Koffers pakken en gaan. Of toch niet?

Deel dit bericht op

Het klinkt als een hele stap. Een paar maanden wonen en werken in het buitenland. Durf ik het avontuur aan te gaan? Het is een vraag die wij vaak horen. En daarom hebben wij speciaal voor jou een bijzonder rijtje samengesteld. Namelijk vijf redenen waarom het werken in het buitenland zo tof is. Ik kan je nu alvast verklappen. Jij kan straks ook niet meer wachten om je koffers te pakken.

Het staat goed op je cv

Het klinkt misschien een beetje afgezaagd maar het is wel waar. Reis- en werkervaring in het buitenland staat erg goed op je cv. Zonder dat je het zelf door hebt zegt het veel meer over jou dan je misschien in eerste instantie zou denken. Het laat namelijk zien dat jij zelfstandig bent, niet bang bent voor een beetje avontuur en je jezelf aan kunt passen aan een nieuwe omgeving en onbekende situaties.

Je leert het land van bestemming kennen

Geloof het of niet, elk vrij uurtje op het strand liggen gaat op een gegeven moment ook vervelen. Vaak heb je elke week wel een dag vrij en genoeg tijd om de toerist uit te hangen. Samen met je collega’s verken je het (ei)land, proef je de lokale specialiteiten en sluit je de dag af in een gezellige kroeg.

Je verdient er geld mee

Het klinkt bijna te mooi om waard te zijn en toch is het zo. De hele zomerperiode mag jij werken in een mooi land, met mooi weer, je doet alleen maar dingen die je leuk vindt en voor dat alles krijg je gewoon betaald. Een leuke bijkomstigheid is dat je weinig vaste lasten hebt. Zowel je transfers, accommodatie als de maaltijden (3x per dag) zijn kosteloos. Je salaris is dus, afhankelijk van je persoonlijke vasten lasten, wat je netto zou kunnen sparen. Zo hou je weer net wat meer geld over voor bijvoorbeeld een extra stapavond.

Je ontmoet heel erg veel leuke mensen

Tijdens jouw vakantiebaan in het buitenland ontmoet je continu nieuwe mensen. Of het nou de vrouw bij de plaatselijke bakker is, een mede avonturier uit Nederland die achter de bar staat, gasten die jij een onvergetelijke vakantie mag bezorgen of jouw eigen collega’s. Het zijn allemaal mensen die later een onderdeel zijn van jouw herinnering aan die ene stage in het buitenland die je niet snel meer zal vergeten.

Je beleeft de zomer van je leven

Het laatste maar zeker niet het minste punt in dit mooie rijtje van vijf redenen waarom iedereen een keer in het buitenland zou moeten stage lopen of werken. Je hebt gegarandeerd de tijd van je leven :). Je ontmoet allemaal nieuwe mensen, sluit vriendschappen voor het leven, je kan elke dag genieten van zon, zee, strand en je maakt de meest leuke, gekke, toffe en soms ook minder leuke dingen mee. Dit alles samen zorgt ervoor dat jij een zomer beleeft waar je jaren later nog steeds met plezier aan terug denkt. Zelfs aan de toentertijd minder leuke dingen. Misschien lach je daar dan nog wel het hardst om ????

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid