Leisure en Hospitality niveau 3

Wil jij graag gasten blij maken met jouw gastvriendelijke karakter? In de richting Leisure en Hospitality niveau 3 leer je om jouw passie en kwaliteit te benutten om voor je gasten een perfecte beleving te creëren. Omdat niet voor iedereen duidelijk is wat Leisure en Hospitality niveau 3 nou eigenlijk inhoudt noemt Cosmo de opleiding ‘zelfstandig medewerker Entertainment & Events’. Je leert presenteren en entertainen op een podium en het bedenken en organiseren van evenementen. Je helpt gasten met hun vragen of werk in een front- of backoffice als een echte teamplayer. Tijdens deze driejarige opleiding doe je veel praktijkervaring op en kom je in contact met diverse toonaangevende bedrijven binnen deze branche. We leiden je breed op, zodat je na het behalen van je diploma nog alle kanten op kunt.

Ik schrijf me in!

Informatie over de Leisure en Hospitality niveau 3 opleiding

Wanneer je een mbo-opleiding op niveau 3 wil volgen gericht op Leisure en Hospitality dan is de Cosmo opleiding ‘zelfstandig medewerker Entertainment & Events’ echt iets voor jou. Dit is een BOL-opleiding met een praktijkgerichte insteek. Je wisselt schoolperiodes af met unieke ervaringen die je opdoet tijdens je stages. Tijdens deze drie jaar krijg je zowel theoretische lessen als praktijklessen, waarbij je je passies en vaardigheden verder ontwikkeld. Door het presenteren en entertainen op een podium, vergroot jij je zelfvertrouwen om te spreken voor grote groepen mensen. Daarnaast organiseer je verschillende evenementen tijdens je projecturen waardoor je ook leert plannen en budgetteren. Gastvriendelijkheid staat centraal in onze opleiding en zo ontwikkel jij jezelf zodat je ook kunt werken in een front- of backoffice. Omdat wij het belangrijk vinden dat je ook een goed beeld krijgt van je toekomstige loopbaan, loop je twee keer stage bij toonaangevende bedrijven in het binnen- of buitenland. Hier kun je gelijk je theoretische kennis in de praktijk toepassen en zo de eerste stappen zetten in je professionele carrière. Daarnaast werk je aan interessante projecten. 

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling binnen Leisure en Hospitality niveau 3

Wat we je tijdens je studie willen meebrengen is dat je leert zelfstandig werken, maar dat je ook goed in teamverband kunt werken. Dit vraagt om een flexibele instelling. Om het maximale uit je studententijd te halen, krijgt iedere student bij ons een persoonlijke coach aangewezen. Naast professionele groei, willen we ook persoonlijke ontwikkeling stimuleren. In een betrouwbare en veilige sfeer krijg jij de mogelijkheid om te ontdekken wat jou motiveert en waar jij plezier uit haalt. Jouw persoonlijke coach staat voor je klaar en ondersteunt je wanneer jij dit nodig hebt. Samen gaan we op zoek naar jouw drijfveer en laten we je zien waar jouw krachten liggen. 

Direct aan de slag of doorstuderen?

Na het behalen van je diploma sta je voor een belangrijke keuze: ga je door met studeren of ga je liever direct aan de slag binnen de leisure of hospitality sector? Je kan in ieder geval nog alle kanten op. Als er straks iemand is die weet hoe je in moet spelen op verschillende situaties en type gasten dan ben jij het wel. Als je ervoor kiest om door te studeren als leidinggevende Leisure en Hospitality dan kun je deze opleiding binnen één jaar afronden. Daarna op naar het hbo of het werkveld betreden. Ook op hbo-niveau zijn er namelijk voldoende opleidingen in de richting van Leisure en/of Hospitality te vinden. 

Vakkenpakket

Wat ga je leren?
Tijdens de opleiding gericht op Leisure en Hospitality niveau 3 volg je verschillende vakken waardoor je breed opgeleid wordt en zo alle ins en outs kent op het gebied van vrijetijdsbesteding en gastvrijheid.

 • Front- en backoffice
 • Performance: dans, presenteren en podium
 • Activity: sport, spel en organiseren
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits / Spaans
 • Verschillende projecten
 • Keuzedelen: welke vakkaen hier optioneel zijn hoor je bij de start van het schooljaar.
 • Algemene vakken: rekenen, loopbaan en burgerschap

Wat ga je doen?
Tijdens je opleiding doe je daarnaast veel praktijkervaring op.

Stay or Go

Het doel van ons Stay or Go programma is om jouw kennis te laten maken met bedrijven en experts uit de leisure en hospitality branche. Dit doen we door middel van bezoeken brengen aan bedrijven waar je een rondleiding krijgt, meedoet aan een workshop of je een les bijwoont van een gastspreker. Zo kun jij zelf ervaren en leren hoe het er in de branche aan toe gaat en hoe jij je als gast voelt.

Stagerichting Leisure en Hospitality niveau 3 

Tijdens je opleiding loop je twee keer stage bij één van onze businesspartners. In het eerste jaar loop je stage op een vakantiepark in Nederland of België. Ben je 18 jaar of ouder? Dan mag je in je tweede leerjaar ook kiezen om je stage te voltooien in het buitenland. Vind je het echter prettiger om je tweede stage ook in Nederland of België te vervullen? Ook dat mag. 

Go4Experience

Tijdens je opleiding heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor gave bijbanen zo doe jij relevante werkervaring op.

Voorwaarden toelating Leisure en Hospitality niveau 3

Jij kan al beginnen met een mbo-opleiding gericht op Leisure en Hospitality niveau 3 aan de Cosmo Academy wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s:

 • Diploma vmbo-kader
 • Diploma vmbo-gemengd
 • Diploma vmbo-tl
 • Diploma mbo-niveau 2

Meer weten of direct inschrijven?

Voor een mbo-opleiding op niveau 3 gericht op Leisure en Hospitality volg je de Cosmo opleiding ‘zelfstandig medewerker Entertainment & Events’ bij een aangesloten ROC bij jou in de buurt. Je schrijft je via het ROC in Den Bosch, Haarlem of Heerenveen. Zou je graag wat meer willen weten over de opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag. Onze docenten en studenten delen graag hun persoonlijke ervaringen met je en geven aanvullende informatie over de opleiding.

Ik schrijf me in!

Meer weten over de opleiding?

Aanmelden voor een informatiedag?

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid