Vader John: "Door de opleiding, maar zeker ook door haar stage, merkte ik dat Danique zelfstandiger werd en veel meer betrokken raakte."

Deel dit bericht op

Hoe ervaar je als ouder de studietijd van je zoon of dochter eigenlijk? Wij spraken hierover met John van Lin, vader van oud-student Danique van Lin. Danique is in 2021 afgestudeerd aan de Cosmo Academy – Leidinggevende Travel en Hospitality in Den Bosch en volgt nu de studie Associate Degree Tourism Management aan de Breda University of Applied Science. Lees hieronder zijn ervaringen.

mbo Travel en Hospitality opleiding

Je leert reizen organiseren naar bijzondere bestemmingen over de hele wereld en ook dichter bij huis: van reisadvies geven tot en met pakketreis verkopen. Zo kom je alles te weten over andere culturen en landen en spreek je straks Spaans.

Lees meer over de opleiding

Het studiekeuzeproces

Danique wilde altijd iets doen met toerisme en reizen. Dus hebben wij een aantal scholen en opleidingen bezocht. Tijdens ons bezoek aan de open dag in Den Bosch, sprong deze opleiding Travel en Hospitality er bovenuit. Op basis van de enthousiaste verhalen van oud-studenten en de professionele uitstraling van de voorlichting, was de keuze snel gemaakt.

Op school

Toen Danique terugkwam van een uitwisselingsproject in Utah Amerika was het in het begin vooral even wennen. Het heen en weer reizen naar school bijvoorbeeld. Aangezien Danique in Amerika werd opgehaald en thuisgebracht met de schoolbus, werd haar zelfstandigheid dus al meteen op de proef gesteld. De Cosmo Academy is er in geslaagd om de overstap te versoepelen voor haar. Deze opleiding richt zich veel op het praktische aspect van het toerisme vak en zeker de wekelijkse Stay Or Go’s zorgden er voor dat het eerste jaar echt heel leuk was.

Verschillende opdrachten waren ook zeer praktijkgericht. Ik kan mij nog herinneren dat Danique een rondleiding moest geven in de stad Tilburg. De opleiding is dus een goede mix tussen theorie en praktijk. De Stay or Go’s (Wekelijks krijgen onze studenten een unieke ervaring bij branchegerelateerde bedrijven. Dit in de vorm van een bezoek van/aan het bedrijf. Dit kan een rondleiding, workshop of een gastspreker zijn) lieten haar al vroeg kennismaken met het bedrijfsleven.

“Alles is bespreekbaar en alles is mogelijk!”

Door de opleiding, maar zeker ook door haar stage merkte ik dat Danique veel zelfstandiger werd en veel meer betrokken. Ze kreeg veel vragen tijdens haar stage van gasten en ik vond het mooi om te zien hoe ze daarmee omging. Ook het maken van projecten vond zij heel leuk om te doen en daardoor is ze veel ondernemender geworden. Danique focust zich nu veel meer en haalt enorm veel lol uit het werken aan verslagen.

Stage

Rond leerjaar twee begon de stageperiode voor Danique. Zij liep ‘helaas’ stage in Nederland en op Lanzarote in Spanje. De reden waarom ik ‘helaas’ zeg, is omdat zij in eerste instantie naar Australië en Italië zou gaan om te werken. Door Covid-19 is dit niet doorgegaan. Danique is in Nederland tijdens haar stage gewisseld van stagebedrijf. Dit vanwege de Covid regelingen waardoor het niet zo prettig verliep. Gelukkig is alles bespreekbaar bij de Cosmo Academy en hebben ze haar hier super goede ondersteuning en begeleiding geboden, zodat zij haar stage bij een ander bedrijf heeft kunnen afronden.

Ik kijk vooral terug naar de leuke dingen die wij als ouder hebben meegemaakt. Het begon allemaal al met het zoekproces; het bezoeken van open dagen maar ook hele simpele dingen tijdens de studietijd, zoals de projecten, enthousiaste verhalen na een bedrijfsbezoek en de natuurlijk de diploma-uitreiking. De stage was wel echt een gave periode en goed geregeld. Ze heeft zoveel mooie herinneringen en ervaringen opgedaan.

“Persoonlijk kijk ik terug op een aantal mooie schooljaren voor mijn dochter en voorzie ik een mooie toekomst voor haar in de reisbranche.”

Word jij bijvoorbeeld reisadviseur, manager evenementen, reisleider, host, front office medewerker of grondsteward(ess)?
Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid