Travel branche is hot

Deel dit bericht op

Onze gasten in de nieuwste Cosmo Studio podcast geven het al aan; werken in de toeristische sector is te leuk. Het is een dynamische en flexibele branche waar, na alle corona-perikelen, de ontwikkelingen niet stilstaan. Onze toestroom van nieuwe studenten bij Travel en Hospitality is dan ook niet achter gebleven door de negatieve pers die deze branche te verduren kreeg de afgelopen jaren. De enorme aantrekkingskracht van het product; ‘reizen’ zorgt er voor dat veel mensen nog steeds graag willen werken in deze branche. Het arbeidsmarktonderzoek van Reiswerk toont aan dat er maar liefst 12% meer medewerkers in de branche werkzaam zijn. Positief dus als je momenteel kiest voor een mbo-opleiding Travel en Hospitality, waarbij de kans op een baan groot is.

Ook vormen voor veel bedrijven op HR gebied de arbeidsvoorwaarden en werkdruk belangrijke aandachtspunten, waardoor jonge medewerkers ook graag willen werken bij hotels en reisorganisaties.

Cosmo Studio podcast

We are a network! De samenwerking met onze bedrijfspartners reikt verder dan alleen het bieden van een gave stageplaats voor onze Cosmo Academy studenten. Deze derde podcast staat in het teken van hospitality in zowel de reis- als hotel branche. Isabelle van Aarle sprak met Eveline Vedder (Accountmanager/relatiemanager partnerships bij  van der Valk Service Center), Laura Mooi (Early Talent Manager at TUI) en Stef Jansen (Cabin Attendant Transavia). Zij spraken over de belangrijkste ontwikkelingen in de branche, de veranderende rol en benodigde skills van medewerkers.

In deze aflevering vertellen onze bedrijfspartners waarom zij nauw samenwerken met het mbo-onderwijs en hoe stagiairs “on board” zichzelf verder kunnen ontwikkelen in het hospitality vak. Wat brengt de toekomst als we kijken naar de toegevoegde waarde van servicegericht personeel?

Luister hier onze derde podcast aflevering

Cosmo Community

Cosmo is futureproof! Met een groeiende vraag naar Toerisme en Hospitality medewerkers denken wij graag mee met jou als oud-mbo student of voormalig Cosmo medewerker. Ben jij toekomstbestendig? Bij Cosmo werk je aan een leven lang ontwikkelen: persoonlijk en/of professioneel.

Meld je aan!
Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid