mbo als tussenstap

Deel dit bericht op

Van hbo naar mbo
“Ik had eerst hbo Psychologie geprobeerd, maar dat viel tegen. Daardoor had ik ineens een tussenjaar en wist niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Ik had geen plan B namelijk. Mijn broer heeft op de Cosmo Academy gezeten. Ik wist dat het een goede opleiding was die wel bij mij paste, maar ik vond het lastig om me er overheen te zetten mbo niveau te gaan doen. Gelukkig ben ik daar overheen gestapt.”

In mezelf geloven
“Mijn coach Miranda zei altijd precies de goede dingen om me verder te helpen, om me in mezelf te laten geloven. Ze wilde dat ik zou slagen en heeft me laten inzien dat dat ook kon. Ze houdt contact met me ook nu ik al van school af ben. Ze wil gewoon weten hoe het met je gaat.”

Ik wil een reünie
“We hebben zoveel leuke dingen gedaan, we waren zo’n hechte groep. Ik wil zo graag een reünie.”

Van mijn stage werd ik heel zelfstandig
“Mijn stage liep ik op Prinsenmeer en woonde toen met een paar anderen in een huisje op het park. Daar word je heel zelfstandig van, je moet ineens zelf koken en de was doen. En natuurlijk ook je stage goed doen. Ruzies onderling zelf oplossen.”

Ik ga verder in HR en recruitment
“Ik had al hbo geprobeerd voordat ik naar Cosmo ging, maar dat was te zwaar voor mij. Na Cosmo was ik vastbesloten om hbo ergotherapie te gaan doen. Maar op de open dag kwam ik erachter dat mij hbo-avontuur van voor Cosmo toch een trauma voor me is geweest. Ik heb nu besloten dat ik geen hbo ga doen. Ben via Cosmo aan een baan bij Hutten gekomen. Daar doe ik allerlei hospitality klussen. Ik ben daar in dienst en doe er frontoffice werk. Het frontoffice examen bij Cosmo vond ik al geweldig. Hutten detacheert mij drie dagen bij VanderLande en ook nog 1-2 dagen bij de Rabobank. Ik heb nu besloten dat ik me op deze manier wil ontwikkelen en opleidingen naast mijn werk wil gaan doen in de richting van HR en Recruitment. Op deze manier kom ik ook wel aan hbo denk- en werkniveau.”

Ik wilde stage lopen dichtbij huis
“Ik wilde stage lopen dichtbij huis, in Nederland dus. Ik heb daar veel geleerd, en ook geleerd dat ik graag op het podium sta. Maar ik besefte ook dat ik niet verder wilde in de entertainment, maar wilde meer richting evenementen. Mijn tweede stage heb ik gelopen bij het evenementenbureau Doe Nederland. Ik heb daar een geweldige tijd gehad en ook heel veel geleerd.”

Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid