Ik kies voor Cosmo

Wat leuk dat je een opleiding bij Cosmo wil volgen! We vertellen je graag meer over onze school en opleidingen. Ook vertellen we je welke stappen je kunt nemen voordat je je aanmeldt.

Weet je nog niet zeker of je een opleiding van Cosmo wil doen?

Nu jij je veelal online moet gaan oriënteren ben je terecht gekomen bij Cosmo, wellicht omdat je al interesse hebt in een studie in op het gebied van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen.

Met een opleiding van Cosmo ligt de wereld voor je open. Letterlijk en figuurlijk. Studenten van Cosmo staan bekend om hun gastvrijheid en fijne contact met andere mensen. Onze studenten komen overal terecht, en kunnen overal aan het werk. Dat komt door de brede basis die we met onze opleiding leggen. Na een opleiding bij Cosmo ben jij de professional in jouw branche.

Welke stappen kan ik nemen om Cosmo beter te leren kennen?

Voordat je je aanmeldt bij Cosmo, zijn er verschillende stappen die je doorloopt om tot een goede keuze te komen. Cosmo biedt verschillende opleidingen, op verschillende ROC-locaties. Het aanbod in voorlichtingsmomenten verschilt per stad.

Stap 1: Oriënteer je thuis

We stellen ons graag aan je voor. Op onze website vind je meer informatie over onze opleidingen, en kun  je alvast een video van onze voorlichtingen bekijken.

Ook nemen we je in een filmpje mee naar onze locaties. Zo zie jij thuis vanaf de bank al waar je volgend jaar rondloopt en kun je al een beetje sfeer proeven.

Ben je benieuwd wat onze oud-studenten doen? Lees hier hun verhaal.

Heb je nog tips nodig voor een goede studiekeuze, dan kan het handig zijn om eens te kijken naar deze 9 studiekeuzetips.

Stap 2: Bezoek een van onze informatiemomenten

Door corona is er veel onduidelijk over open dagen en informatieavonden. Elke locatie organiseert aparte voorlichtingsmomenten. Tijdens deze informatiemomenten krijg je een inzicht in de school en de opleiding. Je kunt er vragen stellen en ontdekken of een opleiding bij Cosmo bij je past.

Check hier de data per locatie;

Open dagen en informatieavonden

Stap 3: Proef de sfeer op onze Cosmo X-perience Day

We organiseren een speciaal online event waar jij gaat ervaren waar Cosmo voor staat! Op deze X-perience Day nemen we je mee in de wereld van Cosmo. In een interactieve setting ervaar jij wat je gaat meemaken tijdens je opleiding.

Meld je nu aan voor de coronaproof Cosmo X-perience Day.

Direct aanmelden

Stap 4: Kom eens langs

Je bent van harte welkom om een dagje te proefstuderen bij een van onze academies. Ook kun je contact opnemen met een van onze studenten en docenten als je graag eens van hun wil horen hoe zij Cosmo ervaren. Op onze site zie je per locatie wat de mogelijkheden zijn. Als het door coronamaatregelen niet mogelijk is om fysiek langs te komen, zorgen we voor een online vervanging.

Meld je aan voor de meeloopdagen of een-op-een gesprekken.

Direct aanmelden

Stap 5: Stel je vragen

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag. Stuur ons een berichtje en dan nemen we snel contact met je op.

Kijk ook gerust in onze lijst met veelgestelde vragen: misschien staat daar het antwoord op je vraag tussen.

Stap 6: Meld je aan

Je bent eruit: een opleiding bij Cosmo is waar jij voor gaat. Schrijf je dan in bij het ROC waar onze opleiding wordt gegeven. Op deze pagina word je doorverwezen naar de aanmeldpagina’s van de verschillende ROC’s.

Direct aanmelden

Persoonlijke groei

“Om heel eerlijk te zijn wist ik niet precies wat ik wilde worden. Het enige wat ik wel wist is dat ik met mensen wilde werken. Uiteindelijk ben ik toen bij de Cosmo Academy terecht gekomen. Ik wist toen nog niet waar mijn kwaliteiten lagen. Uiteindelijk kwam ik hier al snel achter en werd ik zelfverzekerder. Ik kan dan ook zeker zeggen dat alle Cosmo-studenten een persoonlijke groei doormaken en dat dit altijd nuttig is voor de toekomst.”

– Rebecca

Welke richtingen kun je op bij Cosmo?

Cosmo is de specialist op het gebied van toerisme, recreatie, leisure en hospitality. Wij leiden mensen op voor alle beroepen waar gastvrijheid belangrijk is. In je werk heb je altijd blije mensen om je heen.

Van een baan als; entertainer / host in een hotel tot reisleider. Of van evenementenorganisator tot receptionist, bij Cosmo ben je aan het juiste adres.

Op onze Travel & Hospitality opleiding ligt de nadruk op (zaken) reizen. Je kunt na deze opleiding bijvoorbeeld grondsteward(ess), frontoffice-medewerker of reisadviseur worden.

Gastvrijheid beperkt zich niet alleen tot de reiswereld, maar wordt ook gevraagd in de zorgsector en in de brede zakelijke dienstverlening. Met jouw kennis van marketing en sales kan je ook bedrijven van dienst zijn bij bijvoorbeeld, het ontvangen van gasten of het voorbereiden en bedenken van hun reizen en/of evenementen. Zo vergroot jij jouw arbeidskansen.

 

Waar vind je de opleidingen van Cosmo?

De Cosmo academies vind je op verschillende locaties in Nederland.

Cosmo AcademyHaarlem, Den Bosch, HeerenveenZelfstandig medewerker Entertainment & Eventsniveau 3
Leidinggevende Entertainment & Eventsniveau 4
Cosmo AcademyHaarlem, Den BoschManager / Leidinggevende Travel & Hospitalityniveau 4

Studeren bij Cosmo

Bij Cosmo kun je jezelf zijn en ontmoet je leuke en oprechte mensen. Hier ontstaan vriendschappen voor het leven. Je krijgt de ruimte om te doen wat je leuk vindt en je maakt een enorme persoonlijke groei door. Tijdens je studie kom je vaak in contact met bedrijven, bijvoorbeeld tijdens verschillende stages. Na je opleiding ben je helemaal klaar om de wijde wereld in te trekken als professional op het gebied van toerisme, recreatie, leisure of hospitality.

Stay or Go-programma

Je gaat 4 dagen naar school en 1 vaste dag in de week heb je een Stay or Go dag. Op deze dag krijg jij een unieke ervaring bij of van branche-gerelateerde bedrijven. Dit in de vorm van een ‘Go’; je gaat op bezoek bij één van onze partners, je krijgt daar een rondleiding / workshop of een gastspreker. Tijdens een ‘Stay’ op de Academy komt er een gastspreker of volg je een workshop. Hier een video van één van onze studenten.

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid