Het verhaal van Carla de Nijs over haar dochter Doris

Deel dit bericht op

Hoe ervaart een ouder de studietijd van zoon of dochter eigenlijk? Wij spraken hierover met Carla de Nijs, moeder van oud-student Doris van Veen. Doris is in 2014 afgestudeerd aan de Cosmo Academy – Entertainment & Events in Den Bosch en heeft daarna een studie gevolgd aan de Fontys Academy for Creative Industries.

‘’Op jonge leeftijd moeten kinderen al belangrijke keuzes maken. En dat valt niet altijd mee. Tijdens de zoektocht naar een geschikte opleiding, kwamen wij tijdens een Open dag per toeval terecht bij de Cosmo Academy. De vrolijke, gezellige boel kan ik mij nog goed herinneren. Studenten en docenten zorgde voor een warm ontvangst en vol enthousiasme werd het verhaal over de opleiding verteld. Dit is wat wij bij andere opleidingen misten. Op dat moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Het juiste verhaal, de openheid van de mensen en de mooie locatie zorgde ervoor dat Doris niet lang na hoefde te denken. Ze had haar keuze gemaakt: leisure & hospitality.

Het avontuur begon in september 2010. Niet alleen voor Doris als student, maar zeker ook voor mij als ouder. In het eerste leerjaar was er aan de ene kant veel vrijheid, maar de goede begeleiding en duidelijke regels zorgde bij Doris voor meer zelfstandigheid.

Aan het eind van leerjaar 1 ging Doris stagelopen, de wijde wereld in. Voor mij als ouder was het heel prettig dat de eerste stage startte met korte periodes. Zo kwam Doris stapsgewijs op eigen benen te staan. Op dit moment zijn er ook vriendschappen voor het leven ontstaan.

Tijdens de stages op de vakantieparken moeten studenten gasten aanspreken die ze niet kennen. Op het terras, na een optreden bijvoorbeeld. Maar ook op school staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. Hierdoor worden Cosmo-studenten verbaal sterker.

Het Cosmo-avontuur ging verder. De leerjaren daarna heeft ze zich, voornamelijk tijdens de stages, verder ontwikkeld. Ze heeft leren om te gaan met verantwoordelijkheden, om problemen op te lossen en te relativeren. Vaak gingen haar vader en ik kijken naar optredens op school en tijdens de stages. We genoten altijd als we Doris in actie zagen. Zéker toen ze voor de gasten op het vakantiepark in België een kookwedstrijd had georganiseerd. Zowel haar vader en ik zijn werkzaam binnen de culinaire wereld en dit heeft Doris gebruikt als inspiratie voor het evenement. De winnaar werd bekroond met een gouden pollepel. Niet van echt goud natuurlijk, maar een houten pollepel die Doris zelf goud had geverfd. Dat vond ik erg grappig en creatief!

”Mam, een kindje bij ons op het park deed mee en hij deed het zo goed, volgens mij wordt hij later een bekende Nederlander.”

Ook heeft ze echt geleerd om met beide benen op de grond te blijven staan. Want de ene avond ben je de artiest op het podium en de volgende dag ben je druk in de weer met de kinderen tijdens het activiteitenprogramma. Zo stond er eens een talentenjacht op het programma, waarna ze tegen mij zei: ‘’Mam, een kindje bij ons op het park deed mee en hij deed het zo goed, volgens mij wordt hij later een bekende Nederlander.’’ Grappig feit is dat dit ging over Matheu Hinzen, die later op het toneel stond als Ciske de Rat en het Junior Songfestival won.

Vanaf dag één is Doris met veel plezier naar school en op stage gegaan. Vaak voelde het niet eens als school. Doordat Cosmo je uitdaagt om ook eens buiten de lijntjes te kleuren, word je veel creatiever in denken en doen.

Zowel Doris als ik kijken vol be- en verwondering terug op een super mooie tijd bij Cosmo. Het is één van de hoogtepunten uit haar leven. Er zijn in die gave tijd veel leuke dingen op haar pad gekomen. Bij Cosmo is een super basis gelegd, waar ze in haar verdere loopbaan veel profijt van heeft.’’

Meer weten over de mbo-opleiding Entertainment & Events?

Sporten, dansen, presenteren, werken op een podium, samenwerken, plannen, organiseren, collega’s aansturen en daarbij gasten een onvergetelijke tijd bezorgen. Dat is wat jij het liefste doet. En dat komt goed uit, want jij wordt hier alleen maar beter in. Na jouw driejarige studie aan de Cosmo Academy sta je aan de start van een mooie carrière. Doordat wij jou breed opleiden tijdens jouw opleiding kun je verschillende kanten op. Van het organiseren van evenementen, het leidinggeven aan een team op een vakantieresort of het werken in een frontoffice, het kan allemaal!

Meer info
Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid