Zelfstandig medewerker Entertainment en Events (leisure en hospitality)

Sporten, dansen, presenteren, optreden, samenwerken, organiseren en daarbij dagelijks mensen blij maken? Jij doet niets liever dan dat. Tijdens de niveau 3 opleiding Entertainment & Events (leisure & hospitality) word je breed opgeleid. Op school en tijdens je stages is er ruimte om jezelf meer te ontwikkelen in sport & spel óf show & theater. Jij kiest!

Studeren bij Cosmo? Schrijf je in bij het ROC bij jou in de buurt.

Waarom studeren aan de Cosmo Academy?

 • Uniek Stay or Go programma
 • Mogelijkheid tot het lopen van internationale stages
 • Unieke samenwerking met het bedrijfsleven
 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleinschalig onderwijs

Tijdens de opleiding en stages leer je hoe jij met jouw team het beste kan inspelen op de wensen van je gasten, voor een onvergetelijke ervaring op een vakantie- of attractiepark, in een hotel(resort), op festivals en bijvoorbeeld bij een buitensportcentrum. Jij staat de gasten te woord, houdt het overzicht en bedenkt de leukste activiteiten.

Na het afstuderen aan de Cosmo Academy aan banen geen gebrek. Doordat wij jou breed opleiden kun je verschillende kanten op. Van werken in een vakantiehotel in Spanje, in de receptie op een familiecamping of het organiseren van activiteiten: de leisure en hospitality branche is booming!

Kennismaken? Kom naar een open dag!

Over de opleiding Cosmo Academy niveau 3

De opleiding Cosmo Academy niveau 3 is een praktijkgerichte twee en een half jarige bol-opleiding. Tijdens deze opleiding word jij voorbereid op een carrière in de wereld van leisure en hospitality. De opleiding is een mix van lessen en projecten op school en uitdagende stages bij toonaangevende bedrijven in de branche. Door veel zelf te doen doe je al ervaring op voordat je de arbeidsmarkt opgaat. Daarom hechten wij veel waarde aan praktijkgericht leren. De theorie die je op school leert pas je direct toe in de praktijk.

Persoonlijke ontwikkeling binnen de Cosmo Academy niveau 3

De Cosmo Academy niveau 3 leert je zelfstandig te werken binnen een team van professionals. Het schakelen tussen zelfstandig werken en samenwerken vraagt om een flexibele houding. Daarom vinden wij het belangrijk dat je niet alleen vakkennis opdoet, maar je ook als persoon ontwikkelt. In een goede sfeer bouw jij een professioneel netwerk op en leer je leuke mensen kennen. Je krijgt de ruimte om de dingen te doen die je leuk of interessant vindt. En om je de juiste richting op te sturen wanneer het nodig is koppelen we je aan een coach.

Samen met jouw coach werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je coach laat je zien waar jij goed in bent en waar jij het verschil kunt maken met jouw persoonlijkheid.

Na de opleiding: werken of doorstuderen?

Vanaf dag één word je bij op de Cosmo Academy opgeleid tot de beste in jouw vakgebied. Jij weet straks als geen ander hoe je op een professionele manier de sfeer goed houdt in een groep. Het organiseren van activiteiten voor verschillende doelgroepen? Jij draait er je hand niet voor om. Als er straks iemand is die weet hoe je in moet spelen op verschillende situaties en type gasten dan ben jij het wel.

Wil je doorleren voor een leidinggevende rol in de entertainment en event branche? Dat kan. Na het behalen van jouw niveau 3 diploma is het mogelijk om in één jaar niveau 4 te behalen.

Vakkenpakket

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding volg je verschillende vakken waardoor je een goed beeld krijgt van wat je allemaal kunt doen in de branche.

 • Performance: dans, presenteren en podium
 • Activities: sport, spel en organiseren
 • Front- en backoffice
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits / Spaans
 • Marketing en communicatie
 • Keuzedelen: show & entertainment en evenementenorganisatie, hbo-voorbereiding of oriëntatie op ondernemerschap
 • Algemene vakken: rekenen, loopbaan en burgerschap

Wat ga je doen?

Tijdens je opleiding doe je heel veel praktijkervaring op.

 • Stay or Go

Bedrijven en experts uit de entertainment- en eventbranche komen wekelijks naar ons toe of wij brengen een bezoek aan de bedrijven. Zo kun jij zelf ervaren en leren hoe het er in de branche aan toe gaat en hoe jij je als gast voelt.

 • Stage

Twee stageperiodes bij één van onze businesspartners. In jouw eerste leerjaar loop je stage op een recreatiepark in Nederland of België. Wanneer je 18 jaar bent mag je in leerjaar twee stage gaan lopen in een hotel op Mallorca, Menorca of Ibiza. Vind jij het fijner om jouw tweede stage ook te vervullen in Nederland of België? Ook dat kan.

 • Experience

Laat je talent zien en doe ervaring op bij verschillende evenementenopdrachten voor externe bedrijven of voor school.

Voorwaarden toelating Cosmo Academy niveau 3

Jij kan al starten met de mbo-opleiding niveau 3 voor Zelfstandig medewerker Entertainment en Events aan de Cosmo Academy wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s.

 • Diploma vmbo-kader
 • Diploma vmbo-gemengd
 • Diploma vmbo-tl
 • Diploma mbo-niveau 2

De opleiding in cijfers

Cosmo Landelijk
Studenten tevredenheid 7,6 7,2
Geslaagde studenten 85% 64%
Doorstroom naar mbo niveau 4 76% 49%

Meer weten over de opleiding of je direct inschrijven?

Volg de opleiding Cosmo Academy niveau 3 bij een aangesloten ROC bij jou in de buurt. Je schrijft je via het ROC in Den Bosch, Haarlem of Heerenveen. Zou je graag wat meer willen weten over de opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een informatieavond.

Ik schrijf me in!

Meer weten over Cosmo Academy niveau 3?

Nieuws en Blogs

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid