Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland start samenwerking met Cosmo

Deel dit bericht op

Het Horeca & Toerisme College, onderdeel van ROC Midden Nederland, start het schooljaar met een nieuwe samenwerking voor de opleidingen Leidinggevende Toerisme en Leidinggevende Recreatie. Het komende jaar gaat het college een partnerschap aan met Cosmo, opleider van professionals in de Toerisme, Recreatie, Leisure en Hospitality branche.

De samenwerking wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar en behelst drie onderdelen. Het Horeca & Toerisme College en Cosmo gaan samen aan de slag met het opleiden van de studenten, waarbij Cosmo een deel van de praktijklessen op zich gaat nemen. Daarnaast wordt er samengewerkt bij de promotie en werving voor de opleidingen. Ook biedt Cosmo studenten de mogelijkheid om stage via hen te lopen.

Samenwerken om meer studenten te enthousiasmeren voor de toerisme en recreatie branche

Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College: “We zijn heel blij met de samenwerking met Cosmo. We hopen hiermee nog meer aankomende studenten te enthousiasmeren voor de opleidingen Leidinggevende Toerisme en Leidinggevende Recreatie en een baan in deze veelzijdige branche. Er is volop werkgelegenheid en dat zien we o.a. terug aan de vele en zeer diverse stagemogelijkheden die organisaties regionaal, landelijk en zelfs internationaal aanbieden. Het is een ontzettend leuk en dynamisch werkveld”.

Isabelle van Aarle, directeur Cosmo voegt toe: “Onze praktijktrainers zijn werkzaam in de branche en weten exact wat er speelt. We leiden de studenten op tot jonge professionals die assertiviteit met een glimlach weten te combineren! Je ziet ook dat steeds meer bedrijven zich focussen op een positieve klantervaring. Hiervoor vormt gastvriendelijkheid en het leren van communicatieve en sociale skills een perfecte basis. De opleidingen Leidinggevende Recreatie en Leidinggevende Toerisme bieden zo een uitgebreid profiel op de banenmarkt voor mbo-ers”.

Het op een podium staan zien veel studenten als iets spannends, maar wat ze leren zijn vaardigheden die in hun verdere loopbaan zeer waardevol zijn.  Zo leren wij ze presenteren voor een grote groep maar ook met druk en tegenslag omgaan”, aldus praktijktrainer Marijn van Asten.  

Op nog meer plaatsen genieten van praktijklessen van Cosmo

Cosmo is al ruim tien jaar succesvol actief als mbo-opleider en werkt al samen met andere ROC’s zoals het Koning Willem 1 College in Den Bosch, het Nova College in Haarlem en het Friesland College in Heerenveen. Ook op de Rooi Pannen zijn onze praktijktrainers al jaren actief. Gastvrijheid vormt de rode draad in ons onderwijs, net zoals dat voor het Horeca & Toerisme College geldt.

 

 

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid