Zelfstandig medewerker Entertainment & Events niveau 3

Sporten, dansen, presenteren, werken op een podium, samenwerken, plannen, organiseren en daarbij dagelijks mensen blij maken. Dat is wat jij het liefste doet. Na jouw studie aan de Cosmo Academy gaat er een letterlijk een wereld voor jou open. Doordat wij jou breed opleiden tijdens jouw opleiding van Zelfstandig medewerker Entertainment en Events kun je verschillende kanten op. Van werken in een vakantiehotel in Spanje, in de frontoffice op een familiecamping of het organiseren van activiteiten, niks is onmogelijk. Je leert hoe jij met jouw team het beste kan inspelen op de wensen van je gasten, voor een onvergetelijke ervaring op een vakantie- of attractiepark, in een hotel(resort), op festivals en bijvoorbeeld bij een buitensportcentrum. Jij staat de gasten te woord, houdt het overzicht en bedenkt de leukste activiteiten. Kortom, jij bent het visitekaartje voor het bedrijf.

Goed om te weten. De Leisure en Hospitality branche is booming. Na het afstuderen aan de Cosmo Academy aan banen geen gebrek.

Over de opleiding

De opleiding Zelfstandig medewerker Leisure en Hospitality is een praktijkgerichte twee en een half jarige BOL-opleiding. Dit betekent dat je periodes op school afwisselt met vaste stageperiodes. Gedurende de twee en een half jaar van jouw opleiding krijg je zowel theorie- als praktijklessen waarbij wij op Cosmo Academy veel waarde hechten aan het zelf ervaren en doen. Op die manier leer jij meteen hoe je de geleerde theorie toe kunt passen in de praktijk.

Naast vakkennis vinden wij het ook belangrijk dat jij je als persoon ontwikkelt. Binnen Cosmo krijgt iedere student een coach. Samen met jouw coach ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat klinkt misschien alsof je het zonder jouw coach niet zelf zou kunnen, maar dat is juist niet waar het om draait. Jouw coach laat jouw zien waar jij goed in bent, waar jij om wordt gewaardeerd en waar jij het verschil kunt maken met jouw persoonlijkheid.

Binnen de Cosmo Academy vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin jij altijd jezelf kunt zijn. Zo heb jij na jouw afstuderen niet alleen voldoende vakkennis van zowel de theorie als de praktijk, ook heb je een stevige persoonlijkheid waarmee je klaar bent voor de start van een mooie carrière.

Bekijk hier ons filmpje!

Na de opleiding. Doorstuderen of werken, het kan allebei.

Vanaf dag één word je bij op de Cosmo Academy opgeleid tot de beste in jouw vakgebied. Jij weet straks als geen ander hoe je op een professionele manier de sfeer goed houdt in een groep. Het organiseren van activiteiten voor verschillende doelgroepen? Jij draait er je hand niet voor om. Als er straks iemand is die weet hoe je in moet spelen op verschillende situaties en type gasten dan ben jij het wel.

Wil jij graag doorleren voor Leidinggevende Entertainment & Events? Dat kan. Na het behalen van jouw niveau 3 diploma is het mogelijk om in één jaar niveau 4 Leidinggevende Entertainment & Events te behalen.

Vakkenpakket

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding volg je verschillende vakken waardoor je een goed beeld krijgt van wat je allemaal kunt doen in de branche.

 • Front- en backoffice
 • Performance: dans, presenteren en podium
 • Activity: sport, spel en organiseren
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits
 • Verschillende projecten
 • Keuzedelen: show & entertainment en evenementenorganisatie
 • Algemene vakken:  rekenen, loopbaan en burgerschap

Wat ga je doen?

Tijdens je opleiding doe je heel veel praktijkervaring op.

 • Stay or Go

Bedrijven en experts uit de entertainment- en eventbranche komen wekelijks naar ons toe of wij brengen een bezoek aan de bedrijven. Zo kun jij zelf ervaren en leren hoe het er in de branche aan toe gaat en hoe jij je als gast voelt.

 • Stage

Twee stageperiodes bij één van onze businesspartners. In jouw eerste leerjaar loop je stage op een recreatiepark in Nederland of België. Wanneer je 18 jaar bent mag je in leerjaar twee stage gaan lopen in een hotel op Mallorca, Menorca of Ibiza. Vind jij het fijner om jouw tweede stage ook te vervullen in Nederland of België? Ook dat kan.

 • Go4Experience

Laat je talent zien en doe ervaring op bij verschillende evenementenopdrachten voor externe bedrijven of voor school.

 • Jobs

Tijdens je opleiding heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor gave bijbanen zo doe jij relevante werkervaring op.

 

Voorwaarden toelating Zelfstandig medewerker Entertainment en Events niveau 3

Jij kan al starten met de mbo-opleiding niveau 3 voor Zelfstandig medewerker Entertainment en Events aan de Cosmo Academy wanneer je in het bezit bent van één van onderstaande diploma’s.

 • Diploma vmbo-kader
 • Diploma vmbo-gemengd
 • Diploma vmbo-tl
 • Diploma mbo-niveau 2

Studie in cijfers Cosmo Academy

CosmoLandelijk
Studenten tevredenheid7,67,2
Geslaagde studenten85%64%
Doorstroom naar mbo niveau 476%49%

Veelgestelde vragen

Een overzicht van veelgestelde vragen vind je hier. Heb jij een andere vraag over de opleiding? Je kan deze aan ons stellen door jouw gegevens achter te laten op onze contactpagina.

 

Ga naar de contactpagina

Reviews

© wearecosmo.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Disclaimer/ Privacybeleid