Want wij zijn vrienden voor het leven!

Deel dit bericht op

Iedere Cosmo-student of -medewerker van toen en nu zal het beamen: bij Cosmo ontstaan vriendschappen voor het leven! Op school, in de klas of tijdens je stage of werk in Nederland of het buitenland. En dat is bijzonder. Lees de verhalen van Fleur en Bo maar eens.

Het verhaal van Fleur: ‘’Het ontstaan van bijzondere vriendschappen tijdens mijn opleiding''

In 2013 ben ik begonnen aan de Cosmo Academy in Den Bosch. Een avontuur waar ik met heel veel trots en dankbaarheid op terug kijk. Niet alleen dankbaar voor alles wat ik daar geleerd heb, maar ook voor de mooie personen die ik daar heb leren kennen. Ik denk dat ik niemand hoef uit te leggen dat je altijd zoekende bent op een eerste schooldag. Ik hoefde gelukkig niet lang te zoeken, want Eline en ik stelde onszelf die dag aan elkaar voor. Vanaf dat moment is onze band alleen maar gegroeid. We kwamen erachter dat we heel veel raakvlakken hadden en dat we ook met elkaar konden lachen. En dat deden we, de hele dag door. Niet alleen de leraren, maar ook klasgenoten werden gek van ons (als jullie dit lezen; sorry nog hè!). Als je Eline zei, zei je Fleur en andersom. Wat niemand zag aankomen is dat we samen op Club Martha’s in Mallorca werden geplaatst tijdens onze tweede stage. Toen Eline daar twee dagen later dan ik aankwam, waren we natuurlijk door het dolle heen. Als ik nu terugdenk, is het heel bijzonder dat je zo’n ervaring kan delen met elkaar. Na 7 jaar is Eline nog steeds een van mijn beste vriendinnen en halen we regelmatig herinneringen op aan deze mooie tijden. Ondanks we elkaar minder zien, hebben we nog steeds evenveel lol en door al deze mooie herinneringen zal mij Eline altijd super dierbaar blijven!

Tijdens mijn eerste stage op Vakantiepark Prinsenmeer in Asten kwam ik bij Martje in het team. Martje en ik sliepen niet in dezelfde caravan en hebben in de eerste weken niet eens met elkaar gewerkt (omdat ik mijn stage begon in de horeca). Toch trokken Martje en ik in onze vrije tijd het meeste met elkaar op. We hielden soms (stiekem) logeerpartijtjes en al snel vertelden we alles tegen elkaar, waardoor we een bijzondere band ontwikkelde. De vriendschap die daar is ontstaan, is nooit meer weg gegaan. Grappig is dat onze moeders elkaar ook hebben leren kennen en we regelmatig met vieren uiteten gaan. Na de Cosmo Academy zijn Martje en ik gaan studeren in Tilburg. Zij is na het eerste jaar gewisseld van opleiding, nadat ze door ging bij de auditie van Lucia Marthas. Nog steeds super trots (shout out naar jou Martha), maar hierdoor verhuisde Martje naar Amsterdam. We zien elkaar nu dus wat minder, maar gelukkig nog wel elke maand. Dan hebben we elkaar ook echt gemist en zijn we blij elkaar weer te zien. Martje is een hele speciale vriendin, waarvan ik weet dat we elkaar niet uit het oog zullen verliezen.

Dat ik twee van mijn beste vriendinnen over heb gehouden aan Cosmo, is voor mij heel speciaal. Vooral omdat je tijdens deze opleiding jezelf heel erg ontwikkeld. We hebben elkaar allemaal zien groeien en elkaar daar ook in geholpen. Zoals ik al zei, ben ik enorm dankbaar dat ik deze twee bijzondere vriendinnen heb leren kennen tijdens mijn opleiding!

Het verhaal van Bo: ‘’The beginning of a perfect love story as soulmates for life’’

In 2016 zat ik in mijn tweede jaar van de Cosmo Academy in Heerenveen en ik kon niet wachten om mijn eerste seizoen te starten als entertainer op Mallorca. Mijn stiefzus heeft jarenlang voor jullie als teamleidster gewerkt in een hotel op dit prachtige eiland, dus ik wist al vanaf mijn vijftiende dat dit is wat ik wou doen.

In mijn tijd kreeg je pas nadat je was geland te horen naar werk hotel je ging. Reuze spannend en tegen mijn eigen verwachtingen in ging ik naar het hotel waar mijn stiefzus al die jaren had gewerkt. Ik was super blij! Ik kon niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten. Na een lange autorit kwam ik laat in de avond aan en werd ik voorgesteld aan mijn team en kamergenoot, Quinty. Ik trof Quinty aan in een pyjama, kijkend naar een tekenserie… juist. ‘’Is dit mijn kamergenoot?’’ is het eerste wat ik dacht. Ze leek me veel ouder dan ik en ik wist niet zo goed wat ik daar van moest vinden. Achteraf was dit het begin van iets prachtigs! ❤️

Na een nacht slapen begonnen we samen aan mijn eerste werkdag. We kwamen er achter dat we eigenlijk een hele goeie klik hadden samen. We zijn heel verschillend en vullen elkaar dus aan op vlakken waar de ander te kort aan heeft. Vanaf de eerste dag dat we samen waren is er geen dag voorbij gegaan waar we niet de slappe lach hebben gehad. Naast veel kunnen lachen samen, elkaar aanvullen en helpen, kunnen we ook goed samenwerken en weten we precies van elkaar wat we bedoelen en wat niet. Twee handen op één buik, een blik zegt genoeg. Na deze fantastische zomer van zes maanden ging Quinty uit eindelijk een maand eerder naar huis. Ik vond het verschrikkelijk.

Aan al het moois komt helaas een eind. Behalve aan onze vriendschap. Na ons Mallorca-avontuur zijn we elkaar blijven zien! Helaas niet elke dag, want Quinty woont in Haarlem, maar zodra we samen zijn lijkt het alsof we nooit lang uit elkaar zijn geweest. We zijn nu vier jaar verder en Quinty is mijn dagboek. We delen nog altijd lief en leed met elkaar, spreken af wanneer het voor beide mogelijk is en we zijn altijd bij elkaars familie welkom. Ik ben Cosmo eeuwig dankbaar voor het samenstellen van Team Siësta in 2016, want ik heb een vriendin voor het leven!

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid