Mbo-straat in Den Bosch en Oss: mbo in beeld!

Deel dit bericht op

Editie twee van de mbo-straat is in Den Bosch en Oss gehouden. In de mbo-straat lieten studenten verschillende passanten kennismaken met hun skills. Studenten van het Koning Willem 1 College en de Leijgraaf presenteerden op allerlei manieren het beroep waarvoor zij worden opgeleid. ​ Stadspleinen werden omgetoverd tot een locatie waar iedereen kon ervaren hoe Mega Belangrijk het mbo wel niet is. 

Een hapje eten bij een van de foodtrucks, bemand door horeca-studenten. Mensen met een hulpvraag werden verder geholpen door studenten van Maatschappelijke Zorg en er waren verschillende demonstraties van de dokters-, tandarts- en apothekersassistenten.

Toerisme, entertainment en vrije tijd

Uiteraard waren onze Cosmo studenten hier bij aanwezig, als opper ambassadeurs voor zowel de opleiding Entertainment & Events als Travel & Hospitality. Er werd gedanst, bezoekers konden een XXL toerisme-spel spelen en er werden complimentos uitgedeeld.

De complimentos

Bij Cosmo leiden wij jongeren op voor de banen van de toekomst. Banen waar zij het verschil als Cosmo student maken in de beleving en ervaring van een gast. Hospitality is de rode draad in onze opleidingen, het zit in ons DNA. Cosmo’ers vallen op door hun gastvriendelijkheid in gedrag en uitstraling. Wij maken aandacht persoonlijk. Zo creëren we connectie en mooie herinneringen.

In de mbo-straat deelden de hosts van Cosmo échte complimentos uit. Met een klein gebaar een glimlach op ieders gezicht toveren, daar wordt toch iedereen gelukkig van?

Ben jij nieuwsgierig wat Cosmo jou te bieden heeft?

Klik hier

Dit is mbo

Als Landelijk Ambassadeur mbo heeft Louise Babel een belangrijke missie. Ze wil de diversiteit van het mbo laten zien. “Door straten met veel ondernemers en bedrijvigheid in heel Nederland om te toveren tot mbo-straten, kan iedereen zien en ervaren dat het mbo overal aanwezig is.”

In juni 2021 opende Louise samen met drie andere mbo-studenten en met Klaas Verschuure, wethouder mbo in Utrecht, de mbo-straat. De Voorstraat, een winkelstraat in het centrum, werd een week lang omgedoopt tot mbo-straat om alle bezoekers te laten zien dat het mbo niet weg te denken is in de maatschappij. Die boodschap pikten de mensen ook op, zegt Louise. “De meeste mensen wisten niet dat er achter de gevels van al die winkels en ondernemingen mbo’ers werken die ervoor zorgen dat onze maatschappij blijft draaien. Met de mbo-straat wil ik laten zien hoeveel invloed het mbo heeft op ons dagelijks leven.”

Louise wil de mbo-straten opzetten in samenwerking met gemeenten, ondernemers en studenten en docenten van de mbo-scholen. Ze wordt daarbij ondersteund door de mbo-ambassadeurs en de MBO Raad. “De mbo-straat in Utrecht kwam er door de samenwerking van ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht en Nimeto met de gemeente Utrecht. Ik hoop dat er meer gemeentes zijn die het mbo in hun stad of dorp zichtbaar willen maken met de mbo-scholen.” ….

Lees verder op ditismbo.nl 

Meer lezen?

Studenten van de Cosmo Academy Entertainment & Events verzorgden de opening van de mbo-straat in Oss. Foto: Peter van Erp – Brabants Dagblad

Bas Wetzer is de eerste die enthousiast vertelt over ‘zijn’ Cosmo Academy in Den Bosch. Foto: Paul Roovers – Brabants Dagblad

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid