Volgende bericht»

Leisure, Travel, Hospitality, Entertainment, Toerisme, Evenementen, Vrije tijd, Recreatie. Wie, huh, wat, hoe?!

Deel dit bericht op

Het einde van je middelbare schoolcarrière nadert en je moet een belangrijke keuze maken: je vervolgstudie. Tijdens het zoeken naar een mbo-opleiding komt er best veel op je af. En je vraagt je af waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat je wilt worden.

Het werkveld Toerisme of Recreatie lijkt je wel wat! Een baan als entertainer, reisleider, medewerker bij een festival of attractiepark. Of aan de slag als reisleider, sportinstructeur, evenementen organisator of als receptionist in een hotel?

Tijdens je zoektocht kom je allerlei woorden tegen, zoals ‘leisure’, ‘hospitality’, ‘entertainment’, ‘leidinggevende’ en ‘toerisme’. Maar hoe zit dat nou precies? En wat heeft Cosmo jou hierin te bieden?

Wie is Cosmo?

Goed. Laten we bij het begin beginnen.

Wat in 1996 ooit begonnen is op Mallorca door een stel enthousiaste jonge Nederlandse ondernemers, is uitgegroeid tot een organisatie die in momenteel in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland actief is. Al sinds het ontstaan ontwikkelt Cosmo jonge mensen in gastvriendelijkheid. Wij geloven dat door het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden met gastvriendelijkheid als rode draad, de toekomst naar je lacht. Wij zijn een mbo-opleider, geven trainingen en bieden stages en werkervaring. Onze kracht zit in het samenbrengen van het onderwijs en het bedrijfsleven.

Cosmo Entertainment

Het bedrijf Cosmo Entertainment biedt naast de beste professionals ook entertainment- en recreatieprogramma’s en -concepten aan op campings en vakantieparken. Samen met de partners tillen we het entertainmentprogramma naar een hoger niveau. Dit doen we door geschikt personeel en leergierige stagiairs in te zetten. Omdat wij de toekomstig managers, medewerkers en event- en entertainmentspecialisten zelf opleiden, weten we precies wat er verwacht wordt en welke vaardigheden en kennis nodig zijn om de gasten de best mogelijke ervaring te bieden.

Het creëren van onvergetelijke herinneringen vinden wij het allerleukste om te doen! En daarvoor halen we alles uit de kast. Hoe? Lees hier meer.

Cosmo Opleidingen

Cosmo is sinds 2007 de mbo-opleider op het gebied van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen. Wij bieden kwalitatief goed scorende opleidingen waarbij er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Tijdens een driejarige mbo-studie bij Cosmo ontdek je waar jij echt goed in bent en blij van wordt. Je maakt belangrijke keuzes voor je verdere carrière. We bereiden jou voor op het werkveld of leggen de basis voor je (hbo) vervolgstudie.

Kwalificatiedossiers X Cosmo Academy

Cosmo Opleidingen werkt samen met verschillende ROC’s in Nederland, onder de kwalificatiedossiers leisure & hospitality én travel & hospitality. In een kwalificatiedossier staan alle punten waaraan een student moet voldoen om het diploma te behalen.

We werken samen met het Koning Willem 1 College in Den Bosch, Nova College in Haarlem en Firda in Heerenveen.

Mbo leisure & hospitality

Deze opleiding bieden we aan op niveau 3 (zelfstandig medewerker) en niveau 4 (leidinggevende / manager):

  • Cosmo Academy Entertainment & Events | in Den Bosch, Haarlem en Heerenveen

Mbo travel & hospitality

We bieden deze opleiding aan op niveau 4 (leidinggevende / manager):

  • Cosmo Academy Travel & Hospitality | in Den Bosch en Haarlem

Waarom studeren bij Cosmo zo gaaf is?!

Leren doe je door ervaring op te doen in het werkveld, daar geloven wij sterk in. Dankzij de unieke samenwerking die wij met het bedrijfsleven hebben, kunnen we interessante stages aanbieden. Zowel in Nederland als internationaal. Tijdens je stage kun je direct je theoretische kennis toepassen en tegelijkertijd jouw passies en kwaliteiten ontdekken. Los van de stage bieden we onze studenten wekelijks het Stay or Go programma waarbij je een unieke ervaring krijgt bij branche gerelateerde bedrijven. Dit in de vorm van een bezoek aan het bedrijf, rondleiding, workshop of een gastspreker op de Academy.

Studenten beoordelen de sfeer op de Cosmo Academy met 8.0!
(bron: studentenonderzoek)

De voordelen van studeren bij Cosmo

  • les van vakmensen uit de praktijk
  • een persoonlijke coach met oprechte aandacht voor jou en je ontwikkeling
  • een kleinschalige leeromgeving
  • twee uitdagende stages in binnen- of buitenland met goede begeleiding
  • projectmatig studeren
  • een afwisselend praktijkprogramma in samenwerking met het bedrijfsleven
  • heel veel plezier met onze crew en medestudenten

Mbo oriëntatiejaar

In september 2024 starten we samen met het Nova College in Hoofddorp het Cosmopolitisch jaar. Tijdens dit mbo oriëntatiejaar helpen wij jou om de studie te vinden die het best bij je past. Daarvoor kijken we goed naar wie je bent, wat je leuk vindt én wat je goed kan. Tijdens dit jaar oriënteer jij je op de ‘mensgerichte’ mbo-opleidingen op de campus Haarlemmermeer. Meer informatie over dit ‘tussenjaar’ vind je hier.

Verbreed je horizon en ontdek welke opleiding bij jou past

Vaarwel middelbare school, hallo mbo

Met je vmbo of havo diploma op zak begin jij na de zomervakantie op het mbo. Spannend! Je komt terecht op een grote school met honderden studenten. Je leest het goed: studenten! Ook jij mag jezelf student gaan noemen. Op het mbo is het onderwijs persoonlijker dan op de middelbare. Je mag onze docenten gewoon bij de voornaam noemen en je krijgt drie jaar lang begeleiding van dezelfde coach. Nadat onze docenten jou volledig hebben klaargestoomd op de praktijk, mag jij zowel in het eerste als tweede jaar een toffe stage lopen! Je zit op het mbo dus niet meer het hele jaar in de schoolbanken. Is dat niet fijn?! Gedurende de periodes dat je naar school gaat krijg je les in de speciaal voor Cosmo ingerichte lokalen. Zo voelt het als een kleinschalige leeromgeving binnen een groot college.

Mbo-diploma in the pocket! En nu?

Na het afstuderen bij Cosmo kun je aan de slag in de wereld van toerisme, recreatie, entertainment of evenementen. Met een volle koffer aan kennis en vaardigheden en een stevige persoonlijkheid ben je voorbereid op een toekomst als ware professional. Daardoor openen zich na het behalen van het mbo-diploma weer nieuwe deuren. Het werkveld in of doorstuderen? Alles is mogelijk!

Beluister de verhalen van oud-studenten Entertainment & Events (leisure) in onze podcast:

Deel dit bericht op
Volgende bericht»

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid