Studiekeuze mbo

Wanneer het einde van je middelbare schoolcarrière nadert dan komt er best veel op je af. Eén van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken is je studiekeuze. Het maken van (bijvoorbeeld) een studiekeuze mbo is niet voor iedereen even makkelijk. Je zult jezelf moeten afvragen waar je goed in bent, wat je leuk vindt, in wat voor werkveld je graag werkzaam wilt zijn of welk beroep je wilt uitoefenen. Ben jij erg gastvrij, kun je goed samenwerken met anderen en zit entertainen in jouw bloed? Maak dan kennis met mbo-opleidingen van Cosmo. Cosmo biedt mbo-opleidingen aan op zowel niveau 3 als niveau 4 door heel Nederland. Je vindt onze academies op de volgende locaties:

Wij stomen jou klaar voor een carrière in de toerisme, hospitality, leisure of entertainment branche!

Hulp nodig bij het maken studiekeuze mbo

Heb je hulp nodig bij het maken van een geschikte studiekeuze voor het mbo? Cosmo helpt je graag op weg. Dit doen we door je een zo’n duidelijk mogelijk beeld te geven van onze verschillende opleidingen, werkwijze en leeromgevingen. Hierover vind je niet alleen veel informatie op deze website maar om jou zo goed mogelijk te informeren organiseren wij gedurende het schooljaar meerdere open dagen en informatiedagen. Op deze momenten gaan we dieper in op de inhoud van onze opleidingen en hoe we jou op professioneel en persoonlijk vlak helpen met ontwikkelen. Uiteraard kun je meteen al jouw vragen over onze opleidingen persoonlijk aan ons stellen. Een bezoek aan onze opleiding om eens de sfeer bij ons te komen proeven is dus meer dan de moeite waard!

Ontdek welke opleiding bij jou past!

Persoonlijke aandacht en begeleiding

Cosmo hecht dus veel waarde aan het geven van persoonlijke aandacht en de juiste begeleiding. We vinden het belangrijk dat jij van top tot teen voorbereid bent en dus uitgroeit tot een ware professional. Naast het opdoen van ervaring in het werkveld, vinden wij het ook belangrijk dat jij als persoon groeit en ontwikkelt. Daarom krijgt iedere student een coach toegewezen. Samen met jouw coach ontdek je jouw passies, kwaliteiten en hoe jij een verschil maakt met jouw persoonlijkheid. Zo heb je na het afstuderen zowel voldoende theoretische en praktische vakkennis opgedaan én heb je een stevige persoonlijkheid waarmee jij een vliegende start maakt in de branche.

Ervaring (oud)-studenten

Wie kan jou beter informeren over onze Cosmo opleidingen dan onze studenten zelf? Zij hebben immers zelf ervaren hoe het is om deze praktijkgerichte opleidingen te volgen. Elders op deze website lees je hun verhalen. Ontdek dat iedere ervaring uniek is. Waar de één direct na het afstuderen begon met een carrière in de recreatie, entertainment, evenementen of toerismebranche, koos de ander voor een ander pad en stroomde door naar een mbo 4 opleiding of ging zelfs door naar het hbo. Laat je inspireren door de ervaringen van onze oud studenten. Betere ervaringsdeskundigen zijn er immers niet!

Lees hier meer!

Hoe juiste mbo studiekeuze maken?

Een juiste studiekeuze is natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is niet alleen belangrijk voor je loopbaan, maar ook voor je plezier op school. De perfecte studie bestaat niet, er zijn altijd onderdelen die je minder goed liggen. Het is altijd afwachten of jouw studiekeuze goed uitpakt, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om een goede keuze te maken. Begin op tijd met het verdiepen in verschillende opleidingen.

Stap 1: Oriënteer je thuis

Op onze website vind je meer informatie over onze mbo-opleidingen en onze locaties. Ben je benieuwd wat onze oud-studenten doen? Lees dan hun verhaal. Heb je nog tips nodig voor een goede studiekeuze, dan kan het handig zijn om eens te kijken naar deze studiekeuzetips.

Stap 2: Kom eens langs

Bezoek een open dag of ga een dagje proefdraaien tijdens een ‘Cosmo X-perience Day’. Je kunt dan de sfeer van de opleiding proeven en je merkt vaak direct of het bevalt of niet.  Je kunt er vragen stellen aan onze studenten en docenten en zo ontdekken of een opleiding bij Cosmo bij je past. Check hier de data van de open dagen en meeloopdagen. 

Stap 3: Stel je vragen

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag. Stuur ons een berichtje en dan nemen we snel contact met je op. Kijk ook gerust in onze lijst met veelgestelde vragen: misschien staat daar het antwoord op je vraag tussen.

Tip! Schrijf belangrijke informatie op en overleg ook met mensen die jou goed kennen. Uiteindelijk komt de juiste mbo studiekeuze vanzelf.

Interesse in een carrière in de hospitality, recreatie, toerisme, leisure of entertainment branche?

Welke studiekeuze mbo past bij mij?

Zoals aangegeven kan het lastig zijn om te bepalen welke mbo studiekeuze bij je past. De studies waarbij je later werkzaam kan zijn op gebied van de toerisme, recreatie, hospitality, leisure of de entertainment kennen wat raakvlakken maar er zijn uiteraard ook een verschillen tussen de verschillende stromingen. We informeren je er op deze website uitgebreid verder over. Kijk gerust eens rond op deze website en ontdek welke mbo studiekeuze het beste bij je past. Heb je hulp nodig bij het maken van een mbo studiekeuze? Vul dan een studiekeuzewijzer in of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over alles wat Cosmo je te bieden heeft.

Meer informatie over onze mbo top opleidingen?

Vragen over de opleidingen of direct inschrijven?

Heb je vragen over onze opleidingen of heb je nog wat overtuiging nodig? Neem dan direct contact met ons op of bezoek één van onze open dagen of informatiedagen. We helpen je graag! Gaat jouw hart sneller kloppen van een opleiding in de branche? Dan ben je bij Cosmo aan het juiste adres. Kies de opleiding die bij jou past en schrijf je direct in bij een ROC bij jou in de buurt!

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid