Mbo-opleiding kosten

Ben jij op zoek naar een mbo-opleiding die bij jou interesses en kwaliteiten past? Cosmo biedt verschillende mbo-opleidingen op niveau 3 en 4. Het volgen van een mbo-opleiding is echter niet gratis. De overheid bepaalt voor ieder studiejaar wat de hoogte van het lesgeld is. Maar de kosten voor een mbo-opleiding zijn hoger dan alleen het lesgeld. Om deel te kunnen nemen aan een mbo-opleiding maak je vaak ook extra kosten. Denk aan studieboeken, een laptop en reiskosten.

Neem contact op

Aanmelden voor een informatiedag?

Wat kost een mbo-opleiding?

Hoeveel een mbo-opleiding kost hangt van een aantal zaken af. Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je 18 jaar of ouder, dan betaal je lesgeld. Alle opleidingen van Cosmo zijn bol-opleidingen en dus geldt er een vast bedrag van €1.202 (schooljaar 2020/2021). Kijk voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld op duo.nl.

Zoals gezegd blijven de kosten niet beperkt tot het lesgeld. Om een opleiding te volgen heb je bepaalde hulpmiddelen nodig. Sommige hulpmiddelen zijn verplicht, andere materialen zijn noodzakelijk en je hebt natuurlijk ook de keuze om extra materialen aan te schaffen.

Kleding± €150,-
Lesmateriaal± €700,-
Vrijwillige bijdrage± €575,-

Bovengenoemde kosten voor kleding, lesmateriaal en vrijwillige bijdragen voor extra faciliteiten (zoals excursies) zijn voor de totale opleiding van 3 jaar. Deze (richt)bedragen verschillen per opleiding die je kiest.

Welke studies zijn er?

Cosmo is al meer dan tien jaar de opleider in de toerisme, recreatie, leisure en hospitality branche. Je volgt onze opleidingen via een ROC bij jou in de buurt. Met locaties in Den Bosch, Haarlem en Heerenveen zijn we landelijk actief. Kies uit een van onze opleidingen:

Onze partners

Cosmo werkt intensief samen met bekende bedrijven en organisaties die jou de kans bieden om jezelf op professioneel en persoonlijk niveau te ontwikkelen. Samen met het bedrijfsleven zorgen we voor actuele lesstof, uitdagende opdrachten, de beste begeleiding en een fijne omgeving waardoor jij het maximale uit je mbo-opleiding haalt.

Meer weten over de kosten van een mbo-opleiding of over de verschillende opleidingen van Cosmo? Neem dan contact met ons op of bezoek een informatiedag.

Neem contact op

Aanmelden voor een informatiedag?

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid