Marleen gebruikt na 10 jaar nog dagelijks de skills die ze bij Cosmo heeft ontwikkeld

Deel dit bericht op

Afgelopen zomer ging ik terug naar het eiland waar ik ooit zo gek op werd: Mallorca!

In het tweede jaar van de Cosmo Academy ging ik hier voor het eerst heen. En ik weet nog goed wat veel mensen zeiden voordat ik ging: “Dat is een makkelijke stage, jij gaat een beetje mensen vermaken… maar vooral lekker vakantie vieren”.

Tegen die mensen wil ik alleen maar zeggen, entertainen is niet ‘simpelweg wat mensen vermaken’. Het is misschien wel een van de meest onderschatte banen. Het is een vak apart, dat lang niet voor iedereen is weggelegd. Als entertainer sta jij namelijk ‘altijd aan’, ook als je een rotdag hebt.

Gasten hopen natuurlijk op het meest enthousiaste en energieke entertainer ooit! Eentje waar mee ze herinneringen for a lifetime kunnen maken en die de held is van ieder kind. En geloof mij… dat gevoel is onbetaalbaar.

Tijdens mijn vakantie in het hotel waar ik ooit werkte, besefte ik hoe ontzettend veel ik heb geleerd tijdens de opleiding en het werken als entertainer op verschillende plekken.

Entertainen geeft je namelijk enorm veel bruikbare skills:

  1. Je wordt er een communicatief wonder
  2. Je weet hoe je een lach op ieders gezicht kan toveren
  3. Je beschikt over een belachelijke dosis mensenkennis
  4. Je kan ontzettend hard werken (en zelfs in m’n vrije tijd stond ik nog te voetballen met gasten)
  5. Je weet hoe te functioneren in de meest hectische situaties
  6. Je weet hoe ‘schijt te hebben’ (want ja, je hebt jezelf aardig wat keren voor schut gezet)

En misschien nog wel het belangrijkste van alles, het heeft mij een bom zelfvertrouwen gegeven.

Ruim 10 jaar na het afstuderen aan de Cosmo Academy gebruik ik nog dagelijks skills die ik toentertijd heb geleerd. Dit alles heb ik al in veel toffe banen mogen toepassen, van Producer voor kindertelevisie, Coördinator marketing/communicatie bij een voedingsplatform tot Entertainment coördinator van verschillende campings in Europa.”

Mijn advies aan iedereen die twijfelt over een opleiding in de richting van entertainment: zeker doen!

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid