Leidinggevende Travel en Hospitality

Wil je graag kennismaken met andere culturen en talen? Op de opleiding Travel en Hospitality (mbo niveau 4) van Cosmo Academy leer je onder andere organiseren, adviseren en servicegericht werken. Jij laat reizigers zorgeloos genieten van hun vakantie of zakenreis. Na je opleiding krijg je de leukste baan die er is. Denk aan reisadviseur, manager reisbureau, reisleider, host, grondsteward(ess) of receptie-medewerker in de frontoffice.

Kortom, na het behalen van je diploma leidinggevende travel & hospitality kun je aan de slag bij een hotel of een reisorganisatie of bij andere bedrijven. Met je kennis van marketing en sales kan je bedrijven van dienst zijn bij het voorbereiden van hun reizen of evenementen. Gastvrijheid beperkt zich niet alleen tot de reiswereld, maar wordt ook gevraagd in de zorgsector en in de brede zakelijke dienstverlening. Denk hierbij aan luchtvaartmaatschappijen, internationale hotels, vakantieparken, evenementenorganisaties of recepties van grote bedrijven. Vaak ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen. Je speelt goed in op hun wensen en behoeften. Je weet hoe je verkoopt en promoot. En heel belangrijk: je weet hoe je mensen een welkom gevoel geeft. Met deze hospitality management opleiding vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt.

Het bijzondere aan deze opleiding is dat wij nauw samenwerken met het bedrijfsleven

Over de opleiding Travel en Hospitality niveau 4

De opleiding manager / leidinggevende travel & hospitality is een praktijkgerichte BOL-opleiding op niveau 4. Dit betekent dat je zowel naar school gaat als vaste periodes hebt waarin je jouw (internationale) stageloopt. Tijdens jouw opleiding krijg je zowel theorie- als praktijkgerichte lessen waarbij wij op de Cosmo Academy veel waarde hechten aan het zelf ervaren en doen. Op die manier leer jij meteen hoe je de geleerde theorie in de praktijk toepast. Je komt wekelijks in contact met bedrijven en experts uit het werkveld. Ook loop je twee mooie stages bij toonaangevende bedrijven in het binnen- of buitenland en ga je tijdens de opleiding aan de slag met verschillende evenementopdrachten.

Vakkenpakket

Wat ga je leren?

Vanaf dag één word je bij de mbo-opleiding Travel & Hospitality opgeleid tot de beste in jouw vakgebied. Jij weet straks als geen ander hoe je op een professionele manier gasten ontvangt. Het plannen en organiseren van de ultieme vakantie, jij wordt er alleen maar gelukkig van. Ook voor het telefonisch afhandelen van een klacht draai jij je hand niet om. Je ontwikkelt jezelf en je leert ook leidinggeven aan een team van medewerkers.

Tijdens de opleiding volg je verschillende vakken;

 • Front- en backoffice
 • Toerisme
 • Events
 • Marketing en Sales
 • Verschillende projecten
 • Leidinggeven: technieken van leidinggeven, sollicitatietechnieken en personeelsmanagement
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits en Spaans (keuze)
 • Algemene vakken: rekenen, loopbaan en burgerschap

 Wat ga je doen?

Tijdens je opleiding doe je heel veel praktijkervaring op;

 • Stay or Go

Wekelijks organiseert de Cosmo Academy excursies, workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken in samenwerking met diverse organisaties binnen de branche. Zo kun jij zelf ervaren en leren hoe het er in de branche aan toe gaat en hoe jij je als gast voelt.

 • Stage

Tijdens de opleiding Travel en Hospitality loop je twee keer stage. Cosmo Academy zorgt er samen met de businesspartners voor, dat er voldoende en verschillende stageplekken beschikbaar zijn. Zo maken wij bijzondere stages mogelijk bij uitdagende bedrijven. O.a. reisorganisatie  TUI, hotelketen Van der Valk, Solmar en Roompot vakantieparken zijn betrokken bij de praktijkgerichte ontwikkeling van deze opleiding en bieden zij ook stageplaatsen aan.

Je eerste stage is (vooral) gericht op kennismaking met de branche, hospitality en gastcontact. Denk daarbij aan een frontofficestage bij een hotel, of het ontvangen van klanten in een reisbureau. Je tweede stage kan bijvoorbeeld bij het hoofdkantoor van TUI maar een stage op een reisbureau of bij de balie op een luchthaven is ook mogelijk. Wil je naar het buitenland. Ook dat kan! Wanneer je 18 jaar bent kun je bijvoorbeeld als reisleider of frontofficemedewerker in een hotel op een warme bestemming werken.

 • Experience

Laat je talent zien en doe ervaring op bij verschillende evenementenopdrachten.

Persoonlijke begeleiding voor jouw ontwikkeling

Naast vakkennis vinden wij het ook belangrijk dat jij je als persoon ontwikkelt. Binnen de Cosmo Academy krijgt iedere student een coach aangewezen. Samen met jouw coach ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Deze coach laat jou zien waar jij goed in bent, waar jij om wordt gewaardeerd en waar jij het verschil kunt maken met jouw persoonlijkheid en technieken in leidinggeven.

Binnen onze academy vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin jij altijd jezelf kunt zijn. Zo heb jij na het afstuderen niet alleen voldoende vakkennis van zowel de theorie als de praktijk, ook heb je een stevige persoonlijkheid die klaar is om de branche verder te ontdekken.

Na de opleiding: doorstuderen of werken?

Wil jij je na het afronden van jouw travel and hospitality opleiding verder ontwikkelen? Na het behalen van jouw niveau 4 diploma voor leidinggevende Travel & Hospitality is het mogelijk om door te stromen naar het hbo.

Bedrijven hebben de komende jaren meer behoefte aan medewerkers die weten dat je met gastvriendelijkheid het verschil maakt voor je gast of klantMet dit diploma ben jij een waardevolle aanwinst voor allerlei bedrijven met intensief klantcontact en ben je klaar voor de arbeidsmarkt.

Als manager Travel & Hospitality kun je gaan werken bij organisaties in de (zakelijke) reiswereld. Denk aan reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, internationale hotels, vakantieparken of evenementenorganisaties. Vaak ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen. Je speelt goed in op hun wensen en behoeften. Je verstaat de kunst van verkopen en promoten. En heel belangrijk: je weet hoe je mensen een welkom gevoel geeft.

Voorwaarden toelating opleiding Travel en Hospitality

Je kan al starten met de mbo-opleiding niveau 4 voor leidinggevende Travel en Hospitality aan de Cosmo Academy wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s of certificaten.

 • Diploma vmbo-kader met wiskunde, economie of Duits in het vakkenpakket;
 • Diploma vmbo-gemengd;
 • Diploma vmbo-tl;
 • Diploma havo
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.

Travel opleiding mbo

Onze Travel en Hospitality management opleiding mbo is een goed voorbeeld van het bovenstaande. Deze mbo-opleiding past volledig bij jou als je servicegericht bent, organisatietalent hebt en beschikt over online skills. De Travel opleiding mbo is een zeer interessante opleiding voor je als je de wereld wilt ontdekken. Je leert bestemmingen en uiteraard hun toeristische bijzonderheden kennen. Je leert over alle vormen van reizen dus met het vliegtuig, de boot, de trein of de touringcar. Na het volgen van een leidinggevende travel & hospitality opleiding mbo kun je als professional in de branche aan de slag en zowel frontoffice als backoffice werkzaamheden zelfstandig uitvoeren.

Waarom kiezen voor een Travel opleiding mbo?

Als je kiest voor een mbo Travel opleiding ligt de wereld letterlijk aan je voeten. Je kiest voor een afwisselende baan waarbij geen dag hetzelfde zal zijn. Het werken in de travelbranche is afwisselend en verantwoordelijk werk. Je geeft toeristisch-recreatieve informatie en adviezen aan klanten. Je houdt informatie en documentatie op peil en je verkoopt toeristisch-recreatieve producten en diensten. Door te kiezen voor het werken in de travelbranche kies je voor een toekomstgerichte functie omdat er steeds meer gereisd wordt.

Meer weten over de opleiding?

Is de Cosmo Academy leidinggevende Travel en Hospitality niveau 4 wat voor jou? Schrijf je dan in via het Koning Willem I College in Den Bosch of via het Nova College in Haarlem. Zou je graag wat meer willen weten over de opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag.

Ik meld me aan

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid