Wanneer het einde van je middelbare schoolcarrière nadert dan komt er best veel op je af. Eén van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken is je studiekeuze. Op deze pagina vertellen we je alles over Cosmo, de opleidingen, locaties, stages, persoonlijke begeleiding en geven we antwoord op veelgestelde vragen.

Studiekeuze mbo

Het maken van een studiekeuze mbo is natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is belangrijk voor je toekomst maar noch belangrijker voor je plezier op school. De perfecte studie bestaat niet, er zijn altijd onderdelen die je minder goed liggen. Ben jij erg gastvrij, kun je goed samenwerken met anderen of zit entertainen in jouw bloed?

Het is altijd afwachten of jouw studiekeuze goed uitpakt, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om een goede keuze te maken. Begin op tijd! Kijk hieronder welke stappen jij kunt nemen om te ontdekken of een Cosmo opleiding bij jou past.

Ontdek of een Cosmo mbo-opleiding bij jou past. Doe de interessetest!

Stap 1: Bekijk onze website en socials

Je bent nu al op onze website, goed zo!

Je kunt nu dus al kennismaken met de mbo-opleidingen van Cosmo. Cosmo biedt mbo-opleidingen aan op zowel niveau 3 als niveau 4 door heel Nederland. Wij stomen jou klaar voor een carrière in de toerisme, hospitality, leisure of entertainment branche! Je vindt onze academies op de volgende locaties:

Je kunt je thuis al oriënteren door een online webinar te kijken waarin docenten je vertellen wat de Cosmo Academy inhoudt. Op de pagina van onze open dagen vind je enkele linkjes naar onze webinars. Het kan ook handig zijn om eens te kijken naar de studiekeuzetips op de website keuzesprong.nl.

Stap 2: Kom eens langs

Bezoek een open dag of ga een dagje proefdraaien tijdens een ‘Cosmo X-perience Day’. Je kunt dan de sfeer van de opleiding proeven en je merkt vaak direct of het bevalt of niet. Je kunt vragen stellen aan onze studenten en docenten en zo ontdekken of een opleiding bij Cosmo bij je past. Check hier de data van de open dagen en meeloopdagen.

Stap 3: Stel je vragen

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag. Stuur ons een berichtje. Dat kan via de groene WhatsApp button rechtsonder op deze website, of door te bellen naar +31 (0)73 62 49 931 of te mailen naar info@wearecosmo.nl.

Kijk ook gerust in onze lijst met veelgestelde vragen: misschien staat daar het antwoord op je vraag tussen.

Tip! Schrijf belangrijke informatie op en overleg ook met mensen die jou goed kennen. Uiteindelijk komt de juiste mbo studiekeuze vanzelf.

Herinneringen maken

Waarom jij voor een opleiding bij Cosmo zou moeten kiezen?! Omdat je de tijd van je leven hebt op school en ook nog je stage op een zonnige bestemming loopt! Hoe leuk is dat!?

-Tessa, tweedejaars student Entertainment en Events

Waarom zou ik voor Cosmo Academy kiezen?

Met een opleiding van Cosmo ligt de wereld voor je open. Letterlijk en figuurlijk. Studenten van  de Cosmo Academy staan bekend om hun gastvrijheid en fijne contact met andere mensen. Onze studenten komen overal terecht, en kunnen overal aan het werk. Dat komt door de brede basis die we met onze opleiding leggen. Na een opleiding bij Cosmo ben jij de professional in jouw branche.

Met een Cosmo diploma ben jij een waardevolle aanwinst voor allerlei bedrijven met intensief klantcontact of wordt doorstuderen op het hbo easy! Want Cosmo biedt méér: Onze studenten leren nauwkeurig te werken, worden experts in klantcontact en leren om goed te presteren onder druk. Dit zijn eigenschappen waar je je hele leven profijt van hebt. En niet alleen jij, ook toekomstige werkgevers staan te springen om mensen die deze vaardigheden beheersen.

Cosmo hecht veel waarde aan het geven van persoonlijke aandacht en de juiste begeleiding. We vinden het belangrijk dat jij van top tot teen voorbereid bent en dus uitgroeit tot een ware professional. Naast het opdoen van ervaring in het werkveld, vinden wij het ook belangrijk dat jij als persoon groeit en ontwikkelt. Daarom krijgt iedere student een coach toegewezen. Samen met jouw coach ontdek je jouw passies, kwaliteiten en hoe jij een verschil maakt met jouw persoonlijkheid. Zo heb je na het afstuderen zowel voldoende theoretische en praktische vakkennis opgedaan én heb je een stevige persoonlijkheid waarmee jij een vliegende start maakt in de branche.

Welke studiekeuze mbo past bij mij?

Zoals aangegeven kan het lastig zijn om te bepalen welke mbo studiekeuze bij je past. De studies waarbij je later werkzaam kan zijn op gebied van de toerisme, recreatie, hospitality, leisure of de entertainment kennen wat raakvlakken maar er zijn uiteraard ook een verschillen tussen de verschillende stromingen. Boven aan deze pagina staat een leuke interessetest die je alvast zelf kunt doen. Kijk ook eens op onze social kanalen om te zien wat onze studenten allemaal doen op school. Heb je hulp nodig bij het maken van een mbo studiekeuze? Vul dan een studiekeuzewijzer in of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over alles wat Cosmo je te bieden heeft.

Meer informatie over onze mbo top opleidingen?

Vragen over de opleidingen of direct inschrijven?

Heb je vragen over onze opleidingen of heb je nog wat overtuiging nodig? Neem dan direct contact met ons op of bezoek één van onze open dagen of informatiedagen. We helpen je graag! Gaat jouw hart sneller kloppen van een opleiding in de branche? Dan ben je bij Cosmo aan het juiste adres. Kies de opleiding die bij jou past en schrijf je direct in bij een ROC bij jou in de buurt!

Laat je inspireren door de ervaringen van onze oud studenten.

Wie kan jou beter vertellen over onze Cosmo opleidingen dan onze studenten zelf? Betere ervaringsdeskundigen zijn er immers niet! Zij hebben immers zelf ervaren hoe het is om deze praktijkgerichte opleidingen te volgen. Waar de één direct na het afstuderen begon met een carrière in de recreatie, entertainment, evenementen of toerismebranche, koos de ander voor een ander pad en stroomde door naar een mbo 4 opleiding of ging zelfs door naar het hbo. 

Carrière (oud) studenten

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid