Deze Instagram Travel accounts wil je niet missen!

Deel dit bericht op

Natúúrlijk volg jij de accounts van Cosmo al om op de hoogte te blijven van alle ins- & outs over Cosmo.  

Wat zijn de laatste trends in onze branche? Welke gave leisure- en/of reispartners worden bezocht door onze studenten? Of wellicht ga jij binnenkort werken in het buitenland en wil je je fantasie de vrije loop laten en lekker wegdromen bij mooie plaatjes van witte stranden en felblauw water? Wat is de leukste vakantiebestemming voor na het behalen van je diploma? Check dan zeker deze accounts. Here we go: 

1. Reisjunk

Wie: Greg & Irene
@Reisjunk

Ze zijn ‘reisjunks’, bloggers en schrijvers, maar vooral gewoon twee avontuurlijke personen die ontzettend graag zoveel mogelijk van de wereld willen zien. Dit schattige koppel (aren’t they cute?) heeft dan inmiddels ook al heel wat landen op de wereld gezien. Op hun Instagram account delen ze de mooiste foto’s van hun reizen. En O-M-G zodra je dit ziet wil je spontaan gaan werken en wonen in het buitenland. 

2. TUI

Reis jij mee met @TUI

Al een aantal jaren is TUI verbonden aan onze Cosmo Academy Travel en Hospitality in Den Bosch aan het Koning Willem 1 College. TUI verzorgt regelmatig een Stay or Go voor onze studenten. Ze bezoeken het hoofdkantoor in Rijswijk, zien hoe een reisbureau vandaag de dag georganiseerd is en leren veel over Hospitality. Ook zorgen diverse medewerkers voor het delen van hun werkervaring.

Op hun Instagram account #livehappy, komen de meest mooie plaatjes voorbij van mooie oorden, gave citytrips en vloggen diverse influencers voor de reisorganisator over hun meest verrassende reiservaring.

3. Wearetravellers

Wie: Roëll
@wearetravellers

Op dit account vind je de meest uiteenlopende bestemmingen die bezocht worden; Van stad tot strand, We Are Travellers is een online reisgids gevuld met eindeloos veel reistips voor avonturiers, backpackers en reizigers. Dagelijks delen zij een tip die inspireert! Daarnaast vind je hier voor allerlei soorten reizen en bestemmingen praktische informatie, travelgrams en fijne reis items. Dus wil jij je bucketlist opstellen neem dan hier eens een kijkje.

Hoe onze studenten geïnspireerd raken door hun branche bezoeken

Op de Cosmo Academy hebben we één dag in de week een praktijkdag. Het Stay or Go-programma zorgt tijdens de mbo-opleiding Travel en Hospitality voor veel reisinpsiratie. Wie op een verre reis gaat, doet dit meestal per vliegtuig. Vaak is de luchthaven een plek waar je kort bent, maar voor onze studenten Travel & Hospitality van leerjaar 1 en 2 ging er een hele ‘achter de schermen’ wereld open op Schiphol airport.

Kaylee, docent Duits op de Cosmo Academy, deed verslag voor ons;

Schiphol: een gigantische organisatie waar mensen vertrekken, aankomen of overstappen om van hun welverdiende vakantie te genieten.  Maar hoe gaat dit er achter de schermen aan toe?

De strenge controles worden niet alleen voor de passagiers, maar ook voor onze studenten keurig doorgevoerd. Kloppen de gegevens op het identiteitsbewijs met de bezoekersaanvraag? Dan mag je mee via de werknemersingang het “schone gebied” in. Met het schone gebied wordt het gebied achter de douane bedoeld. Voordat de studenten dit gebied mochten betreden, werden de nodige controles wederom uitgevoerd. De tassen op de band, door de scan heen en een eventueel fouilleeractie was dan ook aan de orde. Na alle controles hebben de studenten de verschillende gates van Schiphol bezocht. Beide vertrekhallen (Schengenlanden en niet schengenlanden) zijn uitgebreid bewandeld, waarbij een bezoekje aan de KLM-businesslounge niet mocht ontbreken.

Daarnaast hebben de studenten ook een bezoekje mogen brengen aan de plek waar alle stewardessen en piloten zich melden voorafgaand aan een vlucht. Hier worden de crewmembers voorbereid op eventuele weersverwachtingen en worden ze gecheckt naar veiligheidsvoorschriften waarna ze gezamenlijk naar de desbetreffende gate lopen.

Al met al: een erg leuke, leerzame en gekke ervaring. De studenten zijn in ieder geval actief bezig geweest en hebben de nodige stappen weer gezet vandaag.

De studenten uit Den Bosch waren ook op Schiphol, zij volgden een TUI programma. Lees verder in onze post hierover.

4. Ikwilmeerreizen

Wie: Mirjam & Annemarie
@Ikwilmeerreizen

Laat je inspireren door de meest prachtige reisfoto’s. Als dit geen inspiratie is?! Staat Mexico op je bucketlist, dan moet je zeker op dit account een kijkje gaan nemen. Leuk detail: heb je zelf ambitie om reisblogs te maken dan bieden zij ook een echte bloggerscursus aan. Wij zeggen doen!

5. Flipflopwanderers

Wie: Bram en Manon
@flipflopwanderers

Dit stel neemt je mee naar heel zonnige oorden. Dus mocht je op zoek zijn naar een romantische bestemming voor jou en je liefde, check dan zeker hun account!

EXTRA TIP! Slippers en vakantie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Niemand gaat op reis zonder een goed -maar vooral leuk- paar slippers. Ter inspiratie: Havaianas-store

6. Thegermantravelguy

Wie: Luca Pferdmenges
@thegermantravelguy

Luca is afkomstig uit Duitsland en heeft een doel: de jongste man die elk land ter wereld heeft bezocht worden. Daarnaast kan hij ook nog eens een aardig balletje jongleren.

Hij heeft op dit moment nog 93 (van de 195) landen te gaan. Wow! Volg zijn avonturen op z’n website.

Tip onze redactie

Heb jij zelf nog leuke entertainment-, event-, of reisaccounts ontdekt op Instagram die wij moeten volgen? Laat het ons weten!  marketing@wearecosmo.nl

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid