Eerste hulp bij stage

Deel dit bericht op

Nu de feestdagen achter de rug zijn en we allemaal zijn gestart met goede voornemens, komt het volgende feestelijke moment voor de eerste- en tweedejaars studenten in zicht. Dan hebben we het niet over de Carnaval in het zuiden, maar de start van een nieuwe stageperiode. En starten met een stage doe je niet zomaar. Daar gaat de nodige voorbereiding aan vooraf.

Een goed begin
Tijdens de praktijklessen worden onze studenten aangemoedigd nieuwe dingen op te zoeken. Hoe sta je op een podium? Voor een groep? Met een microfoon? Hoe is het als iedereen naar jou kijkt? We laten de studenten, in een veilige omgeving, uit de comfortzone stappen. De positieve feedback geeft de student een boost in zelfvertrouwen en ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht zit.

X-perience
Door de Stay or Go’s maken de studenten kennis met bedrijven uit de branche. Alsof dat nog niet genoeg is, lopen de eerstejaars studenten ook een paar dagen mee bij bedrijven waar de gast centraal staat. Tijdens de X-perience week (snuffelstage) zien ze hoe het bedrijf omgaat met de gast/klant en het gedrag wat daarbij komt kijken.

Maar denk ook aan en Stay op school waarbij onze coaches in gesprek gaan met de studenten over zelfredzaamheid tijdens stage; Hoe ga je om met mentale rust houden in een druk leven, hoe zorg je goed voor jezelf m.b.t. slapen en eten? Hoe ga je om met feedback? Hoe werk je intensief samen zonder jezelf te verliezen?

Stage in zicht
Er wordt op de Cosmo Academy ook aandacht besteed aan het solliciteren naar een gave stageplek; een CV maken, een motivatiebrief schrijven, gesprekken voeren. Zo werkt dat nu eenmaal in het bedrijfsleven, dus ook voor onze studenten die we zo goed mogelijk klaarstomen. Eenmaal verzekerd van een stageplek is het aftellen geblazen, terwijl de laatste periode op school wordt afgerond.

Be a hero. Save lives!
Om de studenten extra goed voor te bereiden op de stageperiode hebben ze o.a. een online basistraining EHBO gehad. Met behulp van veel filmpjes, het uitwisselen van ervaringen en een thuisopdracht kregen ze de basiskennis over hulp verlenen bij bloedingen, verstikkingen, verstuikingen en diabetesklachten.

Thuis gingen de studenten op zoek naar EHBO-middelen. Heel trots werden de gevonden spullen getoond; van professionele BHV sets tot aan Star Wars pleisters. Als uitsmijter kregen ze alvast een voorproefje voor deel 2: de stabiele zijligging bij bewusteloosheid. De tweede training, waar ook reanimatie en AED-gebruik worden behandeld, komt op een later moment. Zo zijn onze studenten straks ook voorbereid op het gebied van eerste hulp op hun stage.

Ready, set, go
Van het Paasweekend tot en met de herfstvakantie gaan de studenten het werkveld in om ervaring op te doen. Aan de slag bij één van onze businesspartners waar de gast centraal staat! We zijn benieuwd waar jij een van onze toppers komende seizoen aan het werk ziet. Als entertainer op een vakantiepark, receptionist in de frontoffice van een hotel of als host op een zonnige bestemming?

Een ding is zeker, door de vele kilometers die ze gaan maken, komen ze volgend schooljaar met een volle koffer aan ervaring terug. De studenten ontwikkelen zich stap voor stap tot echte young professionals op het gebied van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen. Bedrijven zeggen niet voor niets ‘’Hé, dat is er een van Cosmo’’. Onze studenten vallen op, zijn goed getraind, hebben een hands-on mentaliteit en altijd een 100% smile!

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid