Wat doet een Manager Business Travel?

Deel dit bericht op

Je boekt zakenreizen voor bedrijven. Maar met het boeken van vliegtickets en hotels ben je niet klaar. Een Manager Business Travel is ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het inchecken, het wijzigen van reizen, ga zo maar verder. Daarnaast zorg je er als leidinggevende voor dat alles binnen het team goed loopt en onderhoud je contact met zakelijke klanten, zoals multinationals.

Op de Cosmo Academy in Haarlem start komend schooljaar de nieuwe opleiding Manager Travel & Hospitality. Deze nieuwe opleiding tot specialist in zakelijke reizen, combineert toerisme en management skills met elkaar. Het is een driejarige mbo-opleiding niveau 4, die opleidt voor de zakelijke reiswereld. Wie belangstelling heeft voor deze opleiding is welkom op het Nova College, campus locatie Inholland aan de Bijdorplaan 15 in Haarlem.

Vanaf dag één kennismaken met de praktijk

De studenten worden opgeleid om aan de slag te gaan bij zakelijke reisbureaus. Het werk bestaat uit het volledig ontzorgen van bedrijven bij het voorbereiden van zakelijke reizen en evenementen. Cosmo werkt samen met gespecialiseerde reisbureaus zoals CWT, BCD TravelATPIVCK Travel, Egencia/Expedia en Otravo. Deze bedrijven spelen ook een belangrijke rol bij de invulling van de lessen. Stageplaatsen zijn gegarandeerd. Kortom de perfecte springplank naar een kansrijke carrière of een passende hbo vervolgstudie.

Directeur en oprichtster Yvonne Verhoeven stelt; “Onze visie is kleinschaligheid, het creëren van een veilige omgeving waarin de student zichzelf kan zijn met veel aandacht voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Iedere student krijgt een persoonlijke coach. Zo hebben onze studenten na het afstuderen niet alleen voldoende vakkennis maar ook een stevige persoonlijkheid.”

Bekijk de ATPI video en laat je inspireren in de zakelijk reiswereld

Interview met Yasmin - Account Manager bij VCK Travel

Al bijna 10 jaar is Yasmin werkzaam bij VCK Travel. Na haar toeristische opleiding is zij na anderhalf jaar terug gekomen bij VCK Travel. In de afgelopen jaren heeft zij zich als Business Travel Consultant ontplooit naar Supervisor en werkt zij momenteel als Account Manager. “Dat kan allemaal binnen VCK Travel, doorgroeien naar nieuwe functies. De reisbranche is zo veelzijdig en heeft zo veel te bieden, dat ik mij ook niet kan voorstellen dat ik ooit deze branche zou verlaten.”

Welke opleiding heb je gedaan?

“Ik heb een toeristische MBO opleiding gedaan. Na stage te hebben gelopen bij VCK Travel in Den Haag, sprak de zakelijke reisbranche mij het meest aan. Je hebt intensief en frequent klantcontact voor een langere contractperiode. In de praktijk bij VCK Travel kwam ik er achter dat een opleiding in toerisme enorme toegevoegde waarde heeft in alle functies die ik heb gehad in de zakenreisbranche. Een toeristische opleiding is het perfecte begin van je carrière. Je leert veel over boekingssystemen, tarieven, maar ook over klantcontact, omgaan met verschillende scenario’s die in de praktijk voorkomen en je krijgt een uitbreiding van je topografische kennis. Kortom: wat je tijdens de opleiding leert, van A tot Z, zal je ook daadwerkelijk gebruiken in de komende carrière in de reisbranche .”

Wat doet een Business Travel Consultant in de zakenreiswereld?

“Een Business Travel Consultant verzorgt de zakenreizen voor haar vaste klanten, en dan echt alles. Je boekt niet alleen maar vliegtickets, treintickets en hotels. Je bent ook verantwoordelijk voor het inchecken van de zakenreiziger, het eventueel wijzigen van de reis en het inspelen op calamiteiten zoals stakingen of slechte weersomstandigheden waardoor reisschema’s veranderen. Je hebt klanten die je dagelijks spreekt aan de telefoon of online een reisaanvraag doen. Hierdoor bouw je echt een band met elkaar op en kan je optimaal inspelen op de behoefte en wensen van de klant en haar zakenreiziger.”

Welke carrièrestappen heb jij gemaakt?

“We hebben zeven kantoren verspreid over Nederland dus in elke ‘hoek’ kan je aan de slag. Bovendien zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Daar ben ik zelf het voorbeeld van. Na een jaar gewerkt te hebben als Business Travel Consultant voor business en government travel, ben ik Supervisor bij ons regionale boekingskantoor in Den Haag geworden. Hierdoor gaf ik leiding aan een groep Travel Consultants waarbij je zorgt dat alles goed verloopt. Toen er in mei 2019 een plek vrij kwam als Account Manager, heb ik een nieuwe carrièrestap gemaakt. Als Account Manager ben ik het vaste aanspreekpunt voor de Rijksoverheid als het gaat om afspraken die gemaakt zijn voor de organisatie van hun zakenreizen.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Het persoonlijke contact en echt iets kunnen betekenen voor de klant, vind ik het leukst. Of dat nu als Business Travel Consultant is, in contact met de boeker of de zakenreiziger. Of als Account Manager met de inkoper van zakenreizen. Als organisatie kan je het verschil maken en dat doen wij bij VCK Travel met onze Personal Touch en een transparante werkwijze. Dat past heel goed bij mij. Alle functies die ik tot nu toe heb belopen binnen VCK Travel waren allemaal uitdagend. Geen dag is hetzelfde!”

Meer informatie over VCK Travel

VCK Travel, onderdeel van VCK Group, is een Nederlandse Travel Management Company die zakenreizen voor ondernemingen verzorgt en is in Nederland één van de marktleiders op het gebied van Business Travel, Marine Travel en Government Travel. VCK Travel heeft zeven eigen kantoren. Kijk voor meer informatie op www.vcktravel.nl.

 

JA, ik wil mij graag aanmelden voor de opleiding Manager Travel & Hospitality
Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid