Licht uit, spot aan: showtime!

Deel dit bericht op

De afgelopen weken gingen in de theaters in Den Bosch, Haarlem en Heerenveen de lichten uit en spots aan. De studenten Entertainment & Events knalden van de bühne tijdens de show-uitvoeringen.

Leerjaar 1

Stel je voor: je bent 16 jaar en hebt in je hele leven nog nooit een dansje gewaagd. Laat staan op een podium. Mét een zaal vol publiek. En dan te bedenken dat je over een paar maanden gaat optreden in een echt theater..

Leren door te doen
Tijdens de lessen Performance gaat de praktijktrainer vanaf de allereerste lesweek aan de slag om de dans en acteer skills van onze studenten te ontwikkelen. Doordat ze tijdens deze lessen vaak op het podium of voor een groep klasgenoten staan, wordt het steeds minder spannend. Sterker nog: het wordt zelfs heel leuk. Ze komen er achter dat dansen helemaal niet zo moeilijk is en met de juiste muziek je vanzelf niet meer stil kan blijven staan.

Ter afronding van het eerste schooljaar, vlak voordat de stage start, voert elke klas een show op. Tijdens de praktijklessen hebben ze de afgelopen weken hard gewerkt om alles onder de knie te krijgen. Familie, vrienden, schoolgenoten en docenten verzamelen zich in het theater om de shows te bewonderen.. spannend!

Praktijktrainer Afke Oosterbaan: “Uiteindelijk leren ze niet alleen “ritmisch bewegen”,  maar verleggen ze hun grenzen en geeft het ze meer zelfvertrouwen. Zo groeien ze als mens en halen ze uiteindelijk het maximale uit de opleiding.”

Leerjaar 2

Oké, na de eerste stageperiode is het niet meer zo spannend om op een podium te staan en te performen. Maar dat wil niet zeggen dat er niets meer te leren valt. Dit schooljaar wordt er extra gewerkt aan de performance. Hoe zet je een karakter beter neer, hoe breng je een verhaal nóg beter over aan het publiek. Hoe maak je gebruik van de juiste timing, zodat een grap nóg beter valt?

Live in het theater
Na vorig jaar de show als livestream te hebben gedaan, zaten dit jaar de zalen weer vol. Een heerlijk gevoel, dat geeft extra energie! En ja, ook al hebben ze afgelopen zomer allemaal ervaring opgedaan tijdens de stage, natuurlijk is het tóch spannend om voor een zaal vol familie en vrienden op te treden. En wat deden ze het goed!

In Haarlem werd de show ‘Moulin Rouge’ opgevoerd. Bekende hits kwamen in Den Bosch voorbij tijdens de ‘Mamma Mia!’ show. En in Heerenveen werd het publiek verrast met de show ‘Saturday Night Fever’.

Leerjaar 3

Derdejaars kunnen als keuzedeel kiezen voor ‘Show en entertainment’. Zij maken dan als examenopdracht geheel een eigen show. En dat lijkt makkelijker dan het is! Want naast muziek editen en leuke dansen bedenken moet er ook een script en lichtplan gemaakt worden, er moet kleding worden geregeld en uiteraard een passend decor! Met als kers op de taart een stukje live-zang.

In Haarlem organiseerde derdejaars de shows: Mind over Matter, Mix it up, The Junglebook en Alice in Wonderland.

Martine Jongenburger, opleidingsmanager Cosmo Academy – Nova College Haarlem: ”Het publiek heeft zichtbaar genoten van het enthousiasme van onze studenten. Aanwezige familieleden en docenten zijn dan ook super trots op de studenten en vinden het ook zo fijn dat zij dit eindelijk weer eens live met publiek konden opvoeren.”

Ook in Den Bosch op het Koning Willem 1 College en in Heerenveen op het Friesland College hebben de studenten mooie en vernieuwende eindproducten laten zien.

Denk jij nu: dit wil ik ook!?

Mbo Entertainment & Events
Sporten, dansen, presenteren, werken op een podium, samenwerken, plannen, organiseren, collega’s aansturen en daarbij gasten een onvergetelijke tijd bezorgen. Dat is wat jij het liefste doet. En dat komt goed uit, want jij wordt hier alleen maar beter in. Na jouw driejarige studie aan de Cosmo Academy sta je aan de start van een mooie carrière. Doordat wij jou breed opleiden tijdens jouw opleiding kun je verschillende kanten op. Van het organiseren van evenementen, het leidinggeven aan een team op een vakantieresort of het werken in een frontoffice, het kan allemaal!

Wij hechten veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving waarin jij altijd jezelf kunt zijn. Zo heb jij na jouw afstuderen niet alleen voldoende vakkennis van zowel de theorie als de praktijk, ook heb je een stevige persoonlijkheid waarmee jij klaar bent om te werken in de branche of om de volgende stap te maken op het hbo.

Meer info - Cosmo Academy Entertainment & Events
Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid