Gratis levenslessen tijdens een zomer werken als entertainer voor Cosmo

Deel dit bericht op

“Al kost reizen je je laatste cent, je komt altijd rijker thuis.” Is één van de quotes van cabaretier Guido Weijers. Momenteel is hij in de theaters met zijn show ‘Masterclass geluk’. Wie Guido Weijers nu in de theaters ziet staan realiseert zich niet dat zijn loopbaan ooit begon met Duitse toeristen vermaken op Mallorca. De cabaretier werkte 20 jaar geleden een zomer lang voor Cosmo op het vakantie-eiland.

“Ik leerde er vooral dat twijfel op een podium niet werkt”, zegt hij.
“Ook al had je de show pas vier dagen zo’n beetje onder de knie, je moest jezelf soms met een heel zelfverzekerde houding erdoorheen bluffen. Daar kan ik nu nog wat aan hebben.”

Weijers zat destijds op de NHTV in Breda en voelde goed aan dat een zomer bij Cosmo werken op de Balearen zijn ervaring in de toerismebranche goed zou doen. Besefte hij toen dat hij uiteindelijk ook echt professioneel op een podium zou gaan staan? “Nog niet echt, maar ik had er wel lol in. En ik heb daar absoluut geleerd om met lef op een podium te staan.”

Gratis levenslessen
Belangrijkste levenslessen deed hij op omdat hij een behoorlijk eind van huis was en zelf zijn boontjes moest leren doppen. “Voor jezelf opkomen, omgaan met mensen van verschillende culturen en nationaliteiten, hoe groepen mensen op elkaar kunnen reageren, dat kreeg je er allemaal ‘gratis’ bij”, herinnert hij zich.
“Je leerde er natuurlijk ook heel goed om de gast centraal te stellen en niet jezelf”, zegt Weijers. “Je leert dat je met je eigen persoonlijkheid en enthousiasme het verschil kunt maken, maar je ego moet je wel even aan de kant zetten.”

Geluk
Nu staat de cabaretier in het theater en laat hij zijn publiek op een luchtige manier kennismaken met zijn visie op Geluk. Er wordt uiteraard gelachen in de zaal, maar het gaat zeker ook over geluk op de langere termijn, in de vorm van zingeving. Laat daar geen misverstand over bestaan. Aerobics lessen geven aan Duitse vakantiegasten zoals destijds doet hij niet meer. Maar destijds werd hij daar wel gelukkig van.

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid