Deel dit bericht op

Onderwijs op afstand, het is voor iedereen even wennen. Want hoe doe je dat eigenlijk, dat thuis studeren en lessen volgen vanuit huis? Wij hebben de tips!

Tip 1) Kies een rustige werkplek

Hoe verleidelijk het ook is om leren vanuit je warme bed, onze tip: doe het niet! Ook al kost het je misschien iets meer moeite om op te staan nu je niet fysiek naar school hoeft, je kan beter aan een tafel of achter een bureau gaan zitten. Zorg ook voor voldoende licht en gooi af en toe even het raam open. Een beetje frisse lucht werkt altijd goed.

Tip 2) Neem het serieus

We zitten met z’n allen in en bijzondere situatie. En wij begrijpen heel goed dat je er aan moet wennen om opeens alles vanuit huis te moeten doen. Misschien vind je het ook wel een beetje saai zo zonder klasgenootjes om je heen. Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Toch is het belangrijk om het thuis studeren serieus te nemen. Hoe serieus jij het neemt, hoe makkelijker het wordt. Probeer je ook thuis zoveel mogelijk aan je schooltijden te houden. Zorg dat je aanwezig bent bij de online lessen en plan je huiswerk momenten in.

Tip 3) Voorkom afleiding

Het is misschien niet voor iedereen even makkelijk, maar leg je mobiel weg! Effectief leren lukt nou eenmaal het beste wanneer je niet constant wordt afgeleid door binnenkomende appjes of berichten via Facebook, Snapchat en Instagram.

Tip 4) Wie schrijft, die blijft!

Schrijf mee tijdens de online lessen die gegeven worden. Ook al denk je op het moment zelf alles wel te onthouden, vaak blijkt dit toch iets lastiger dan gedacht. Is dat erg? Nee absoluut niet. Is het daarom wel verstandig om aantekeningen te maken? Dat zeker! Bovendien is het ook zo dat je de dingen die je hebt opgeschreven beter onthoudt. Een absolute GO dus voor slim en effectief studeren.

Tip 5) Beloon jezelf

Is het je gelukt en heb je alles wat je af moest hebben af? Vergeet dan niet om jezelf te belonen. Eet die reep chocola waar je al de hele dag zin in hebt (of wees verstandig en pak een klein stukje ????), ga je favoriete serie op Netflix kijken of ga Instagrammen of YouTuben. Nu mag het weer. Hoe dan ook, jij hebt vandaag je best gedaan en nu is het tijd om te relaxen.

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid