Winnaar van De Casting Kantine als Robert ten Brink

Deel dit bericht op

Ricardo Ras werd door Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap uitgeroepen tot winnaar van De Casting Kantine. Met zijn persiflage van Robert ten Brink was hij daarna te zien in De TV Kantine op RTL4.

Naast het persifleren van BN’ers is Ricardo presentator en cabaretier van beroep. Hierover heeft hij van alles verteld aan de studenten tijdens het online gastcollege. Nieuwsgierig hoe zijn loopbaan eruit ziet? Zie de bio op zijn site.

We are a network

Cosmo staat bekend om haar Stay or Go-programma. Tijdens de opleiding staan studenten in verbinding met de branche: het bedrijfsleven heeft een actieve rol op onze Academy. Experts uit de entertainment- en eventbranche hun kennis en ervaring delen met onze studenten. Zo komen de studenten te weten wat zich in de branche afspeelt.

Deze Stay (at home) was onderdeel van het lesprogramma voor alle leerjaren van de Cosmo Academy • Entertainment & Events en de Van Hoorne Academy • Show & Entertainment.

Tijdens het gastcollege heeft Ricardo van alles verteld over zijn (studie)loopbaan, zijn ervaringen als presentator en het avontuur bij De TV Kantine als Robert ten Brink en Fred van Leer. De studenten kregen bruikbare tips en goede adviezen!

Weert

Voor het uitzenden van deze livestream werden wij gastvrij ontvangen in Weert, bij Theater de Huiskamer. In Weert vind je op het Gilde Travel & Leisure College, Cosmo Academy Entertainment & Events (mbo niveau 3 & 4). Daarnaast is Weert ook de woonplaats van gastspreker Ricardo Ras.

Onbeantwoorde vragen?!

Er werden door studenten vooraf en tijdens het gastcollege veel vragen gesteld. Helaas zijn niet alle vragen aan bod gekomen. Ricardo geeft alsnog antwoord op deze vragen!

Hoe voelt het om zooo COOL en bekend te zijn?

Ik weet niet of ik persé cool ben, maar dat mensen het leuk vinden wat ik doe dat is wel duidelijk. En dát is best cool ja! Ik doe iets heel cools maar ben eigenlijk een vrij saai persoon.

Welke rol wil je graag nog spelen?

Dat laat ik op mijn pad komen. Maar een Ludo Sanders rol zou mij wel heel leuk vinden. 🙂

Heeft u een tip voor het uit je hoofd leren teksten?

Jazeker! Op je telefoon zit doorgaans een dictafoon (geluidsopname app). Spreek de hele dialoog die je moet leren in. Jouw tekst met je eigen stem en de tekst van je tegenspeler met een andere stemmetje. Luister dit regelmatig af; tijdens het sporten, in de auto etc. Bereid je goed voor en laat het los op het moment dat je het moet gaan doen. Als je teveel gaat denken wat er ook alweer stond, dan krijg je een error en dan loop je vast. Je weet het heus wel, just do it!

Als je een stage plaats zou mogen kiezen wat zou je dan nog willen ontdekken?

In die fase van mijn leven zit ik niet meer, maar als ik op school had gezeten dan had ik bij een programma willen stage lopen die live televisie maakte. Snel schakelen, deadlines, etc. Het is ook een pré en staat goed op je cv.

Heb je last van spanning voor een optreden en hoe ga je daar mee om?

Nee, ik heb geen last van spanning. Dit is gewoon mijn plek en het is mijn werk en dat voelt heel normaal. Ik sta wel altijd op scherp als ik aan het werk ben. Een ramenwasser moet ook geen hoogtevrees hebben. 😉

Heb je nog een andere baan hiernaast?

Ja

Wat zou je nog graag willen bereiken in je werk?  

Ik zou een Televizier-ring (Aanstormend talent) willen winnen en heel veel programma’s willen maken die bij mij passen. Sowieso wil ik tot de A-Top behoren (Chantal Janzen, Robert ten Brink, Martijn Krabbé etc.)

Terugkijken

Ben jij nieuwsgierig geworden? Het gastcollege kun je terugkijken via ons YouTube-kanaal.

KIJK HIER TERUG
Deel dit bericht op

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid