TUI Hospitality Academy

Bedrijven hebben de komende jaren meer behoefte aan medewerkers die weten dat je met gastvriendelijkheid het verschil maakt voor je gast of klant. Op de TUI Hospitality Academy leer je onder andere organiseren, adviseren en servicegericht werken. Jij zorgt voor de lach op het gezicht van anderen. Na je opleiding krijg je de leukste baan die er is; denk aan reisadviseur, manager reisbureau, reisleider, host, grondsteward(ess) of receptie-, oftewel frontoffice-medewerker. Kortom, na het afronden van de TUI Hospitality Academy kun je aan de slag bij een groot bedrijf, hotel of een reisbureau.

Het bijzondere aan de TUI Hospitality Academy is dat het de enige opleiding in Nederland is, die door middel van een opleiding nauw samenwerkt met het bedrijfsleven.

Over TUI Hospitality Academy

De TUI Hospitality Academy is een praktijkgerichte driejarige (of tweejarige bij instroom vanaf de havo) BOL-opleiding op niveau 4. Dit betekent dat je zowel naar school gaat als vaste periodes hebt waarin je jouw (internationale) stage loopt. Tijdens jouw opleiding krijg je zowel theorie- als praktijklessen waarbij wij op de TUI Hospitality Academy veel waarde hechten aan het zelf ervaren en doen. Op die manier leer jij meteen hoe je de geleerde theorie in de praktijk toepast.

Persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling

Naast vakkennis vinden wij het ook belangrijk dat jij je als persoon ontwikkelt. Binnen de TUI Hospitality Academy krijgt iedere student een coach aangewezen. Samen met jouw coach ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Deze coach laat jou zien waar jij goed in bent, waar jij om wordt gewaardeerd en waar jij het verschil kunt maken met jouw persoonlijkheid en technieken in leidinggeven.

Binnen onze academie vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin jij altijd jezelf kunt zijn. Zo heb jij na het afstuderen niet alleen voldoende vakkennis van zowel de theorie als de praktijk, ook heb je een stevige persoonlijkheid die klaar is om de branche verder te ontdekken.

Wil jij je na het afronden van jouw mbo opleiding verder ontwikkelen? Dat kan. Na het behalen van jouw niveau 4 diploma voor Leidinggevende Travel en Hospitality is het mogelijk om door te stromen naar het hbo.

TUI Hospitality Academy volgen

Vanaf dag één word je bij de TUI Hospitality Academy opgeleid tot de beste in jouw vakgebied. Jij weet straks als geen ander hoe je op een professionele manier gasten te woord moet staan. Het plannen en organiseren van de ultieme vakantie, jij wordt er alleen maar gelukkig van. Ook voor het telefonisch afhandelen van een klacht draai jij je hand niet om. Problemen ga jij niet uit de weg. Integendeel; jij gaat er meteen mee aan de slag en lost het probleem zo snel mogelijk op.

Vakkenpakket

Het vakkenpakket is op te delen in de drie onderdelen; praktijkervaring, profiel- en theorievakken.

Praktijk- en profielvakken
Bij de TUI Hospitality Academy vinden wij het belangrijk dat jij meteen leert hoe je de koppeling kunt maken tussen theorie en praktijk. Vanuit deze gedachte is ons wekelijks Stay or Go programma ontstaan. Wat houdt dit in? Wekelijks organiseert de TUI Hospitality Academy excursies, workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken in samenwerking met TUI en andere organisaties binnen de branche. Profielvakken die je nog meer krijgt zijn:

 • Toerisme
 • Reisleiding
 • Jezelf presenteren
 • Frontoffice
 • Backoffice
 • Retail
 • Landenkennis

Theorie vakken

 • Talen: Nederlands, Engels, Duits en Spaans (keuze);
 • Commercieel: economie, marketing en rekenen;
 • Leidinggeven: technieken van leidinggeven, sollicitatietechnieken en personeelsmanagement.

Stages

Tijdens de opleiding loop je twee keer stage. Bij de TUI Hospitality Academy hebben wij een eigen stagebureau waardoor wij altijd een stagegarantie kunnen bieden. Dankzij onze nauwe samenwerking met het bedrijfsleven maken wij bijzondere stages mogelijk bij uitdagende bedrijven.

Voorwaarden toelating Travel en Hospitality

Jij kan al starten met de mbo-opleiding niveau 4 voor leidinggevende Travel en Hospitality aan de TUI Hospitality Academy wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s of certificaten.

 • Diploma vmbo-kader met wiskunde, economie of Duits in het vakkenpakket;
 • Diploma vmbo-gemengd;
 • Diploma vmbo-tl;
 • Overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5.

Meer weten over de opleiding?

Is de TUI Hospitality Academy wat voor jou? Schrijf je dan in via het Koning Willem I College in Den Bosch. Zou je graag wat meer willen weten over de opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een informatieavond.

Ik schrijf me in!

Meer weten over de TUI Hospitality Academy?

Aanmelden voor een informatiedag?

Bekijk hier onze promo video

Reviews

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid