Dubbele dosis ervaring

Deel dit bericht op

Cosmo kent al jarenlang een unieke aanpak in haar mbo-onderwijs. Ons motto is “zo veel mogelijk meters maken”. Veel stage-uren zitten in de opleidingen verwerkt en wekelijks biedt ons Stay or Go-programma een directe ervaring met het bedrijfsleven. Samen met ons netwerk aan branche gerelateerde bedrijven zorgen voor kennisoverdracht en leren wij je skills die breed toepasbaar zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan jouw persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook in hun ontdekkingstocht naar wat je nu echt leuk vinden.

Door middel van een persoonlijke coach besteden we hier dan ook veel aandacht aan. Hierdoor bieden we een veilige omgeving waarin jij als jong volwassenen kunt groeien naar een zelfstandige en zelfbewuste professionals.

De rol van onze praktijktrainers lichten wij vandaag graag even toe omdat zij een belangrijke bijdrage leveren aan het praktijkgerichte onderwijs van Cosmo. Tijdens het schooljaar staan zij voor de klas en in het seizoen werken zij op de vakantieparken. Dit heeft als meerwaarde dat ze onze studenten in de lessen optimaal voor kunnen bereiden op hun stageperiode en zij de uitdagingen en trends, van het werk in de recreatiebranche, kennen.

Hoe Cosmo de praktijk met het onderwijs combineert

Als student op één van de Cosmo mbo-opleidingen krijg je dus les van docenten die of over veel praktijkervaring beschikken of nog steeds met beide benen in de praktijk werkzaam zijn. Tijdens het schooljaar staan zij voor de klas en in het seizoen werken zij op de vakantieparken. Dit heeft als meerwaarde zij de uitdagingen en trends kennen van het werk in de recreatiebranche, en zo het praktijkonderwijs up-to-date houden. Onze praktijktrainers zijn jonge mensen die vaak zelf de opleiding doorlopen hebben en jou perfect kunnen helpen bij de beste voorbereiding naar je stageperiode toe.

Op onderstaande ROC’s geven onze praktijktrainers les;

Op Koning Willem I College in Den Bosch, Nova College te Haarlem en Firda | Friesland College in Heerenveen. Hier is een ‘Cosmo Academy’ gevestigd. En daarnaast verzorgen zij lessen op: De Rooi Pannen in Eindhoven, ROC Midden Nederland te Nieuwegein en in Weert op Gilde Opleidingen.

Waarom studenten voor Cosmo kiezen

Wat ik zo positief vind aan het praktijkgericht onderwijs is dat je niet alleen maar in een lokaal zit, maar ook actief bezig bent tijdens de lessen van de Cosmo-trainers. De sfeer in de klas is ook veel beter, omdat je vaak samen op pad bent tijdens het Stay or Go-programma.

Jade Klijberg- tweedejaars student Entertainment en Events – Cosmo Academy Den Bosch (Koning Willem 1 College)

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid