Mbo-opleiding Hoofddorp

Het Cosmopolitisch jaar kun je volgen in Hoofddorp, aan het Nova Campus Haarlemmermeer (Paxlaan 26).  Hoofddorp ligt vlak onder Haarlem en is makkelijk te bereiken het openbaar vervoer. Het is een bruisend dorp boordevol cultuur en winkelplezier.

Wist je dat Hoofddorp ook bekend staat vanwege Dik Trom, een Haarlemmermeerse jeugdheld uit de zesdelige kinderboekenserie? 

 

Wat is het Cosmopolitisch jaar?

Moet je een studiekeuze maken, maar weet je nog niet wat je leuk vindt of waar je talent ligt en heb je zin in een avontuur waarin je klaargestoomd wordt om een wereldburger te zijn? Dan is dit cosmopolitische tussenjaar iets voor jou! Dit is een opleiding van één jaar aan het Nova College in Hoofddorp waarin je leert om een wereldburger te zijn en door alle kennis die je op doet erachter komt welke mbo 3- of 4-opleiding jij kunt doen.

We helpen om de studie te vinden die het best bij jou past. Daarvoor kijken we goed naar wie je bent, wat je leuk vindt én naar wat je goed kunt.

Verbreed je horizon en ontdek welke opleiding bij jou past

Dicht bij Haarlem

In Haarlem wonen 161.213 mensen waarvan er ongeveer 4.900 student zijn. En voor al die studenten (en natuurlijk ook wel een kleine beetje voor de overige inwoners) is er van alles te doen. De stad telt wel 99 cafés, zes musea, één bioscoop en twee theaters. Heb jij na het behalen van jouw mbo-niveau 4 opleiding aan de Academy van Cosmo nog geen genoeg van de stad? Dan kan je ook jouw hbo-opleiding in Haarlem gaan volgen.

Wat betekent Cosmopolitisch?

Kosmopolitisme betekent: wereldburgerschap. Je bent niet alleen inwoner van Nederland, ook van de wereld. Daarom kijken we dit jaar ook buiten onze landsgrenzen. Met klassikale coaching, burgerschap, kennismaken met ervaren professionals en bedrijven en projecten leer je samenwerken, communiceren en doe je veel algemene kennis op.

Nova College

Wil je meer weten over het Cosmopolitisch jaar? Dan kun je ook een kijkje nemen op de site van het Nova College.

Nova College - Cosmopolitisch jaar

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid