Cosmo Academy talenten
Cosmo Academy talenten

Kom jij na het vmbo of havo naar de Cosmo Academy?

Wanneer het einde van je middelbare schoolcarrière nadert dan komt er best veel op je af. Eén van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken is je vervolgstudie. Het maken van een studiekeuze mbo is niet voor iedereen even makkelijk. Je zult jezelf moeten afvragen waar je goed in bent, wat je leuk vindt, in wat voor werkveld je graag werkzaam wilt zijn of welk beroep je wilt uitoefenen.

Weet jij al wat je echt leuk vindt?!

Ontdek of een Cosmo mbo-opleiding bij jou past! Met deze test kom je weer een stapje dichterbij het antwoord.

Doe de test

Wat leer ik op de opleiding?

Tijdens onze opleiding leer je door te doen! Je werkt veel aan projecten, gaat op bezoek bij verschillende bedrijven maar volgt o.a. ook marketing en sales lessen. Je leert vreemde talen, sport, dans, presenteren, organiseren en gasten ontvangen.

Meer informatie

Ontdek je talent!

Ben jij erg gastvrij, kun je goed samenwerken met anderen en zit entertainen in jouw bloed? Maak dan kennis met mbo-opleidingen van Cosmo. Cosmo biedt mbo-opleidingen aan op zowel niveau 3 als niveau 4 door heel Nederland. Doen wat je leuk vindt en ontdek waar je goed in bent. Je vindt onze academies op de volgende locaties:

Wij stomen jou klaar voor een carrière in de toerisme, entertainment, evenementen òf vrijetijd branche!

Hospitality, Leisure en Entertainment wat houdt dat nu precies in?

Weet jij wat leisure betekent? Of hospitality?

Hospitality is net iets meer dan alleen gastvriendelijkheid. Je bent het visitekaartje van een bedrijf, vakantiepark of hotel. Dit betekent dat je mensen te woord staat maar ook oplossingsgericht bent en service biedt.

Leisure is het Engelse woord voor vrije tijd. Mensen gaan in het weekend en vakanties bijvoorbeeld naar een pretpark, dierentuin of klimpark waar medewerkers zorgen dat ze een leuke beleving hebben.

Entertainment is breed. Je vermaakt mensen (van jong tot oud) met sport, spel, dans of andere activiteiten. Denk aan het organiseren van een schuimparty op een camping tot het begeleiden van een escaperoom of volleybaltoernooi. Maar ook het opvoeren van een grote show in de avond, zoals bijvoorbeeld The Lion King. Je werkt in iedere geval vaak ik een omgeving waar mensen ontspannen zijn of in vakantiesfeer.

Wat wij op onze opleidingen doen is het podium gebruiken om je diverse skills aan te leren. Je wordt zelfverzekerder in het spreken en presenteren voor grote groepen. Jouw persoonlijke ontwikkeling krijgt hierdoor een boost en dat alles in een hele veilige klassikale omgeving waar je docent je grootste fan is.

Studeren bij Cosmo lijkt mij leuk!

Welke richtingen kun je op bij Cosmo?

Cosmo is de specialist op het gebied van toerisme, recreatie, leisure en hospitality. Wij leiden mensen op voor alle beroepen waar gastvrijheid belangrijk is.

Van een baan als; host in een hotel tot reisleider en van evenementenorganisator tot receptionist, bij Cosmo ben je aan het juiste adres. In je werk heb je altijd blije mensen (vooral kinderen!) om je heen.

Presenteren, werken op een podium, dansen, sporten, organiseren, plannen, samenwerken en daarbij gasten een onvergetelijke tijd bezorgen. Dat ga je doen bij de opleiding Entertainment en Events. 

Bij de Travel en Hospitality opleiding ligt de nadruk op reizen. Je kunt na deze opleiding bijvoorbeeld grondsteward(ess), frontoffice-medewerker of reisadviseur worden. Gastvrijheid beperkt zich niet alleen tot de reiswereld, maar wordt ook gevraagd in de zorgsector en in de brede zakelijke dienstverlening. Met je kennis van marketing en sales kan je ook bedrijven van dienst zijn bij bijvoorbeeld, het ontvangen van gasten of het voorbereiden en bedenken van hun reizen en/of evenementen. Zo vergroot jij jouw arbeidskansen.

Waar kom ik terecht na een opleiding bij Cosmo?

Met een opleiding van Cosmo ligt de wereld voor je open. Letterlijk en figuurlijk. Studenten van Cosmo staan bekend om hun gastvrijheid en fijne contact met andere mensen. Onze studenten komen overal terecht, en kunnen overal aan het werk. Dat komt door de brede basis die we met onze opleiding leggen. Na een opleiding bij Cosmo ben jij de professional in jouw branche.

Natuurlijk sluiten onze opleidingen perfect aan bij banen in de evenementen- en vakantiesector.  Oud studenten werken bijvoorbeeld als gastvrouw in een hotel, zijn receptionist op een vakantiepark of organiseren eigen evenementen. Maar met een Cosmo diploma ben jij een waardevolle aanwinst voor allerlei bedrijven met intensief klantcontact of wordt doorstuderen op het hbo easy!

Want Cosmo biedt méér: Onze studenten leren nauwkeurig te werken, worden experts in klantcontact en leren om goed te presteren onder druk. Dit zijn eigenschappen waar je je hele leven profijt van hebt. En niet alleen jij, ook toekomstige werkgevers staan te springen om mensen die deze vaardigheden beheersen.

We leiden je niet alleen op voor een vak, maar voor het leven.

Ontdek of een Cosmo mbo-opleiding bij jou past?

Ben jij erg gastvrij, kun je goed samenwerken met anderen of zit entertainen in jouw bloed? Weet jij al wat je leuk vindt? Doe de test en kom weer een stapje dichterbij het antwoord.

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid