Studenten bezoeken Volendam

Deel dit bericht op

Wekelijks bieden we onze studenten een unieke ervaring bij branche gerelateerde bedrijven. Dit in de vorm van een bedrijfsbezoek, het ontdekken van een toeristische trekpleister, een rondleiding op locatie, of een workshop of gastspreker op de Academy. Dit noemen we het Stay or Go-programma.

Onlangs ontdekten de eerstejaars studenten Travel & Hospitality het echte Volendam, vroeger en nu! De studenten uit Den Bosch ervaarden via virtual reality Volendam in 1916. Daarna kregen ze een rondleiding van een gids, gekleed in het originele Volendammer kostuum. En uiteraard mocht het maken van de klassieke foto in klederdracht niet ontbreken! Als opdracht mochten ze in duo’s een informatieve film maken over een toeristisch bezoek aan Volendam.

Fenna en Roos delen in deze blog hun ervaring!

Wij kregen als eerste een Volendam experience. Hier kregen we een hele interessante rondleiding van een meneer in Volendamse klederdracht. Daarna kregen we een kijkje in de geschiedenis; hoe de mensen leefden, een virtuele reality film van de watersnoodramp 1953, de grote brand die er heeft plaatsgevonden in 2001 en we zagen hoe een huisje er van binnen uitzag. Daarna gingen we een groepsfoto maken in klederdracht.

Toen we hiermee klaar waren hadden we pauze en tijd om de opdracht te maken. Onze opdracht was een filmpje maken, om uit te leggen waarom mensen naar Volendam moeten komen en waarom Volendam zo’n enorme trekpleister is geworden door de jaren heen. Tussendoor hebben wij nog lekker kibbeling gegeten 😉 Het filmpje maken ging erg goed, we hadden veel plezier en ook erg veel lol met het maken van het filmpje!

Al snel moesten we terug naar de bus en vertrokken we weer richting het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

We hebben geleerd waarom Voldendam zo’n enorme trekpleister is, hoe Volendam bekend is geworden, hoe het leven er vroeger uit zag als je in Volendam woonden, hoeveel effect de watersnoodramp heeft gehad op het dorpje en hoe Volendam er tot op heden uit ziet.

Wij zouden toeristen zeker aanraden om Volendam in ieder geval 1x bezocht te hebben, omdat het een erg leuk en gezellig dorp is, waar iedereen erg vriendelijk is en je er heerlijke kibbeling kunt eten. Natuurlijk ook niet te vergeten een hele leuke foto in klederdracht kan maken en omdat je met de Volendam Experience echt een kijkje kan nemen in het leven vroeger tot nu.

Benieuwd naar meer foto’s? Bekijk ze op ons Instagram-kanaal!

@cosmo_academy Instagram
Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid