Informatie voor jou als ouder

Je zoon of dochter zit in het laatste schooljaar en moet nu een belangrijke keuze maken; de vervolgstudie. Als ouders wil je daar zo goed mogelijk bij helpen en ondersteunen. Het aanbod mbo-opleidingen is groot, heel groot. Wij kunnen ons goed voorstellen dat de stortvloed aan informatie voor zowel ouder als je kind(eren) overweldigend is.

Als Cosmo informeren wij je graag verder over onze opleidingen in de richting van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen.

Hoe wij kunnen helpen?

In een telefonisch of online gesprek vertellen we je graag alles over onze opleidingen en het daarbij behorende lesprogramma, de (buitenland) stages en ons unieke Stay or Go-programma. Een studie kiezen hoef je niet alleen te doen. Wij denken graag met je mee. Ook als blijkt dat één van onze Cosmo-opleidingen minder goed bij jouw kind past, dan zijn wij hier open en eerlijk in.

Wil je alvast thuis een voorlichting bekijken? Dat kan! Onder iedere opleiding staat een video. 

Kijk snel in de agenda wanneer er een informatiemoment is bij jullie voorkeurslocatie.

Inschrijven voor een opleiding bij Cosmo kan ook bij het desbetreffende ROC via deze pagina.

Om je kind de juiste vragen te laten stellen klik hier

Wat kost een mbo-opleiding?

Hoeveel een mbo-opleiding kost, hangt van een aantal zaken af. Is je kind jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen lesgeld te betalen. Is je kind op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan betaal je lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Alle opleidingen van Cosmo zijn mbo (bol) opleidingen en dus geldt er een vast bedrag van €1.239,- (schooljaar 2022/2023). Kijk voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld op duo.nl.

De kosten blijven niet beperkt tot het lesgeld. Om een opleiding te volgen heb je bepaalde hulpmiddelen nodig. Sommige hulpmiddelen zijn verplicht, andere materialen zijn noodzakelijk en je hebt natuurlijk ook de keuze om extra materialen aan te schaffen.

Kleding ± €150,-
Lesmateriaal ± €700,-
Vrijwillige bijdrage ± €575,-

Bovengenoemde kosten voor kleding, lesmateriaal en vrijwillige bijdragen voor extra faciliteiten (zoals excursies) zijn voor de totale opleiding van 3 jaar. Deze (richt)bedragen verschillen per opleiding die je kiest.

Ja , ik wil meer weten over Cosmo Opleidingen

De voordelen van studeren bij Cosmo;

Met een Cosmo-diploma is je kind na het afstuderen een waardevolle aanwinst voor allerlei bedrijven met intensief klantcontact óf wordt doorstuderen op het hbo makkelijker!

We zijn niet zomaar een school. Door onze aanpak organiseren wij de stevige basis anders dan andere mbo-opleidingen in Nederland.

  • Wij spelen met ons onderwijs constant in op branche ontwikkelingen.
  • Lesgarantie.
  • TOP opleiding (bron Keuzegids mbo 2022).
  • Les door vakmensen uit de praktijk.
  • Jouw kind krijgt een vaste coach met oprechte aandacht voor zijn/haar ontwikkeling.
  • Een kleinschalige leeromgeving.
  • Twee uitdagende stages in binnen- of buitenland met goede begeleiding.
  • Een afwisselend praktijkprogramma in samenwerking met het bedrijfsleven

Dit alles zorgt er voor dat je kind zich ontwikkelt tot een sterke gastvriendelijke persoonlijkheid met een glimlach die klaar is voor de toekomst.

Benieuwd naar ervaringen van andere ouders?

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid