Mbo niveau 3 opleidingen

Ben jij op zoek naar een uitdagende mbo niveau 3 opleiding in leisure & hospitality? Cosmo biedt een opleiding op het gebied van recreatie, entertainment en evenementen.

We helpen jou bij het zetten van een belangrijke stap in je leven door de basis te leggen voor je carrière of eventuele vervolgstudie. Je volgt een opleiding op een ROC bij jou in de buurt. Cosmo staat voor praktijkgericht onderwijs op hoog niveau, met focus op persoonlijke aandacht. We werken samen met veel verschillende bedrijven voor een interessant aanbod.

Mbo 3 opleiding

Als mbo-student word je in 2,5 jaar klaargestoomd voor het werkveld. Tijdens de opleiding werk je aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je door stage te lopen bij aansprekende bedrijven op lokaal en internationaal niveau. We werken dan ook veel samen met interessante bedrijven, zodat we jou kunnen helpen om het maximale uit je mbo 3 opleiding te halen. Je krijgt les van docenten die actief zijn (geweest) binnen de branche en je vanuit deze ervaring iets extra’s mee kunnen geven.

Naast het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs zorgen we ook voor goede begeleiding op persoonlijk niveau. Contact met onze studenten vormt de rode draad die door onze mbo niveau 3 opleidingen loopt. Dit contact verloopt via onze docenten en begeleiders die je graag beter leren kennen. Zo kunnen we iedere student een individueel leertraject bieden. Samen met Cosmo zet je de stap naar een professionele carrière in het vakgebied dat jou aanspreekt.

Mbo niveau 3 opleiding volgen

Je volgt de mbo niveau 3 opleiding van Cosmo bij een ROC in Den Bosch, Haarlem of Heerenveen. Tijdens je studie loop je twee keer stage waarbij goede begeleiding centraal staat. Op school verzorgen we een kleinschalige leeromgeving waar je contacten legt met docenten en medestudenten die jou prikkelen om het maximale uit jezelf en onze mbo 3 opleiding te halen. Door het uitvoeren van projecten met je medestudenten leer je praktijkgericht te denken en te doen.

Voor welke studie kies jij?

Heb jij een gastvriendelijke persoonlijkheid? Dan ben je bij Cosmo aan het juiste adres voor een opleiding die bij jou past. We bieden mbo niveau 3 opleidingen op het gebied van recreatie, leisure en hospitality. Met de Cosmo Academy niveau 3 word je breed opgeleid als zelfstandig medewerker, zodat je verschillende kanten op kunt na het behalen van je diploma.

Vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Kom naar een van onze open dagen bij een ROC bij jou in de buurt. Hier maak je kennis met de verschillende mbo niveau 3 opleidingen van Cosmo en de leeromgeving die wij samen met de ROC’s creëren.

Aanmelden voor een informatiedag?

De mogelijkheden na het behalen van je diploma

Na 2,5 jaar hard werken word je inzet beloont met een diploma. Voor sommigen houdt hun studententijd hierna op, terwijl anderen besluiten om door te studeren. Als je je mbo-opleiding niveau 3 succesvol hebt afgesloten kun je een vervolgstudie kiezen op mbo niveau 4 of je gaat aan de slag als zelfstandig professional in het werkveld. Als afgestudeerde mbo’er vind je waarschijnlijk snel een baan met een passend salaris. Wanneer je liever nog niet gaat werken na je mbo-opleiding niveau 4 dan heb je ook nog de mogelijkheid om door te stromen naar het hbo.

Alles wat je wilt weten over onze mbo niveau 3 opleidingen

Wat zijn de toelatingseisen voor een mbo-opleiding niveau 3?
Om toegelaten te worden voor een mbo-opleiding niveau 3 bij Cosmo moet je minimaal in het bezit zijn van een mavo/vmbo-diploma (KB, GL of TL) of een mbo niveau 2 diploma. Voldoe je aan één of meerdere eisen? Dan kan je je met zekerheid inschrijven bij één van onze academies. Gedurende 2 jaar word je opgeleid om zelfstandig een vak of beroep uit te oefenen.

Wat zijn de kosten voor een mbo niveau 3 opleiding?
Jaarlijks stelt de overheid de bedragen vast voor les- en cursusgeld. Dit betekent dus dat de kosten kunnen variëren per collegejaar. Studenten vanaf 18 jaar zijn verplicht om deze kosten te betalen. Ben je 16 of 17 jaar? Dan hoef je deze kosten niet te betalen. Meestal liggen de kosten voor het jaarlijkse collegegeld rond de 1200 euro. Om een opleiding te volgen heb je daarnaast bepaalde hulpmiddelen nodig, denk aan lesmateriaal of bepaalde kleding. Deze kosten zijn noodzakelijk, maar nog niet bij het lesgeld inbegrepen. Buiten de hulpmiddelen zijn er ook nog extra faciliteiten zoals excursies die gefinancierd moeten worden. Per opleiding kunnen de aanvullende kosten variëren.

Hoe vaak loop ik stage bij een mbo niveau 3 opleiding van Cosmo?
Bij iedere mbo niveau 3 opleiding van Cosmo loop je twee keer stage gedurende de 2,5 jaar dat je student bent. Praktijkervaring opdoen is een zeer belangrijk onderdeel van je opleiding, want je leert door te doen. Daar hechten we bij Cosmo veel waarde aan. Het is mogelijk om je stage in Nederland te voltooien, maar dit kan in sommige gevallen ook in het buitenland. Het is uiteraard volledig jouw keuze om te kiezen voor het binnen- of buitenland. Wij stimuleren stages in het buitenland omdat je hier naast praktijkervaring ook leert communiceren en samenwerken met anderen in een vreemde taal. Dat is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling.

Onze partners

Cosmo werkt nauw samen met toonaangevende bedrijven uit de evenementen, leisure en hospitality branche die jou de kans bieden om jezelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk niveau. Samen met het docenten met praktijkervaring en bedrijven uit het werkveld zoeken we naar uitdagende opdrachten, de beste begeleiding en een fijne omgeving waardoor jij alles uit je mbo niveau 3 opleiding haalt. Met Cosmo word jij de beste professional in jouw vakgebied.

Inschrijven voor een mbo-opleiding bij Cosmo doe je altijd bij een van de aangesloten ROC’s. Voor meer informatie over Cosmo en onze mbo-opleidingen kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Neem contact op

Nieuws en Blogs

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid