Ismay van der Linden, tweede jaars student Travel en Hospitality, over haar stage in Sevilla.

Deel dit bericht op

Hi, mijn naam is Ismay en ik ben tweedejaars student op de Travel en Hospitality opleiding. Begin september ben ik begonnen met mijn eerste stage in Sevilla. Ik ben via een oud-studente terecht gekomen bij het bedrijf Andalucía Tours and Discovery, dat fietstours organiseert en begeleidt door de stad.

Natuurlijk begon het proces van mijn stage al bij de sollicitatie die via Teams gehouden werd. Anderhalve week later kreeg ik een mailtje dat ik was aangenomen en dat ze mij graag een stageplek wilden aanbieden. Vanaf dat moment kon het plannen beginnen, verzekeringen afsluiten, beurzen aanvragen en natuurlijk het zoeken naar een huis. Eind augustus vertrok ik met de trein via Parijs naar Barcelona samen met mijn familie. We reisden eerst naar Barcelona om daar een weekend te verblijven om vervolgens verder te gaan naar mijn eindbestemming Sevilla.

Eén september begon mijn eerste stagedag. Ik was al een paar dagen in de stad en genoot al volop van de prachtige gebouwen en de bijzondere geschiedenis. Daarnaast was ik ook al begonnen met het leren van de informatie over de tours, die ik zou gaan geven. Op mijn stage doe ik verschillende dingen. Er zijn twee grote onderdelen van het werk waar ik mij mee bezig houd en dat zijn tours geven en blogs schrijven voor de website.

September en oktober waren drukke maanden voor het bedrijf. Er kwamen veel mensen voor de tours, dus werd ik ook vaak ingezet om een tour te geven. Natuurlijk was het nog heerlijk weer (zo rond de 30 graden) en was het geven van tours uiteraard één van mijn favoriete bezigheden. Je fietst lekker in het zonnetje, je hebt veel contact met mensen en je leert elke keer meer over de stad wat erg interessant is. Elke tour is natuurlijk weer anders omdat je steeds weer verschillende mensen rondleidt. Ook al zit ik op kantoor dan ben ik nog steeds bezig met de rondleidingen. Ik schrijf dan namelijk blogs voor de website, die te vinden zijn op www.atdspain.com. Elke maandag komt er een themablog online. Ik onderzoek dan uitgebreid één onderwerp, waardoor ik tijdens mijn tours nog meer kan vertellen over een onderwerp. Op vrijdag komt er een nieuwsblog online. Ik schrijf dan over wat er gebeurt in die week in Sevilla en wat er te doen is. Ook dit vertel ik tijdens de tours aan de klanten.

In mijn vrije tijd geniet ik van de prachtige stad

Buiten mijn stage om heb ik het erg naar mijn zin in Sevilla. Ik woon in een studentenhuis met achttien huisgenoten, die allemaal internationale studenten zijn. We zijn één grote familie geworden. Regelmatig gaan wij met z’n allen uit of er kookt een nationaliteit voor iedereen een typisch gerecht uit zijn of haar land. Helaas is mijn stage over anderhalve maand alweer voorbij en ga ik weer terug naar Nederland. Maar twee dingen zijn zeker: ik ga nog vaak terug naar die prachtige stad Sevilla en ik ga alle vrienden die ik hier heb gemaakt, bezoeken in hun eigen land!

Wil jij net als Ismay ook een Travel en Hospitality opleiding gaan volgen bij Cosmo?

Klik hier voor meer informatie over de opleiding
Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid