TUI Hospitality Academy opent nieuw praktijklokaal op het Koning Willem I College

Deel dit bericht op

TUI Hospitality Academy opent eigen reisbureau op het Koning Willem I College

General Manager TUI Nederland, Arjan Kers heeft vanmiddag het nieuwe praktijklokaal voor de mbo-studenten Travel & Hospitality feestelijk geopend. Op deze driejarige mbo-opleiding niveau 4 leidt Cosmo Opleidingen, in samenwerking met opleidingspartner TUI,  jonge mensen op voor de reiswereld. TUI speelt als reisorganisatie een belangrijke rol in het praktijkgedeelte van het onderwijs en uiteraard bieden zij ook stageplaatsen aan. De TUI Hospitality Academy organiseert excursies, workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken in samenwerking met TUI. Wie belangstelling heeft voor deze opleiding is welkom op de Open dag, zaterdag 30 november van 10.00 – 14.00 uur op het Koning Willem 1 College aan de Vlijmenseweg  2 in ‘s-Hertogenbosch.

Dhr. Kers geeft aan in zijn openingsspeech: “TUI is trots op deze samenwerking. Wij investeren graag in de toekomst door middel van dit nieuwe retailconcept en wij willen jullie als toekomstige medewerkers meenemen in de nieuwe tijd.”

In het nagebootste TUI reisbureau met 2 balies, 3 zitjes en een interactief touchscreen kunnen studenten zich goed voorbereiden op de praktijk en verzorgen professionals uit de toeristische branche de praktijklessen. De studenten worden zo opgeleid tot leidinggevende travel & hospitality. Ze kunnen hiermee aan de slag bij een toeristisch bedrijf.  Denk daarbij aan een reisbureau, VVV-kantoor, touroperator (reisleiding), (vakantie)hotel of vakantiepark. Het werk bestaat voornamelijk uit het eerste aanspreekpunt zijn voor gasten/klanten, inspelen op wensen en heel belangrijk; weten hoe je mensen een welkom gevoel geeft. De studenten lopen een (buitenland) stage bij gespecialiseerde reisorganisaties zoals TUI, hotel of vakantiepark.

In de praktijk blijkt dat oud-studenten ook buiten de toeristische sector een baan vinden. Bijvoorbeeld als receptionist of frontoffice medewerker in een groot bedrijf. Ook doorstuderen aan het hbo wordt veel gekozen. Voor meer informatie  TUI Hospitality Academy

 

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid