Leidinggevende Entertainment en Performance niveau 4 - Van Hoorne

Cosmo biedt een unieke mbo-opleiding Entertainment en Performance niveau 4 in Den Bosch aan, waar je wordt opgeleid tot leidinggevende. Tijdens deze opleiding  “powered by” Van Hoorne Entertainment leer jij hoe je een professional wordt die samen met zijn team het verschil maakt in de ervaring van de gasten die bijvoorbeeld een voorstelling, evenement, musical, theater, festival, vakantie- of attractiepark bezoeken. Jij werkt dáár waar het gebeurt en altijd in contact met de gast! Jij stelt dagelijks alles in het werk om de bezoekers, zowel klein als groot, een bijzondere en unieke belevenis mee te geven. Werken in dit vakgebied voelt meestal niet eens als werk. Dagelijks speelt de combinatie van dansen, zingen, acteren, presenteren én gastvrijheid voor jou de hoofdrol.

Goed om te weten. Na het afstuderen aan de Cosmo Academy aan banen geen gebrek.

Over de mbo-opleiding Entertainment en Performance niveau 4

De Cosmo Academy is een praktijkgerichte driejarige BOL-opleiding in de richting van leisure, hospitality, entertainment en performance. Dit betekent dat je zowel naar school gaat als vaste periodes hebt waarin je (internationaal) stage loopt. Gedurende de drie jaar van jouw mbo-opleiding krijg je zowel theorie- als praktijklessen, waarbij wij op de Cosmo Academy veel waarde hechten aan het zelf ervaren en doen. Op die manier leer jij meteen hoe je de geleerde theorie toe kunt passen in de praktijk.

‘Powered by’ Van Hoorne Entertainment betekent dat dit bedrijf nauw betrokken is bij de samenstelling en gedeeltelijke uitvoer van het (praktijk)onderwijs.

 • Je danst, zingt, acteert en presenteert
 • Je coördineert, organiseert en coacht je teamleden
 • Je hebt altijd blije mensen (vooral kinderen!) om je heen
 • Je werkt in de professionele entertainmentbranche
 • Je begeleidt diverse activiteiten (voor en na shows)
 • Je leert alles over gastvrijheid

Persoonlijke aandacht tijdens je opleiding

Om te groeien tot leidinggevende entertainment en performance moet je ook kunnen groeien als mens. Je persoonlijke ontwikkeling krijgt bij ons dan ook voldoende aandacht. Binnen de Cosmo Academy krijgt iedere student een persoonlijke coach aangewezen. Deze coach helpt je door je te adviseren en je vragen te beantwoorden. Je hebt intensief contact met je coach en wekelijks is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek.

Wij hechten veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving waarin jij altijd jezelf kunt zijn. Zo heb jij na jouw afstuderen niet alleen voldoende vakkennis van zowel de theorie als de praktijk, ook heb je een stevige persoonlijkheid waarmee jij klaar bent om te werken in de branche of om de volgende stap te maken op het hbo.

Vakkenpakket

Wat ga je leren?

Als leidinggevende Entertainment en Performance niveau 4 student volg je verschillende vakken waardoor je een goed beeld krijgt van wat je allemaal kunt doen in de branche.

 • Performance: dans, acteren en presenteren
 • Zang, skin acting, grime, kostuum en decor
 • Organiseren van evenementen/activiteiten en draaiboeken maken
 • Hospitality; omgaan met gasten
 • Front- en Backoffice
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits / Spaans
 • Commercieel: economie en marketing
 • Leidinggeven: technieken van leidinggeven, sollicitatietechnieken en personeelsmanagement
 • Keuzedelen. organiseren van interne evenementen (verplicht), show & entertainment, hbo-voorbereiding of oriëntatie op ondernemerschap
 • Algemene vakken: rekenen, loopbaan en burgerschap.

Daarnaast werk je veel aan projecten met je klasgenoten.

Wat ga je doen?

Tijdens de mbo-opleiding Entertainment en Performance doe je heel veel praktijkervaring op.

 • Stay or Go

Entertainment en Performance; dat leer je natuurlijk echt goed in de praktijk, op een podium met publiek. Daarom krijg je naast theorielessen ook veel praktijklessen. Elke week heb je bijvoorbeeld de kans om een workshop te volgen of een bedrijf te bezoeken. Zo kun jij zelf ervaren en leren hoe het er in de branche aan toe gaat en hoe jij je als gast voelt. Je krijgt les van praktijktrainers die zelf (naast het lesgeven) ook nog actief werken in deze bruisende branche.

 • Stage

Tijdens de opleiding ga je op stage bij Van Hoorne Entertainment of één van hun (internationale) partners. Op de Cosmo Academy word je opgeleid tot een professional die het verschil maakt in de ervaring en beleving van iemand die een voorstelling, evenement, theater, festival, vakantie- of attractiepark bezoekt. Stageplaatsen in de professionele entertainmentbranche zijn dus gegarandeerd.

 • Go4Experience

Laat je talent zien en doe ervaring op bij verschillende evenementenopdrachten.

 • Jobs

Tijdens je opleiding heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor gave bijbanen zo doe jij relevante werkervaring op.

Aanmelden voor een informatiedag?

Na je mbo-opleiding Entertainment en Performance

Gedurende een driejarige mbo-opleiding bij Cosmo Academy ontdek je waar jij echt goed in bent en blij van wordt en maak jij belangrijke keuzes voor je verdere carrière. We bereiden jou voor op het werkveld of leggen de basis voor je (hbo) vervolgstudie.

Als leidinggevende entertainment en performance niveau 4 kun je aan de slag bij een entertainmentorganisatie, een vakantiepark of een resort. Ook kun je aan de slag binnen de sector dagrecreatie, bijvoorbeeld bij een in- of outdoor centrum, sportbedrijf of attractiepark. In de evenementenbranche werk je op festivals, bij evenementenbureaus of binnen een commercieel bedrijf op de interne evenementenafdeling.

Wij helpen jou om een topper te worden in de entertainment- en evenementenbranche. Kies je later toch voor een ander vak? Met de geleerde vaardigheden ben jij een waardevolle aanwinst bij verschillende soorten bedrijven met intensief klantcontact. Uiteraard kan je ook doorstromen naar het hbo.

Toelatingsvoorwaarden Entertainment en Performance niveau 4

Vanaf dag één word je als leidinggevende Entertainment en Performance niveau 4 student opgeleid tot de beste in jouw vakgebied. Jij weet straks als geen ander hoe je op een professionele manier gasten kunt vermaken. Het plannen en organiseren van diverse shows en activiteiten? Jij wordt er alleen maar gelukkig van. Als er straks iemand is die weet wat gastvriendelijkheid is en hoe je zowel zelfstandig als in teamverband werkt, dan ben jij het wel. Je bent een doorzetter, ook als het even tegen zit.

Let op; Voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je daarom zo snel mogelijk aan. Auditie doen is onderdeel van de aanmeldprocedure.

Jij kan al starten met de mbo-opleiding Entertainment en Performance niveau 4 wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s of certificaten:

 • Diploma vmbo-kader
 • Diploma vmbo-gemengd
 • Diploma vmbo-tl
 • Diploma havo
 • Bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen

Over Van Hoorne: entertainment, musicals en theater

Van Hoorne Entertainment, opgericht in 2003, is een gerenommeerd specialist in de wereld van familie-entertainment. Jaarlijks worden de theaterproducties in Nederland bezocht door ruim 450.000 gasten. Jonge kinderen in en hun (groot)ouders genieten samen van producties en merchandise van (internationale) merken als Woezel & Pip, PAW Patrol, Peppa Pig, Fien & Teun, Brandweerman Sam en meer. Bovendien ontwikkelt Van Hoorne elk jaar een nieuwe sprookjesmusical voor het gehele gezin. Naast het theater beschikken ze over een eigen YouTube kanaal. Ze produceerden een bioscoopfilm van het bekende duo Fien & Teun en diverse televisieproducties bij RTL Telekids zoals Pipo de Clown.

Daarbij verzorgt het bedrijf live-entertainment voor recreatie- of attractieparken, zoals Julianatoren en Duinrell. Door heel Nederland en België komen mensen in aanraking met de producties van Van Hoorne Entertainment. Evenementen als het Landgoed van Sinterklaas en Sint on Ice maakten deel uit van het diverse entertainmentaanbod, maar ook met roadshows en meet & greets met bekende kinderhelden als PAW Patrol, Spongebob, Kikker, Woezel & Pip, Thomas de Stoomlocomotief en Dora. Tot slot openden zij het attractiepark de Avonturenboerderij Molenwaard en Vakantiepark Molenwaard!

Meer weten over de opleiding?

Is deze Cosmo opleiding wat voor jou? Schrijf je dan in via het Koning Willem 1 College in Den Bosch voor de opleiding Leidinggevende Leisure en Hospitality. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je uit te nodigen voor de auditie.

Heb je vragen over de mbo-opleiding Entertainment en Performance niveau 4 of Van Hoorne Entertainment B.V.? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag.

Het is ook mogelijk om de mbo-opleiding Entertainment en Performance op niveau 3 te volgen.

Ik schrijf mij in!

Meer weten?

Reviews

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid