reviews

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid